Klantwens: Zzp hypotheken

Het blijft voor zzp’ers lastig om een hypotheek te vinden die bij hen past. Uit ons onderzoek blijkt dat veel van hen vinden dat ze voor een zzp-hypotheek terechtkunnen bij dé bank voor zzp’ers. Dat vinden we zelf ook, dus zijn we met de voorbereidingen gestart.
Gepubliceerd
11 mei 2023
Laatst geüpdatet
29 december 2023
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 9 mei 2023
- Laatst geüpdate: 29 december 2023
- Leestijd: 2 minuten

Het blijft voor zzp’ers lastig om een hypotheek te vinden die bij hen past. Uit ons onderzoek blijkt dat veel van hen vinden dat ze voor een zzp-hypotheek terechtkunnen bij dé bank voor zzp’ers. Dat vinden we zelf ook, dus zijn we met de voorbereidingen gestart.

nationale hypotheek garantie1-561416-edited

Huidige situatie bij Knab: Geen hypotheken bij Knab

Op dit moment kun klanten – zowel particulieren als ondernemers – geen hypotheek bij Knab afsluiten. 

“Ik kan de lasten makkelijk dragen, maar kan geen hypotheek krijgen”

Uit ander klantonderzoek blijkt dat ongeveer een kwart van de ondernemers bij Knab in een huurhuis woont. Van die groep zou 75% binnen vijf jaar graag een koophuis willen. Een grote meerderheid van die huurders (85%) denkt dat ze de lasten voor een passende hypotheek makkelijk kunnen dragen. Toch denkt maar 26% dat ze die hypotheek ook kunnen krijgen. 

Oplossing: Hypotheekverstrekker die situatie zzp’er echt snapt

We hebben al veel klanten gesproken en ander onderzoek gedaan. Daaruit blijkt vooral dat zzp’ers zich vaak als een soort tweederangs klant behandeld voelen, wanneer ze op zoek gaan naar een hypotheek. Dat wil Knab anders doen. Het verstrekken van een hypotheek een serieuze – aan regels gebonden – zaak. Maar wij zien wel genoeg mogelijkheden om een onderscheidend product te ontwikkelen waar de zzp’er echt iets aan heeft. 

Ambitie: Begin 2024 live 

Begin dit jaar zijn teams binnen Knab begonnen aan de ontwikkeling van dit product. Dat wil zeggen dat we nu vooral de klantbehoeftes aan het inventariseren zijn en eerste gesprekken met partijen voeren om te kijken wat er allemaal wel en niet mogelijk is. We zitten dus in de beginfase, maar we verachten de komende tijd wel stevige stappen te zetten. Exacte tijdslijnen kunnen we nog niet geven, maar onze ambitie is om begin 2024 live te zijn met een mooi hypotheekproduct voor zzp’ers. Zodra we meer details weten, lees je het in dit artikel.  Casper Zwart
Casper is Adviseur Klanttevredenheid bij Knab en heeft daarnaast veel ervaring als schrijver. Hij doet al jaren regelmatig onderzoek naar de behoeftes en ervaringen van zzp'ers.Deel via:

Knab Zakelijk: Hét bankpakket voor zzp'ers  Check waarom

Ontdek binnen 2 minuten jouw maximale hypotheek

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers