Zo financiert Zaid zijn eigen groei als zzp’er

Zaid al Qamaji (31) krijgt energie van met zijn handen werken. In 2020 startte hij zijn eigen bedrijf: Zeedspeed. Inmiddels groeit zijn bedrijf snel en is Zaid zelfs van plan zijn activiteiten uit te breiden.
Gepubliceerd
6 juli 2023
Laatst geüpdatet
24 mei 2024
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 6 juli 2023
- Laatst geüpdate: 24 mei 2024
- Leestijd: 2 minuten

Zaid al Qamaji (31) krijgt energie van met zijn handen werken. In 2020 startte hij zijn eigen bedrijf: Zeedspeed. Inmiddels groeit zijn bedrijf snel en is Zaid zelfs van plan zijn activiteiten uit te breiden.

 

Zeedspeed-1

“In 2013 kwam ik naar Nederland en startte ik een opleiding tot systeembeheerder. Na het afronden van mijn studie kon ik direct in loondienst aan de slag bij KPN. Een mooie baan, maar hele dagen achter de computer zitten, gaf me op een gegeven moment geen energie meer. Ik doe liever iets met m’n handen! 

Van een contract in loondienst naar zelfstandig ondernemen

Ik kom uit een echte ondernemersfamilie en wilde altijd al iets voor mezelf beginnen. Op advies van een vriend ben ik als zzp’er aan de slag gegaan met het aansluiten van glasvezelverbindingen op projectbasis. De theoretische kant had ik met mijn achtergrond in systeembeheer al onder de knie. Ik moest alleen nog even leren hoe het in de praktijk allemaal werkt.

Ontdek Zakelijk Lenen bij Knab

Investeren in nieuwe apparatuur

Ik had eigenlijk vrijwel meteen opdrachten. Op dit moment werk ik aan een langetermijnproject in samenwerking met meerdere providers zoals KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. Voor dit project wilde ik een paar nieuwe certificaten halen en daarnaast investeren in nieuwe apparatuur. Lasapparaten zijn alleen ontzettend duur; de kosten voor één apparaat kunnen al oplopen tot € 7.000. 

Zo’n grote investering wilde ik liever niet van mijn eigen geld doen. De timing was dus perfect toen ik zag dat Knab nu ook zakelijke leningen aanbiedt. Alles ging ontzettend soepel en snel, zonder gedoe of een hele papierwinkel. Ik hoefde alleen mijn aangifte inkomstenbelasting te uploaden en de volgende dag had ik al akkoord! En zo hoort het. Je wil als ondernemer niet wekenlang wachten op je geld; je wil gewoon door! 

Uitbreiding naar de volgende fase

Nu ben ik bezig mijn activiteiten uit te breiden. Een glasvezelproject heeft eigenlijk drie fasen: in de eerste fase leggen we de kabels aan, in de tweede fase sluiten we ze aan op de woningen en in de derde fase zetten we de verbinding om. Ik werk nu vooral in die derde fase, maar wil de tweede fase erbij gaan pakken. Samen met een een andere zpp’er ga ik hiervoor een BV oprichten. Ik kijk ernaar uit de volgende fase in te gaan met mijn bedrijf. Knab is er echt voor zzp’ers zoals ik, die gewoon willen groeien. De lening heeft hier zeker bij geholpen!

Je las zojuist een artikel uit de Knab Bieb.  Dé online verzamelplek met honderden praktische artikelen over hoe je je geldzaken als zzp'er slim kunt regelen. Geschreven door:

Nicole Bijkerk

Digital Marketeer

Gecheckt door:

Oskar Barendse

Financieel ExpertDeel via:

Eenvoudig lenen als zzp'er tot € 100.000?  Knab Zakelijk Lenen

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers