Knab wordt onderdeel van Oostenrijkse BAWAG Group

Knab zal worden overgenomen door BAWAG Group - de toonaangevende Oostenrijkse bankengroep - van verzekeraar a.s.r. Het merk Knab, de producten en de focus op zzp’ers blijven onveranderd bestaan. De transactie zal worden afgerond in de tweede helft van 2024. In 2012 zag Knab het levenslicht als eerste online bank van Nederland. In de jaren daarna groeide Knab snel. Inmiddels regelen bijna 400.000 klanten – waaronder ruim 270.000 ondernemers - hun geldzaken via ons. Over de eerste helft van 2023 heeft Knab een netto resultaat van € 64,5 miljoen gerapporteerd. Knab viel ook internationaal op, waardoor we nu de BAWAG Group als nieuw moederbedrijf mogen verwelkomen. Wat is BAWAG Group? BAWAG Group is een beursgenoteerde bankengroep met het hoofdkantoor in Oostenrijk. Ze bedienen 2,1 miljoen klanten met eenvoudige, transparante, betaalbare financiële producten. De groep opereert onder verschillende merknamen in West Europa en de Verenigde Staten. Bawag, met een A1 rating (Moody’s), is een ervaren en kapitaalkrachtige bank met een marktkapitalisatie van bijna € 4 miljard. Verandert er iets voor jou? Je zult weinig tot niets merken van deze samenvoeging. Knab is en blijft een Nederlandse bank met een Nederlandse bankvergunning. Op je totale tegoed bij Knab blijft het Nederlandse depositogarantiestelsel dus onveranderd van toepassing. Daarbij blijft Knab ook dé bank voor zzp’ers met hetzelfde merk en dezelfde identiteit. We blijven goed luisteren naar de wensen van onze klanten, zodat we de juiste prioriteiten stellen. Samen met ons nieuwe moederbedrijf zijn we vastbesloten om onze belofte onverminderd waar te maken en onze klanten te voorzien van de beste financiële oplossingen en service.   Nadine Klokke, CEO Knab: "We zijn blij met de keuze voor BAWAG Group als onze nieuwe, lange-termijn aandeelhouder en kijken uit naar de samenwerking. Deze verandering in aandeelhouderschap biedt ons een geweldige kans om ons merk verder uit te bouwen als de nummer één bank voor zzp'ers en ondernemers. BAWAG Group zal onze ambities om sneller te groeien versterken en ons helpen om onze klanten nog beter van dienst te zijn." Anas Abuzaakouk, CEO of BAWAG Group: “We zijn verheugd over de aankoop van Knab en de vele mogelijkheden die dit biedt voor de groep. Dit is strategisch passend als het gaat om klanten, productaanbod, marktaandeel en teamleden. We kijken ernaar uit om het sterke Knab merk verder uit te bouwen en het aanbod van betaalrekeningen, hypotheken en spaarrekeningen uit te breiden voor de grote en diverse klantengroep. Ik ben verheugd het hele team te verwelkomen en kijk uit naar de vele mogelijkheden die voor ons liggen.”
Gepubliceerd
1 februari 2024
Laatst geüpdatet
19 februari 2024
Leestijd
1 minuut
- Gepubliceerd: 1 februari 2024
- Laatst geüpdate: 19 februari 2024
- Leestijd: 1 minuut

Knab zal worden overgenomen door BAWAG Group - de toonaangevende Oostenrijkse bankengroep - van verzekeraar a.s.r. Het merk Knab, de producten en de focus op zzp’ers blijven onveranderd bestaan. De transactie zal worden afgerond in de tweede helft van 2024.

Knab_kantoor

In 2012 zag Knab het levenslicht als eerste online bank van Nederland. In de jaren daarna groeide Knab snel. Inmiddels regelen bijna 400.000 klanten – waaronder ruim 270.000 ondernemers - hun geldzaken via ons. Over de eerste helft van 2023 heeft Knab een netto resultaat van € 64,5 miljoen gerapporteerd. Knab viel ook internationaal op, waardoor we nu de BAWAG Group als nieuw moederbedrijf mogen verwelkomen.  

Wat is BAWAG Group?
BAWAG Group is een beursgenoteerde bankengroep met het hoofdkantoor in Oostenrijk. Ze bedienen 2,1 miljoen klanten met eenvoudige, transparante, betaalbare financiële producten. De groep opereert onder verschillende merknamen in West Europa en de Verenigde Staten. Bawag, met een A1 rating (Moody’s), is een ervaren en kapitaalkrachtige bank met een marktkapitalisatie van bijna € 4 miljard. 

Verandert er iets voor jou?
Je zult weinig tot niets merken van deze samenvoeging. Knab is en blijft een Nederlandse bank met een Nederlandse bankvergunning. Op je totale tegoed bij Knab blijft het Nederlandse depositogarantiestelsel dus onveranderd van toepassing.

Daarbij blijft Knab ook dé bank voor zzp’ers met hetzelfde merk en dezelfde identiteit. We blijven goed luisteren naar de wensen van onze klanten, zodat we de juiste prioriteiten stellen. Samen met ons nieuwe moederbedrijf zijn we vastbesloten om onze belofte onverminderd waar te maken en onze klanten te voorzien van de beste financiële oplossingen en service.   

Nadine Klokke, CEO Knab: "We zijn blij met de keuze voor BAWAG Group als onze nieuwe, lange-termijn aandeelhouder en kijken uit naar de samenwerking. Deze verandering in aandeelhouderschap biedt ons een geweldige kans om ons merk verder uit te bouwen als de nummer één bank voor zzp'ers en ondernemers. BAWAG Group zal onze ambities om sneller te groeien versterken en ons helpen om onze klanten nog beter van dienst te zijn." 

Anas Abuzaakouk, CEO of BAWAG Group: “We zijn verheugd over de aankoop van Knab en de vele mogelijkheden die dit biedt voor de groep. Dit is strategisch passend als het gaat om klanten, productaanbod, marktaandeel en teamleden. We kijken ernaar uit om het sterke Knab merk verder uit te bouwen en het aanbod van betaalrekeningen, hypotheken en spaarrekeningen uit te breiden voor de grote en diverse klantengroep. Ik ben verheugd het hele team te verwelkomen en kijk uit naar de vele mogelijkheden die voor ons liggen.”Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.Deel via:

Knab Bieb: Tips & kennis voor zzp’ers  Lees meer