Allianz hypotheek: de hypotheek van jouw keuze?

Na weken Funda afstruinen, stuit je plotseling op je droomwoning. Je plant een bezichtiging, raakt enthousiast en voor je het weet is je bod geaccepteerd. Nu kan je aan de slag met het regelen van je hypotheek. Spannend, want bij welke geldverstrekker kun jij het beste aankloppen? In dit artikel lees je meer over de rentes en voorwaarden van de Allianz Hypotheek.
Gepubliceerd
1 oktober 2017
Laatst geüpdatet
10 juni 2020
Leestijd
4 minuten
- Gepubliceerd: 8 september 2017
- Laatst geüpdate: 10 juni 2020
- Leestijd: 4 minuten

Na weken Funda afstruinen, stuit je plotseling op je droomwoning. Je plant een bezichtiging, raakt enthousiast en voor je het weet is je bod geaccepteerd. Nu kan je aan de slag met het regelen van je hypotheek. Spannend, want bij welke geldverstrekker kun jij het beste aankloppen? In dit artikel lees je meer over de rentes en voorwaarden van de Allianz Hypotheek.

allianz hypotheek1

Allianz Hypotheek: een geschiedenislesje

Allianz Hypotheken is onderdeel van de Allianz Group. Als we ons verdiepen in de geschiedenis van deze internationale organisatie, zien we dat het bedrijf in 1890 begon als een Duitse verzekeringspartij. Pas 113 jaar later werd Allianz Nederland in het leven geroepen. Tegenwoordig biedt het bedrijf naast levens-, schade- en ziekteverzekeringen ook pensioenoplossingen en - zoals je misschien al door had - hypotheken aan.

allianzhypotheek.jpg

Altijd een hypotheek met NHG

Laten we beginnen met één van de belangrijkste voorwaarden: een hypotheek bij Allianz kan alleen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hiermee heeft de geldverstrekker extra zekerheid. Allianz krijgt namelijk haar geleende geld terug als jij de hypotheek niet meer kunt betalen, bijvoorbeeld als je arbeidsongeschikt of werkloos raakt.

Het betekent wel dat je bij Allianz maximaal € 265.000 kunt lenen voor jouw droomwoning. Breng jij energiebesparende maatregelen aan in jouw nieuwe huis? Dan geldt er een uitzondering en mag je € 280.900 lenen. 
Meer weten over de voorwaarden van NHG? Download ons gratis e-book ‘Nationale Hypotheek Garantie’.

Lage rente, geen renteopslag

Bij een hypotheek met NHG profiteer je vaak van een lagere rente en geldt er meestal geen rente-opslag. En dat is bij de Allianz Hypotheek niet anders. Als je deze geldverstrekker met anderen vergelijkt in onze online hypothekenvergelijker vallen de lage rentetarieven meteen op. Dat is fijn!

Geen variabele rente

Bij Allianz hoef je je niet druk te maken om de keuze voor een vaste of variabele rente. De rente staat bij deze hypotheekverstrekker namelijk standaard voor een langere tijd vast. Je kunt kiezen uit 5, 10, 15, 20 of 30 jaar.

Hoe langer de rentevaste periode, hoe meer zekerheid over je lasten. Maar daar betaal je wel voor: het rentepercentage wordt namelijk hoger naarmate de rente langer vaststaat.

Beperkt aanbod hypotheekvormen

Omdat de focus bij Allianz voornamelijk ligt op verzekeringen, is het aanbod in hypotheekvormen beperkt. Je kunt er alleen terecht voor een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en aflossingsvrije hypotheek.

Ga jij voor het eerst een huis kopen? Dan moet je sinds 2013 je hypotheek in 360 maanden volledig aflossen om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. In dat geval kun je alleen kiezen uit de annuïteiten- of lineaire hypotheek.

Verhuizen met de verhuisregeling

Het kan zijn dat je tijdens de looptijd van je hypotheek wilt verhuizen. Bij Allianz kan je de rente en voorwaarden die je op dat moment hebt, meenemen naar je nieuwe hypotheek. Dit heet de verhuisregeling. De rente en voorwaarden die je meeneemt zijn geldig zolang jouw rentevaste periode nog loopt. Meestal kan alleen als je verhuist naar een woning die weer geschikt is voor een hypotheek met NHG. Maar ben je langer dan twee jaar klant? Dan kun je bij Allianz ook een hypotheek krijgen zonder NHG. 

Overbruggingslening

Heb je je oude huis al wel verkocht, maar heb je het geld nog niet binnen? Dan kun je gebruikmaken van de overbruggingslening van Allianz. Deze tijdelijke lening is ongeveer zo groot als de overwaarde van de oude woning en kun je gebruiken om je nieuwe paleis te financieren. De rente is net zo hoog als een hypotheek met een rentevaste periode van 5 jaar, namelijk 1,54%. En aflossen, dat doe je pas zodra de kopers van jouw oude woning betaald hebben.

Verplichte overlijdensrisicoverzekering 

Oke, het is misschien niet iets waar je op dit moment bij stil wilt staan, maar het is altijd goed om vooruit te denken. Want wat gebeurt er als jij komt te overlijden en je partner achterblijft met minder inkomsten? Bij NHG, en dus ook bij Allianz, was het altijd verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Maar dat is nu niet meer het geval. Wel kan het in sommige gevallen slim zijn om er een af te sluiten. 

Deze verzekering is ook verplicht
De Woonhuisverzekering is wel verplicht bij Allianz. Met deze verzekering verzeker je jouw woning tegen schade door brand, storm of inbraak. Het geld dat je uitbetaald krijgt, kun je gebruiken om de schade te herstellen of het huis opnieuw te bouwen. Zo voorkomt deze hypotheekverstrekker dat jouw woning minder waard wordt.

Verbouwen? 

Een splinternieuwe keuken. Een dakkapel. Of een uitbouw van de woonkamer. Misschien heb jij wel grootse plannen voor het verbouwen van je nieuwe stek. In dat geval is het goed om je te verdiepen in het bouwdepot, daar kun je de verbouwing namelijk uit financieren.

Bij Allianz is het bouwdepot 12 maanden geldig en betaal je niks om de bouwdepot te kunnen gebruiken. Je ontvangt wel rente over het bedrag op de rekening. Die rentevergoeding is gelijk aan de rente je moet betalen voor je hypotheek. 

Extra aflossen

Je kunt bij Allianz, net zoals bij veel andere hypotheekverstrekkers, ieder jaar 10% van de hoogte van de totale lening boetevrij extra aflossen. Het minimale bedrag is daarbij € 500. Ook meer dan 10% extra aflossen is in sommige gevallen kosteloos. Als je komt te overlijden bijvoorbeeld, of bij schade aan de woning.

Zie jij het wel zitten om extra af te lossen op je hypotheek? Bespreek dit dan altijd eerst met een hypotheekadviseur. Hij of zij kan je vertellen of het in jouw situatie wel verstandig is.

Laagste actuele hypotheekrente

Je hebt nu een beter beeld gekregen van de Allianz Hypotheek, maar natuurlijk is dit lang niet de enige hypotheekverstrekker waar je uit kunt kiezen. Twijfel je nog voor welke hypotheekverstrekker jij wilt gaan? Vergelijk de rentes en voorwaarden met onze gratis hypotheekrentevergelijker.Arlette Cernëus
Arlette is Content Marketeer en werkt sinds september 2016 bij Knab. Ze schrijft voornamelijk over financiële zaken, zoals hypotheken, verzekeren en belastingen. Zo helpt ze jou grip te krijgen op je financiën.


Deel via:

Ook interessant voor jou

Alles weten over hypotheekrente?  Download het e-book

Ontdek binnen 2 minuten jouw maximale hypotheek