Pride Rotterdam: Vier lessen van impactmakers

Tijdens de Pride in Rotterdam rolden we de regenboogloper uit in The Student Hotel. Impactmakers en ras-Rotterdammers pakten het podium om het gesprek aan te gaan over de impact van Pride, veiligheid op de werkvloer en ondernemen vanuit je visie. Lees over Maartje, Gyor, Leon en Precilla, wat ze doen en welke tips ze je meegeven waarmee ook jij impact kunet maken.
Gepubliceerd
4 juli 2022
Laatst geüpdatet
4 juli 2022
Leestijd
4 minuten
- Gepubliceerd: 4 juli 2022
- Laatst geüpdate: 4 juli 2022
- Leestijd: 4 minuten

Tijdens de Pride in Rotterdam rolden we de regenboogloper uit in The Student Hotel. Impactmakers en ras-Rotterdammers pakten het podium om het gesprek aan te gaan over de impact van Pride, veiligheid op de werkvloer en ondernemen vanuit je visie. Lees over Maartje, Gyor, Leon en Precilla, wat ze doen en welke tips ze je meegeven waarmee ook jij impact kunet maken. 

Huis kopen als student-1

Ondernemen vanuit je hart: het lijkt makkelijker dan het is. Want er moet namelijk ook money in the bank komen. Hoe kun je dit nou doen? Deze ondernemers geven het voorbeeld. Vanuit een intrinsieke motivatie werken ze aan projecten binnen de thema’s zoals inclusie, diversiteit, eenzaamheid en armoede.

Freelance Social Impactmaker Precilla Schrier

In haar intro vertelt dat ze dat toen ze op reis ging naar Nieuw-Zeeland haar leven met afstand bekeek en dacht: er is ruimte voor ontwikkeling. Ze kwam terug naar Rotterdam en werd opnieuw verliefd op haar eigen stad. Wat veel mensen niet weten, is dat Rotterdam de armste stad van Nederland is. Maar liefst 1 op de 3 gezinnen leeft onder de armoedegrens en dat betekent dat de maatschappij niet gelijkwaardig is.

Sociaal ondernemerschap helpt bij het verbeteren van de stad, vindt Precilla. Ze creëert daarom impact-concepten en -evenementen voor o.a. Voor Goed Agency. Haar gouden tip: volg je instinct. Je voelt in je onderbuik of een samenwerking goed is en of je echt samen wil werken. Geld is belangrijk, maar niet alles.

Design Activist Gyor Moore

Gyor noemt zichzelf Design Activist en Queer. Hij helpt merken om een authentieke social impact te hebben via design. Eerst werkte hij bij een grote corporate en voelde zich niet begrepen als gekleurde Queer-man. Hij koos ervoor om freelancer te worden en alleen te werken voor merken binnen de thema’s: Inclusivity, LGBTQ+ en Anti-Racism. Zo’n radicale keuze maken vond hij spannend, maar het werkte wel.

Het was voor veel mensen gelijk superduidelijk en inmiddels is hij geen freelancer meer, maar heeft hij een eigen studio met twee mensen in dienst. Zijn klanten? Dat zijn o.a. de Politie Rotterdam, Stedelijk Museum en Nederlandse Filmacedemie. De dag sluiten we af met zijn eigen project: Pride Radio, waar hij Queer-mensen een podium geeft voor hun muziek. Zijn gouden tip: “Do not aim to be good at everything, aim to be excellent at one thing and the rest will follow”.

Creative Consultant Maartje Weijers

Maartje rolde uit het nachtleven door naar de reclame-industrie. Daar was ze bij Boomerang Agency verantwoordelijk voor de bedrijfscultuur als brand manager en nu is ze een ‘freelance professional flying solo’. Als ras-Rotterdammer woont ze in Amsterdam en werkt ze momenteel aan de programmering voor Pride Rotterdam. Ze maakt zich hard voor meer gelijkheid en opent deuren voor de LGBTQ+-community. Samen met ondernemer en vriendin Marieke heeft ze Table For Ten. Daar is ze bijvoorbeeld verantwoordelijk voor partnerships en de programmering voor Milkshake Festival.

In iedere fase van haar carrière heeft ze een andere tip die me een stapje verder helpt. Op dit moment heb ik het meeste aan een tip van mijn partner: “underpromise, overdeliver”.' Die houd ik in mijn achterhoofd wanneer ik bijvoorbeeld weer eens een spoedaanvraag krijg. Beter een opdrachtgever achteraf súper tevreden hebben, dan dat je jezelf (of de timings) overschat en weer eens tot laat achter je laptop zit om alles te fiksen.

Creative Director Leon Kranenburg

Leon viert het leven met kleur. Zijn motto: “party in the front, business in the back.” draagt hij uit. Hij ziet er kleurrijk uit, heeft een gouden tand, een Rotterdams accent en wijze woorden. Als founder en creatief directeur van zijn bedrijf WOAU! Agency pakt hij projecten met twee handen aan. Met zijn projecten voor bijvoorbeeld de Politie Rotterdam brengt hij verhalen, merken, missies en ruimtes tot leven en doet dat met veel kleur en beeld. Hij vindt dat hij als ontwerper een verantwoordelijkheid heeft om belangrijke thema’s aan te kaarten. Designs zie je namelijk overal: op kleding, op billboards, op etiketten. Het is dan ook een extra verantwoordelijkheid om inclusiviteit en diversiteits-thematieken bespreekbaar te maken en van binnenuit te veranderen.

Kom je naar Pride Amsterdam?

Samen met Qommunity hosten we op vrijdag 5 augustus ook een evenement tijdens Pride Amsterdam in The Student Hotel City op de Wibautstraat. Wil jij hier bij zijn? Stuur je naam o.v.v. Pride naar aanmelden@knab.nl o.v.v. Pride Amsterdam.The Freelance Qommunity
Freelancen hoeft helemaal niet zo eenzaam, onzeker of moeilijk te zijn. Wij geloven dat naast vrijheid en zelfstandigheid, verbinding en zekerheid ook bij the freelance life hoort. The Freelance Qommunity is een online platform dat freelancers helpt aan een ijzersterk netwerk, de juiste kennis en die vette nieuwe klus. Zo maken we van freelancen het leukste beroep van de wereld!Deel via:

Het gezelligste freelance-netwerk van Nederland  Sluit aan bij Qommunity!

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers