Venn Hypotheken: alle bijzondere voorwaarden op een rij

Heb jij je droomwoning gevonden? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de financiering. Maar waar begin je? Met zoveel geldverstrekkers lijkt het een onmogelijke taak om de best passende te vinden. Geen zorgen, bij Knab lichten we alle hypotheekaanbieders stuk voor stuk voor je uit. Dit keer is Venn Hypotheken aan de beurt. Benieuwd naar de voorwaarden van deze jonge partij?
Gepubliceerd
1 oktober 2017
Laatst geüpdatet
10 juni 2020
Leestijd
4 minuten
- Gepubliceerd: 8 september 2017
- Laatst geüpdate: 10 juni 2020
- Leestijd: 4 minuten

Heb jij je droomwoning gevonden? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de financiering. Maar waar begin je? Met zoveel geldverstrekkers lijkt het een onmogelijke taak om de best passende te vinden. Geen zorgen, bij Knab lichten we alle hypotheekaanbieders stuk voor stuk voor je uit. Dit keer is Venn Hypotheken aan de beurt. Benieuwd naar de voorwaarden van deze jonge partij?Venn Hypotheken

Venn Hypotheken: eerst naar de adviseur

Wil je jouw droomwoning financieren met een Venn hypotheek? Dan kun je dit alleen regelen via een onafhankelijke hypotheekadviseur. Bij Venn vinden ze dat een hypotheek te complex is om zonder advies af te sluiten. Door bij een onafhankelijke partij de lening voor je woning te regelen, weet je zeker dat je de best passende deal vindt.

Scherpe aanbieder

De hypotheekrente die van Venn Hypotheken aanbiedt, zit gemiddeld in de top 5. Daarnaast kun je uiteraard een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunt afsluiten. 

Hoe dat precies zit? Een hypotheek met NHG is een veilige keuze. Als je buiten jouw schuld om je woning moet verkopen, kan NHG jouw restschuld onder voorwaarden overnemen. Zo weet niet alleen jij, maar ook de bank dat jouw schuld altijd afbetaald wordt. Dankzij deze extra zekerheid kunnen geldverstrekkers je een lager rentepercentage aanbieden.

Rente automatisch verlaagd

Wist je dat je bij veel geldverstrekkers onterecht renteopslag betaalt? Als jouw hypotheekschuld afneemt, loopt de bank minder risico. Toch zijn er maar weinig hypotheekaanbieders die automatisch je rente verlagen als jouw schuld door (extra) aflossen in een lagere risicoklasse valt. Venn is een van de weinige geldverstrekkers die jouw hypotheekrente wél automatisch verlaagt. En dat verdient bonuspunten!

In de toekomst weer verhuizen?

Je hebt net een mooie, nieuwe woning gevonden. Grote kans dat je nog lang niet denkt aan je volgende verhuizing. Toch zou het zomaar kunnen dat je over een aantal jaar groter wilt wonen, of misschien moet je voor je werk naar een andere stad. Hoe zit het met je hypotheek als je gaat verhuizen? Je kunt je lening dan voor de resterende rentevaste periode meenemen naar je nieuwe woning.

Het overbruggingskrediet
Wil je de overwaarde van je woning gebruiken? Bij Venn Hypotheken maakt het niet uit of je woning al verkocht is of niet.. Op deze manier kun je de de hoogte van de overwaarde van je huidige woning alvast gebruiken om je nieuwe onderkomen te financieren. Komt de overwaarde vrij of is de looptijd afgelopen? Dan moet je dit krediet aflossen.

Geldigheid hypotheekofferte

In de hypotheekofferte vind je alles terug over jouw hypotheek: van de hypotheekrente tot de voorwaarden. Heb je een offerte van Venn Hypotheken ontvangen? Dan is deze vier maanden geldig. Het is belangrijk dat de offerte niet verlopen is wanneer je passeert bij de notaris. Bij veel geldverstrekkers kun je de offerte (al dan niet tegen een vergoeding) laten verlengen, maar bij Venn is dit niet mogelijk.

Boetevrij extra aflossen

Ontvang je een mooie meevaller of besluit je om met je spaargeld een deel van je hypotheek versneld af te lossen? Bij Venn Hypotheken kun je maximaal 15% van je oorspronkelijke hypotheekschuld per kalenderjaar boetevrij aflossen.

De overlijdensrisicoverzekering

Je staat er liever niet bij stil, maar wat als jij of je partner onverhoopt komt te overlijden? Je wilt niet dat de nabestaanden met een ondraaglijke hypotheekschuld achterblijven. Om dit te voorkomen, sluit je een overlijdensrisicoverzekering af. Met het uit te keren bedrag kan dan (een deel van) de hypotheekschuld afgelost worden.

Venn Hypotheken bepaalt op basis van de hoogte van de lening in verhouding tot de woningwaarde of het verstandig is om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. 

Verbouwen met het bouwdepot

Heb je een mooi nieuwbouwproject op het oog? Of wil jij het een en ander verbouwen aan je toekomstige huis? Dan komt de bouwdepotrekening van pas. Hier stort de geldverstrekker een bepaald bedrag op. Dit geld gebruik je voor de (ver)bouw van je woning. Koop je een bestaande woning? Dan is het bouwdepot bij Venn twaalf maanden geldig. In geval van nieuwbouw is dit achttien maanden.

Rente over bouwdepot
Je betaalt rente over het bouwdepot, gelijk aan de hypotheekrente. Daarnaast ontvang je ook rente over het bedrag op de rekening. Bij sommige verstrekkers ontvang je hetzelfde percentage als je betaalt. Bij Venn Hypotheken ontvang je minder, namelijk de hypotheekrente min 1%.

Geen vast contract?

Ben jij een flexwerker of heb je een contract voor een bepaalde tijd? Dan kijkt Venn Hypotheken naar jouw inkomen van de afgelopen drie jaar, waarbij het laagste bedrag doorslaggevend is. Je toetsinkomen wordt uiteindelijk gebaseerd op 80% van dit laagste inkomen. 

Vind de beste deal

Weet jij nog niet voor welke geldverstrekker je wilt gaan? Vergelijk dan gemakkelijk de actuele rentes en voorwaarden met de hypotheekvergelijker.Kaylee Portegies Zwart
Dit artikel is geschreven door Kaylee en wordt je aangeboden door Knab, waar je al je geldzaken overzichtelijk op één plek hebt.


Deel via:

Ook interessant voor jou

Vergelijk hypotheken op rentes en voorwaarden  Vergelijk direct

Ontdek binnen 2 minuten jouw maximale hypotheek