Zzp checklist: is jouw onderneming zomerklaar?

De zomer staat voor de deur! Voor sommige zzp’ers betekent dit een welverdiende zomervakantie. Anderen bereiden zich misschien juist voor op topdrukte met hun bedrijf. Met onze tips ga je hoe dan ook goed voorbereid de zomer in.
Gepubliceerd
29 mei 2024
Laatst geüpdatet
3 juni 2024
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 25 mei 2023
- Laatst geüpdate: 3 juni 2024
- Leestijd: 2 minuten

De zomer staat voor de deur! Voor sommige zzp’ers betekent dit een welverdiende zomervakantie. Anderen bereiden zich misschien juist voor op topdrukte met hun bedrijf. Met onze tips ga je hoe dan ook goed voorbereid de zomer in.   

zzpers zakelijk lenen

1. In- en verkoop

Verwacht je booming business tijdens de zomer? Dan is het eerste waar je naar wil kijken je in- en verkoop. Analyseer je vorige seizoenen en bekijk welke producten of diensten goed liepen, of juist minder. Pas hier je aanbod op aan. Verwacht je extra voorraad nodig te hebben? Bekijk of je opties hebt om tegen een staffelkorting in te kopen. Of vraag aan je leverancier om een korting op de inkoopfactuur wanneer je deze op korte termijn (contant) betaalt. Kom je toch financiering tekort? Dan kun je overwegen een zakelijke lening aan te vragen om je voorraad alvast in te kopen. Met de inkomsten uit het hoogseizoen los je de lening op korte termijn weer af. 

Ontdek Zakelijk Lenen bij Knab

2. Acties en campagnes

De zomer is het ultieme “haakje” voor ludieke acties en campagnes. Organiseer bijvoorbeeld zomeracties en stimuleer je verkoop met specifieke aanbiedingen. Verdiep je in seizoensgebonden acties zoals thema-evenementen, kortingscodes en winacties. Of werk aan een wat grotere campagne om je naamsbekendheid te vergroten in zoekmachines en op social media.  

3. Netwerken

In de zomer gaat iedereen erop uit en worden door het hele land evenementen georganiseerd. Gebruik deze periode om te netwerken op bijvoorbeeld zomermarkten, braderieën en festivals. Grijp kansen aan om jouw producten of diensten op nieuwe plekken te promoten. En vergeet niet te netwerken; op vakbeurzen en -evenementen ontmoet je gelijkgestemden en andere professionals binnen jouw branche. Meteen een mooie gelegenheid om nieuwe kennis op te doen.  

4. Workation 

Is de zomer juist niet zo interessant voor je business? Dan kun je lekker zelf op vakantie! Om ervoor te zorgen dat je écht kunt ontspannen wil je de zaken natuurlijk netjes achterlaten. Zorg ervoor dat klanten en opdrachtgevers weten wanneer je afwezig bent. Zo word je niet (of in ieder geval minimaal) gestoord tijdens je vakantie. Werk je mail bij en plan eventueel vast wat werk vooruit. Wil je toch nog wat opdrachten doen terwijl je weg bent? Check dan de mogelijkheden voor een workation! Belangrijk is dat je goed verzekerd bent in het buitenland, óók buiten werkuren. Dit doe je bijvoorbeeld met de Knab Workationverzekering. 

5. Financiën

Zorg dat je ook tijdens topdrukte je financiën op orde houdt. Het liefst met een constante inkomstenstroom. Dit doe je bijvoorbeeld door jezelf het hele jaar lang hetzelfde salaris uit te keren. 

Het kan om verschillende redenen interessant zijn aanvullende financiering te regelen voor je bedrijf. Denk aan investeren (bijvoorbeeld in extra voorraad of personeel), of juist aan het opvangen van een tijdelijk tekort aan werkkapitaal. Zo'n tekort kan ontstaan doordat je verkoop juist in de zomer het laagst is. Misschien wil je een groot project voorfinancieren of je bedrijf uitbreiden.  

Zo'n financiering kun je bijvoorbeeld regelen via een zakelijke lening. Bij Knab kun je als zzp'er een zakelijke lening afsluiten tot € 100.000.  Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening moet je in ieder geval: 

  • 18 jaar oud zijn;
  • 18 maanden bij de KvK zijn ingeschreven;
  • een jaaromzet van € 50.000 hebben gedraaid in het afgelopen boekjaar;
  • een positieve winst en eigen vermogen hebben in het afgelopen boekjaar.

Het fijne is: je hoeft niet allerlei verschillende documenten aan te leveren. Enkel je laatste (definitieve) aangifte inkomstenbelasting is al voldoende.    Geschreven door:

Nicole Bijkerk

Digital Marketeer

Gecheckt door:

Oskar Barendse

Financieel ExpertDeel via:
Eenvoudig lenen als zzp'er tot € 100.000?  Knab Zakelijk Lenen

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers