Alles over het kopen van het huis en regelen van je hypotheek

Je wilt je hypotheek oversluiten, een nieuwe hypotheek regelen voor een nieuw huis of dat huis überhaupt nog vinden; geen nood, wij zijn er voor je. Met behulp van onderstaande handige artikelen, checklists en video's weet je precies waar je aan toe bent.

Behoefte aan een overzicht van alle stappen? Bekijk hier ons volledige stappenplan huis kopen en hypotheek afsluitenWaar wil je meer over weten?

Veelgestelde vragen

Welke geldverstrekker de laagste rente biedt, is niet zomaar te zeggen. Dat verschilt namelijk per rentevaste periode en hypotheekvorm. In onze rentevergelijker vergelijk je gemakkelijk de actuele rentes van ruim 40 hypotheken. Is jouw bod geaccepteerd en wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Bel dan direct met een hypotheekadviseur en je kunt binnen een paar dagen al je hypotheek rond hebben

In 2018 kun je 100% van de waarde van de woning lenen. Is de koopsom 100% van de marktwaarde van de woning? Dan betekent dat dat je de bijkomende kosten geheel van eigen geld moet financieren.

Voor hypotheekadvies, het afsluiten van je hypotheek en bijbehorende verzekeringen betaal je bij Knab Hypotheken een scherpe prijs tussen de € 1.399 en € 2.099. Hoeveel je precies betaalt, hangt af van of je je eerste of volgende woning koopt, je je hypotheek wilt oversluiten en hoe complex je situatie is. Koop je je eerste huis, dan kun je ook zelf je hypotheek afsluiten. Dat kost € 650.

Bij Knab krijg je onafhankelijk hypotheekadvies. Dat betekent dat we, in tegenstelling tot andere banken, alle opties bekijken. We vergelijken 29 hypotheekaanbieders, bekijken jouw financiele situatie en geven op basis daarvan een objectief advies. Zo weet je zeker dat je de hypotheek afsluit met de laagste rente en beste voorwaarden voor jouw situatie.

Ja, zeker. De geldverstrekker kijkt dan naar je jaarcijfers en IB-aangiftes van de laatste drie jaar. Vaak moet je daarnaast extra documenten aanleveren, zoals een door een accountant opgestelde prognose. Ben je korter dan drie jaar als zelfstandige actief? Dat is geen probleem, zolang dit in totaal maximaal één kalenderjaar is. Je kunt dan een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Als jij je hypotheek wilt oversluiten, vul je eerst een online vragenlijst in. Vervolgens vindt er een complete analyse plaats. Blijkt daaruit dat jij, ondanks de kosten, voordeliger uit bent bij een andere hypotheekverstrekker? Dan zorgen wij dat jouw hypotheek hiernaar wordt overgesloten. Dat kan met of zonder de hulp van een hypotheekadviseur

Ontdek binnen 10 minuten jouw voordeligste hypotheek