Overname door BAWAG heeft geen effect op je beleggingen bij Knab

Op 1 februari werd bekendgemaakt dat Knab wordt overgenomen door het Oostenrijkse BAWAG Group AG. Dit heeft geen effect op je beleggingen bij Knab.
Gepubliceerd
28 maart 2024
Laatst geüpdatet
28 maart 2024
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 28 maart 2024
- Laatst geüpdate: 28 maart 2024
- Leestijd: 2 minuten

Op 1 februari werd bekendgemaakt dat Knab wordt overgenomen door het Oostenrijkse BAWAG Group AG. Dit heeft geen effect op je beleggingen bij Knab.

Knab-klanten merken weinig van overname

In principe zal je als klant van Knab weinig tot niks merken van de overname. Knab blijft een Nederlandse bank en behoudt haar Nederlandse bankvergunning. De tegoeden op je betaal- en spaarrekening blijven vallen onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel. Ook verandert er niks aan het merk en de identiteit van Knab. We blijven onder BAWAG onze klanten voorzien van de beste financiële oplossingen en service.

De overname heeft ook geen invloed op je beleggingen bij Knab. Willem van der Scheer, Beleggingsexpert bij Knab: “Voor jou als belegger verandert er niks. We blijven je beleggingen beheren op de manier die van ons gewend bent, dat wil zeggen, zorgvuldig, optimaal gespreid en met aandacht voor duurzaamheid. Je beleggingen op je beleggingsrekening blijven gedekt door de Nederlandse Beleggerscompensatie.”

Wie is BAWAG Group AG?

BAWAG is een internationale bankengroep – opgericht in 1922 – met het hoofdkantoor in Oostenrijk. De bank bedient 2,1 miljoen klanten in West-Europa en de Verenigde Staten. De groep opereert onder verschillende merknamen en biedt producten en diensten op gebied van onder andere betalen, sparen, beleggen, lenen en verzekeren.

Meer weten over de overname?

Lees hier het overnamebericht met daarin commentaar van Knab-CEO Nadine Klokke en BAWAG Group-CEO Anas Abuuzaakouk.


Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.Deel via: