Tips over slim sparen en geld investeren

Uit jouw (spaar)geld wil jij het meeste halen. Dat begrijpen we bij Knab. Daarom hebben wij voor jou handige informatie op een rijtje gezet. Over sparen voor nu en later, over beginnen met beleggen, via crowdfunding investeren, het spreiden van kansen, en nog veel meer.

Beleggen via Knab

Nu tegen lage beheerkosten én al mogelijk vanaf € 100 per maand.

Vertel me meer
Vrouw helpt haar moeder als mantelzorger Inkomsten & uitgaven

door Knab

Mantelzorg: welke regelingen zijn beschikbaar?

oktober 2021

Dit moet je weten over vermogensbelasting

Podcast2 Luister nu
Kilometervergoeding-1 Belasting en administratie

Hoe werkt de kilometervergoeding voor zzp'ers?

oktober 2021
Zzp'er aan het werk Pensioen

door Knab

Sparen voor pensioen: wat zijn je opties?

oktober 2021
Ondernemer die de veranderingen van 2022 bekijkt Inkomsten en uitgaven

Dit verandert er voor zzp’ers in 2022

oktober 2021
Man belt met Belastingdienst over aanloopkosten Belasting en administratie

Aanloopkosten: vergeet ze niet op je eerste btw-aangifte

september 2021

Hoeveel vermogensbelasting betaal je in 2020?

calculator_1 Bereken nu

Veelgestelde vragen

Wat levert sparen mij op?
De spaarrente staat nu al jaren laag en daardoor vind je het misschien niet zo aantrekkelijk om te sparen. Maar natuurlijk is het nog altijd slim om spaargeld te hebben, ook al levert de rente je weinig op. Elk huishouden heeft immers een buffer nodig om de onverwachte uitgaven mee op te vangen. Bij Knab krijg je een van de betere spaarrentes van Nederland.
Hoeveel spaargeld is slim om achter de hand te hebben?
Sparen voor een financiële buffer is altijd een goed idee. Hiermee kun je onverwachte kostenposten direct opvangen. Hoeveel spaargeld dit moet zijn, is persoonlijk. Het Nibud heeft wel een handige berekentool waarmee je een indicatie kunt krijgen. Omdat je te allen tijde bij je geld moet kunnen, is het slim om dit geld op een vrij opneembare spaarrekening te storten. Bij Knab bieden we hiervoor Flexibel Sparen.
Hoe kan ik gebruik maken van Knab Beleggen?
Via Knab kun je je geld laten beleggen. Als je hier gebruik van wil maken, vul je eerst een online vragenlijst in. Die is wettelijk verplicht en gaat over jouw financiële situatie, beleggingsdoelstellingen, je risicobereidheid en je kennis over en ervaring met beleggen. Op basis van je ingevulde gegevens bepalen wij vervolgens je risicoprofiel en stellen we een portefeuille samen, die past bij jouw persoonlijke situatie. Heb je alle stappen doorlopen? Dan gaat een beleggingsexpert direct voor je aan de slag met beleggen.
Kan ik via Knab ook zelf beleggen?
Nee, sinds december 2017 zijn we gestopt met Knab Gemaksbeleggen. Je kunt nu gebruik maken van Knab Beleggen. Hierbij laat je jouw vermogen beheren en beleggen door beleggingsexperts. Dit doen ze in een gespreide portefeuille die past bij jouw risicoprofiel. Je kunt beginnen met elk gewenst bedrag!
Ik wil investeren via Crowdfunding. Wat is mijn rendement?
Als je een project financeert via Knab Crowdfunding, ontvang je daarover een bruto rendement van tussen de 5% en 8%. Na aftrek van de beheervergoeding van 0,85% per jaar houd je dus een aantrekkelijk rendement over. Het is in ieder geval fors meer dan wat je krijgt als je je geld op een spaarrekening laat staan!