Zakelijke rekening openen: 5 voordelen

  • 2 minuten
  • 1 april 2018

Niemand verplicht je om als starter een aparte zakelijke rekening te openen. Toch is het voor veel startende ondernemers een van de eerste actiepunten die ze af willen strepen. Waarom? Omdat het best wel wat voordelen met zich meebrengt. We zetten er 5 op een rij. 

5 voordelen zakelijke rekening: deze man is overtuigd

1. INZICHT IN JE ZAKELIJKE FINANCIËN

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar door je zakelijke en privé financiën te scheiden creëer je eenvoudig financieel inzicht. Faillissementen zijn niet zelden te wijten aan een gebrek aan dit inzicht. Zeker als zzp’er heb je te maken met wisselende inkomsten. Je kunt dan snel in de verleiding komen om zakelijk geld privé te besteden en/of andersom. Boek maandelijks een vast salaris van je zakelijke rekening naar je privérekening en behoud het overzicht!

2. ZAKELIJKE KOSTEN ZIJN AFTREKBAAR

De Belastingdienst verplicht je dus tot niets, maar veel zakelijke kosten zijn fiscaal aftrekbaar van je zakelijke opbrengsten. Denk aan zakelijk tanken, vakliteratuur, telefoonabonnementen en zakenreizen. Met een zakelijke rekening heb je zelf goed het overzicht in welke kosten je hebt gemaakt, en welke je dus af kunt trekken van je zakelijke inkomsten. 

3. VOORKOM ADMINISTRATIEVE ROMPSLOMP

Weinig zelfstandigen zijn ondernemer geworden omdat ze administratief werk een warm hart toe dragen. De meesten zien het als een zeer noodzakelijk kwaad. Online boekhoudpakketten schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Die nemen veel werk uit handen en jij kunt vaak je zakelijke bankrekening direct koppelen aan zo’n pakket. Zeg maar dag tegen je stapel bonnetjes en je zelf geknutselde excel-bestand. Niet nodig!

4. PROFESSIONELE LOOK & FEEL

Ken je nog die ietwat gênante e-mailadressen uit je tienerjaren? Al had je die nu nog, dan gebruik je die waarschijnlijk niet voor je nieuwe bedrijf. Hetzelfde geldt voor een bankrekening. Richting je zakelijke partners en klanten oogt het wel zo professioneel als je bankrekening op naam van je bedrijf staat en niet op jouw eigen naam.

5. PROFITEER VAN STARTERSVOORDELEN

Genoeg redenen dus om inderdaad die zakelijke rekening te openen, maar welke kies je? Veel banken bieden dure zakelijke pakketten aan met financiële producten die jouw onderneming wellicht nooit zal gebruiken. Het is daarom belangrijk om je goed te oriënteren en niet alleen het zakelijke pakket van je privébank te bekijken. Let daarbij ook op speciale voordelen waar je als starter van kunt profiteren.

Bij Knab open je als ondernemer de voordeligste zakelijke rekening van Nederland. Je betaalt namelijk slechts € 5 per maand!


Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.


De voordeligste zakelijke rekening van Nederland!  Check de Knab-rekening

Ben jij als ondernemer op zoek naar een snelle en gedegen financiering?