Beleggen nieuws

Ontwikkelingen in de wereld hebben invloed op je rendement. Daarom blikken we terug op de ontwikkelingen per kwartaal. Ook over andere actualiteiten die van inlvoed zijn op je beleggingen, lees je hier. 

Beleggen bij Knab

Beleggen kan een mooie manier zijn om je geld sneller te laten groeien.  Ontdek hoe eenvoudig het kan zijn. Vertel me meer

Veelgestelde vragen

Kan ik als zzp'er beleggen bij Knab?
Ja, bij Knab kun je als privépersoon beleggen vanuit je zakelijk account. Je kunt dus niet beleggen met eventueel zakelijk vermogen.
Hoe werkt het als ik mijn geld door Knab laat beleggen?
Bij Knab kun je beheerd beleggen. Daarmee geef je het werk dat beleggen met zich meebrengt uit handen. Je hoeft daardoor de financiële markten niet zélf intensief te volgen om te bepalen waarin je het beste zou kunnen beleggen. Wij doen dit voor je op een manier die bij jou past. We beleggen je geld in verschillende type beleggingen, zoals aandelen en obligaties, en zorgen ervoor dat je portefeuille wereldwijd gespreid is. Jij hoeft alleen af en toe de voortgang te checken in je Knab App.
Hoe kan ik gebruik maken van Knab Beleggen?
Via Knab kun je je geld laten beleggen. Als je hier gebruik van wil maken, vul je eerst een online vragenlijst in. Die is wettelijk verplicht en gaat over jouw financiële situatie, beleggingsdoelstellingen, je risicobereidheid en je kennis over en ervaring met beleggen. Op basis van je ingevulde gegevens bepalen wij vervolgens je risicoprofiel en stellen we een portefeuille samen, die past bij jouw persoonlijke situatie. Heb je alle stappen doorlopen? Dan gaat een beleggingsexpert direct voor je aan de slag met beleggen.
Wat is het verschil tussen privé en zakelijk beleggen?
Het verschil tussen zakelijk en privé beleggen heeft vooral te maken met de belastingregels. Wanneer je zakelijk belegt, wordt je rendement gezien als winst en belast in box 1. Als je privé belegt vallen eventuele rendementen in box 3, waardoor ze vaak lager belast worden dan in box 1. Overweeg daarom goed welke optie voor jou het meest geschikt is.
Kan ik ook periodiek beleggen bij Knab?
Absoluut! Je stelt eenvoudig een automatische inleg in via je Knab App. Zo heb je bijna helemaal geen omkijken meer naar je beleggingen.
Hoe start ik mijn eigen onderneming?
Een eigen bedrijf start bij een eigen idee voor een onderneming. Onderzoek dit idee en kijk wat er in de markt gebeurt. Is er veel concurrentie? Maak vervolgens een financieel plan; hoe ga jij de financiën regelen? Heb je bedrijfsfinanciering nodig? Wat zijn de risico's? Vervolgens kies je een bedrijfsnaam, rechtsvorm, zorg je voor een goede administratie en controleer je of je bedrijf aan alle eisen voldoet. Daarna is het tijd om naar de