Een Duitse hypotheek: toll oder nicht?

Er is een Duitse hypotheekbank actief in Nederland: de Volksbank Emmerich-Rees. Is deze Duitse hypotheek interessant voor jou?
Gepubliceerd
8 september 2017
Laatst geüpdatet
7 november 2019
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 8 september 2017
- Laatst geüpdate: 7 november 2019
- Leestijd: 2 minuten

Er is een Duitse hypotheekbank actief in Nederland: de Volksbank Emmerich-Rees. Is deze Duitse hypotheek interessant voor jou?

duitse hypotheek-196416-edited.jpg

Een Duitse hypotheek van de Volksbank

Je kon al eerder een hypotheek afsluiten bij een Duitse bank, maar eigenlijk alleen voor een woning vlakbij de grens. Nu maakt het niet meer uit waar je woont. Overigens wel voor je handtekening; die moet je namelijk zetten in Duitsland. Maar misschien is het de moeite waard.

Niet voor alle starters

Als jij voor het eerst een woning koopt, is een hypotheek van deze bank waarschijnlijk niet interessant. Je kunt namelijk geen volledige hypotheek krijgen, maar maximaal 75% van de woningwaarde. Het minimum hypotheekbedrag is bij de Duitse Volksbank € 75.000. Het maximum wat je aan hypotheek kunt afsluiten is in principe € 500.000. 

Wel voor oversluiters?

Oversluiten kan voordeel opleveren. Je moet echter niet alleen kijken naar de rente, maar ook naar de overige kosten en de voorwaarden. Je kunt bij de Duitse Volksbank kiezen uit 2 hypotheekvormen: annuïtair en lineair. Aflossingsvrij is niet mogelijk, ook niet gedeeltelijk. Dus de kans bestaat dat je maandlasten stijgen, ondanks de lagere rente.  

Voordeel van de Volksbank

Meer aanbieders betekent meestal meer concurrentie. De Volksbank biedt een prima rente. Dit kan gunstig zijn voor de hoogte van de hypotheekrentes in Nederland. 

Waar moet je op letten bij een Duitse hypotheek?

Een hypotheek bij een Duitse bank kan een prima optie zijn. Maar jouw persoonlijke situatie en je wensen en behoeftes bepalen of die hypotheek bij jou past. Het is goed dat de adviesorganisatie die deze hypotheek aanbiedt ook hypotheken van andere geldverstrekkers aanbiedt. 

Actuele hypotheekrente

Helaas kun je via Knab geen hypotheek afsluiten bij de Volksbank. Benieuwd naar de rentestanden van andere geldverstrekkers? Je vergelijkt hypotheekrentes en -voorwaarden gemakkelijk in onze rentevergelijkerKnab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.


Deel via:

Ook interessant voor jou

Vergelijk hypotheken op rentes en voorwaarden  Vergelijk direct

Ontdek binnen 2 minuten jouw maximale hypotheek