Ook senioren kunnen profiteren van lage hypotheekrente

De hypotheekrente is laag en veel mensen proberen hier maximaal van te profiteren. Bijvoorbeeld door hun hypotheek over te sluiten. Ben je 65+ en denk je dat je hier misschien niet van mee kan profiteren vanwege je leeftijd? Gelukkig hoeft dat niets uit te maken. In dit artikel lees je hoe het werkt.
Gepubliceerd
19 maart 2020
Laatst geüpdatet
19 maart 2020
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 18 maart 2020
- Laatst geüpdate: 19 maart 2020
- Leestijd: 2 minuten

De hypotheekrente is laag en veel mensen proberen hier maximaal van te profiteren. Bijvoorbeeld door hun hypotheek over te sluiten. Ben je 65+ en denk je dat je hier misschien niet van mee kan profiteren vanwege je leeftijd? Gelukkig hoeft dat niets uit te maken. In dit artikel lees je hoe het werkt.

senioren met een lage hypotheekrente

Waarom je als senior gewoon een hypotheek kunt krijgen

Een hypotheekaanbieder is vaak blij met een senior als klant. Natuurlijk kijken zij of je de maandlasten wel kunt betalen, maar vaak blijkt dit geen enkel probleem. Als je wat ouder bent heb je waarschijnlijk al een fatsoenlijk betaalmoraal.

Daarnaast ontvang je misschien geen inkomen meer uit loondienst, maar zijn je inkomsten wel stabiel. Bijvoorbeeld omdat je inkomen ontvangt via je pensioen en/of AOW.

Ook zijn er nog andere voordelen voor een geldverstrekker: 

  • Als een senior eenmaal klant is, blijft die dat vaak voor de rest van diens leven.
  • Eventuele arbeidsongeschiktheid of werkloosheid vormt geen risico meer.
  • Een ouder iemand heeft vaak al flink afgelost op de hypotheek en dus enig vermogen.
  • Een oud iemand heeft de woning doorgaans in een goedkopere tijd gekocht. Hierdoor is het hypotheekbedrag relatief laag ten opzichte van de huidige marktwaarde.

Niet altijd hogere maandlasten

Maak je je bezorgd over nieuwe aflosverplichtingen of hogere maandlasten? Dan is het goed om te weten dat je nieuwe maandlasten helemaal niet omhoog hoeven te gaan. Je kunt de oversluitkosten bijvoorbeeld meefinancieren in je nieuwe hypotheek.

Ook is het niet in alle gevallen verplicht om je nieuwe hypotheek af te lossen. En doordat de rente van de nieuwe hypotheek lager is dan die van je oude hypotheek, kun je vaak juist besparen op je maandlasten. Vraag je financieel coach naar jouw mogelijkheden.

De mogelijkheden voor een senior

Ook als je niet meer de jongste bent, heb je dus genoeg mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten of om je hypotheek over te sluiten bij een andere bank. Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Dan is het slim om een hypotheekadviseur om onafhankelijk advies te vragen. Het kan namelijk veel geld schelen.

Bespreek jouw situatie met een coach

Geld lenen kost geld en brengt verplichtingen met zich mee. Laat je daarom goed adviseren door een financieel coach die jouw situatie begrijpt. Maak een vrijblijvende afspraak voor een oriënterend gesprek met een financieel coach van Finzie en bespreek je mogelijkheden.Maura Oude Avenhuis
Maura Oude Avenhuis is Content Marketeer bij Finzie. Met haar passie voor content en de financiële dienstverlening schrijft zij nuttige blogs die jou verder op weg kunnen helpen.


Deel via:

Ook interessant voor jou

Snel zekerheid over jouw hypotheek?  Maak een afspraak

Ontdek binnen 2 minuten jouw maximale hypotheek