Cashflow managen tijdens een seizoensdipje: zo pakt ondernemer Dorien het aan

Dorien Nanlohy runt al meer dan vijf jaar haar eigen bedrijf: Studio Hagelslag. Haar opdrachten liggen tijdens de zomervakantie vaak stil, waardoor een tijdelijk seizoensdipje ontstaat. Lees hier hoe Dorien haar cashflow managet tijdens seizoensdipjes.
Gepubliceerd
13 oktober 2023
Laatst geüpdatet
24 mei 2024
Leestijd
5 minuten
- Gepubliceerd: 13 oktober 2023
- Laatst geüpdate: 24 mei 2024
- Leestijd: 5 minuten

Dorien Nanlohy runt al meer dan vijf jaar haar eigen bedrijf: Studio Hagelslag. Haar opdrachten liggen tijdens de zomervakantie vaak stil, waardoor een tijdelijk seizoensdipje ontstaat. Lees hier hoe Dorien haar cashflow managet tijdens seizoensdipjes. 

 

“Alweer vijf-en-een-half jaar geleden begon ik met ondernemen. Tot die tijd werkte ik bij een kinderopvangorganisatie waar ik verantwoordelijk was voor onder andere de inrichting van nieuwe en bestaande locaties. Ik werkte hiervoor nauw samen met een collega die verstand had van de pedagogiek. Op een gegeven moment waren we zó goed op elkaar ingespeeld dat we dachten: dit kunnen we ook voor onszelf! We namen een halfjaar de tijd om ons eigen bedrijf op te richten. Studio Hagelslag bedachten we in eerste instantie als grappige werknaam. Later kwamen we tijdens een sessie met een merkprofessional tot de naam ‘Studio Boomhut’,  maar inmiddels waren we zo gewend aan ‘Hagelslag’ dat de werknaam is blijven hangen. Oerhollands, vrolijk, speels: dat past bij ons!

Het inrichten van kinderopvanglocaties als specialisatie

De inrichting van een kinderopvang gaat veel verder dan alleen een ruimte ‘gezellig maken’. Het uitgangspunt is dat een kind zich veilig voelt en zich goed kan ontwikkelen. Er zijn daarvoor eisen vanuit bijvoorbeeld de GGD, maar je denkt ook na over wat werkt voor een kind: wat maakt een ruimte aantrekkelijk voor kinderen? Hoe zorg je ervoor dat de overgang van thuis naar de kinderopvang zo klein mogelijk is? Hoe richt je een ruimte in voor optimale ontwikkelingsmogelijkheden voor iedere leeftijd? Mijn werk is echt niche, daardoor is er gelukkig altijd veel vraag!


Ik bankier inmiddels al jaren bij Knab. Voor mij werkt de moderne en volledig digitale werkwijze, plus je hebt hier alles onder één dak. Mijn bankrekening is gekoppeld aan mijn boekhoudpakket en ik kon bij Knab bijvoorbeeld ook makkelijk een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Ook de optie om zakelijk te lenen bij Knab had ik al eens voorbij zien komen. Eigenlijk dacht ik altijd dat zakelijk lenen niets voor mij zou zijn, maar ik was wel benieuwd waarom je zou lenen en hoe het allemaal werkt. Tijdens een webinar werd dit in heldere termen uitgelegd.

Ontdek Zakelijk Lenen bij Knab

Ontwerpen voor het onderwijs: daar komt een seizoensdipje bij kijken

Op dat moment had ik nog geen behoefte aan extra financiering, maar in de aanloop naar de zomer merkte ik dat mijn opdrachten stil kwamen te liggen. Dit is een typische seizoensdip voor veel ondernemers die ontwerpen voor het onderwijs: de scholen en kinderopvang sluiten namelijk tijdens de zomervakantie. Hoewel de opdrachten voor na de zomer alweer klaarstonden, merkte ik dat mijn spaarrekening net iets teveel zou lijden onder het seizoensdipje. Zodoende belde ik even met de afdeling Zakelijk Lenen om te informeren naar mijn mogelijkheden. Dit bleek de doorslaggevende factor voor het aanvragen van een lening. 

Het contact met het team bij Knab heb ik ervaren zoals ik zelf ook ben: vrolijk, attent en geïnteresseerd. Het voelde ‘echt’, er werd goed met me meegedacht en het voelde geen moment dwingend aan. Inmiddels, nog geen drie maanden verder, ben ik weer volop bezig voor opdrachtgevers en kan ik de lening al bijna afbetalen. 

Inspiratie en ideeën voor de toekomst

Op dit moment heb ik even geen grote groeiplannen , maar inspiratie heb ik wel. Van het maken van een online training voor locatiemanagers, pedagogen en leerkrachten tot het ontwikkelen van een eigen meubellijn: ideeën te over! Zakelijk lenen zie ik niet als een redmiddel, maar juist als een manier om te groeien als ondernemer. Of, zoals bij mij het geval was, je cashflow beter te managen. Echt een top oplossing voor ondernemers die, net als ik, met seizoensdipjes te maken hebben!

Je las zojuist een artikel uit de Knab Bieb.  Dé online verzamelplek met honderden praktische artikelen over hoe je je geldzaken als zzp'er slim kunt regelen. Geschreven door:

Nicole Bijkerk

Digital Marketeer

Gecheckt door:

Oskar Barendse

Financieel ExpertDeel via:

Eenvoudig lenen als zzp'er tot € 100.000?  Knab Zakelijk Lenen

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers