Klantwens: Verbeteringen boekhoudkoppelingen

Bijna de helft van onze zakelijke klanten heeft er een: een boekhoudkoppeling. Hiermee koppel je – voor € 1,50 per maand - je zakelijke Knab-rekening aan een online boekhoudpakket. Handig, want doordat je je financiële gegevens niet handmatig hoeft in te voeren, bespaar je jezelf een hoop tijd. Bovendien verklein je de kans op fouten.
Gepubliceerd
10 mei 2023
Laatst geüpdatet
8 januari 2024
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 9 mei 2023
- Laatst geüpdate: 8 januari 2024
- Leestijd: 2 minuten

Bijna de helft van onze zakelijke klanten heeft er een: een boekhoudkoppeling. Hiermee koppel je – voor € 1,50 per maand - je zakelijke Knab-rekening aan een online boekhoudpakket. Handig, want doordat je je financiële gegevens niet handmatig hoeft in te voeren, bespaar je jezelf een hoop tijd. Bovendien verklein je de kans op fouten. 

Boekhouden-in-excel-1

Voornaamste klacht: data te laat aangeleverd

Zo’n boekhoudkoppeling werkt helaas niet altijd foutloos. Het afgelopen jaar ontvingen we bijvoorbeeld regelmatig de klacht dat de data in het boekhoudpakket van de klant niet up-to-date was. Dat kwam vaak doordat Knab de datasets te laat aanleverde. Begrijpelijk dat dit voor frustratie zorgde. 

Oplossing

Begin november 2022 hebben we bepaalde systemen geüpdatet waardoor de benodigde databestanden veel sneller klaar zijn en dus ook eerder verstuurd kunnen worden. Sindsdien zien we dat de klachten over ‘te late levering’ afnemen. 

Een ander belangrijk deel van de oplossing ligt in de communicatie. Sommige klanten denken dat een boekhoudkoppeling ‘real-time’ is. Dus dat elke transactie direct wordt bijgewerkt in hun boekhoudpakket. Dat is niet zo. Bij de meeste koppelingen worden de gegevens eens per dag geüpdatet en bijvoorbeeld niet in het weekend. 

Andere klacht: Koppeling niet met alle boekhoudpakketten mogelijk

Een andere frustratie van klanten is dat onze koppeling niet koppelt met hun specifieke boekhoudpakket. Op dit moment kunnen klanten hun Knab-rekening koppelen aan twaalf boekhoudpakketten.

Oplossing

Om dit aantal flink uit te breiden, onderzoeken we of we de data als zogenaamde API kunnen aanbieden. Een API is een gestandaardiseerde dataset, waarmee verschillende softwarediensten heel eenvoudig met elkaar kunnen communiceren.

Bijkomend voordeel: de boekhoudpartij kan via zo’n API de data meerdere keren per dag opvragen. Daarnaast kunnen we ook de data van de Knab-spaarrekeningen meesturen (dat gebeurt nu niet, wat een andere frustratie is van onze klanten).  

Alternatief: Knab Boekhoudpakket

Terwijl we de boekhoudkoppeling verbeterden, werkten we ook aan iets geheel nieuws. Sinds maart 2023 kunnen onze klanten kiezen voor het Knab Boekhoudpakket. In samenwerking met DigiBTW ontwikkelden we een compleet boekhoudpakket dat zich volledig richt op de behoeften van zzp’ers.

Het pakket kost € 12 per maand, exclusief btw en open je eenvoudig vanuit je Knab App. Dit boekhoudpakket kun je – zonder extra kosten koppelen aan je betaal- én spaarrekeningen bij Knab. De datasets worden meerdere keren per dag verstuurd.

Dit Knab Boekhoudpakket neemt op zichzelf niet de frustraties over de kwaliteit van de boekhoudkoppeling met andere partijen weg. We denken – en zien – wel dat Knab hiermee nog meer dé bank voor zzp’ers is geworden.Casper Zwart
Casper is Adviseur Klanttevredenheid bij Knab en heeft daarnaast veel ervaring als schrijver. Hij doet al jaren regelmatig onderzoek naar de behoeftes en ervaringen van zzp'ers.Deel via:

Knab Boekhoudpakket: probeer nu gratis!  Check het pakket

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers