Alles over de CVC bij de vernieuwde betaalpas

Wie een creditcard heeft, is er al bekend mee: de CVC. Deze code zit vanaf nu ook standaard bij de vernieuwde Knab Betaalpas. Maar wat is een CVC eigenlijk en wat voegt dit toe aan je betaalkaart?
Gepubliceerd
28 september 2023
Laatst geüpdatet
29 december 2023
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 14 september 2023
- Laatst geüpdate: 29 december 2023
- Leestijd: 2 minuten

Wie een creditcard heeft, is er al bekend mee: de CVC. Deze code zit vanaf nu ook standaard bij de vernieuwde Knab Betaalpas. Maar wat is een CVC eigenlijk en wat voegt dit toe aan je betaalkaart?

Vrouw betaalt met CVC-1

Wat is een CVC?

CVC staat voor 'Card Verification Code'. Het is een extra veiligheidsmaatregel om je tegen fraude te beschermen tijdens het online winkelen. De code - die bestaat uit drie cijfers - zorgt ervoor dat je toegang moet hebben tot de app van je bank om een betaling te voltooien.

Je vraagt je misschien af: wat heeft mijn betaalpas van Knab te maken met de CVC? Simpel gezegd draait het om veiligheid. En aangezien deze code wordt geïntroduceerd bij de vernieuwde betaalpas, is het belangrijk om te weten hoe je er veilig mee omgaat. 

Hoe werkt de CVC bij je nieuwe betaalpas?

Sinds medio september 2023 vervangt de Debit Mastercard de oude betaalpassen (Maestro) van Knab. Knab-klanten hebben daarbij drie opties: een pas van gerecycled plastic, een digitale pas of geen pas. De vernieuwde betaalpassen bevatten een CVC.

Zo veilig is betalen met een CVC

Voer je een online betaling uit, dan wordt er gevraagd naar de CVC. Deze bestaat uit drie cijfers en vind je terug in je Knab App via de drie streepjes of stipjes rechtsonder > Betaalpassen > Algemene gegevens. De cijfers van de CVC corresponderen met jouw pasnummer, zodat het desbetreffende betaalsysteem ziet dat dit een geldige betaling is.

Houd je CVC veilig

De code biedt extra bescherming, maar dat betekent niet dat je onzorgvuldig met je betaalgegevens kunt omgaan. Je wil immers niet dat een fraudeur je pasnummer en CVC in handen krijgt. Deel deze gegevens dus alleen bij het online afrekenen in een webshop. Knab vraagt jou ook in geen enkele situatie de gegevens met ons te delen.

Blokkeer of vervang je pas via de Knab App

Vermoed je dat je CVC in handen is van een fraudeur? Blokkeer je pas dan direct via de Knab App of neemt contact op met onze Servicedesk. Via de Knab App kun je ook meteen een nieuwe betaalpas aanvragen.

Ontdek Knab's nieuwe betaalpasGeschreven door:

Lindy Bekking

Content Marketeer

Gecheckt door:

Frank Waanders

Product OwnerDeel via:

Bij Knab behoud jij gemakkelijk het inzicht in je financiën