Rood staan, kan dat voordelig?

  • Gepubliceerd: 27 januari 2017
  • Laatst geüpdate: 6 november 2017
  • 2 minuten

Wordt die ene factuur maar niet betaald? Of krijg je ineens een hoge tandartsrekening voor je kiezen? Het kan voorkomen dat je aan het einde van je geld nog een stukje maand over hebt. Rood staan lijkt dan misschien een aantrekkelijke optie. Voor een keertje is dat prima. Maar als je saldo structureel negatief is, kunnen de kosten hoger uitvallen dan verwacht. Bij Knab zorgen we dat dit niet gebeurt.

Rood-staan-404116-edited.jpg

Rood staan tegen lage rente

Bij vrijwel alle banken kun je rood staan op je betaalrekening. Gemakkelijk voor jou, want zo kan je zorgverzekeringspremie ook worden afgeschreven als jij je salaris nog niet binnen hebt. Voor banken betekent dit pure winst: jij betaalt rente over het geld dat je ‘leent’, tussen de 8 en 14% welteverstaan. Dit is anders bij Knab: wij rekenen slechts een lage rente van 5% over de roodstand.

Geen geld uitgeven dat je niet hebt

Knab helpt je bovendien te voorkomen dat je geld uitgeeft dat je niet hebt. Rood staan, maar wel slim: bij ons kun je alleen een negatief saldo op je betaalrekening hebben zolang je geld hebt staan op een andere rekening van Knab. Een ‘tegensaldo’ dus.

Wil je zelfs helemaal geen debetrente betalen? Ook dat kan bij Knab. Je kunt namelijk je saldo automatisch laten aanvullen zodra je rood staat. Slim, want zo voorkom je debetrente. Je hoeft dan alleen maar aan te geven vanaf welke rekening je jouw negatieve saldo wilt laten aanvullen. Wij regelen de rest. Kosteloos.

Geen BKR-registratie

Bijkomend voordeel van rood staan bij Knab: het wordt niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dat kan omdat wij het bedrag dat je rood kunt staan, laten afhangen van je tegensaldo bij ons. Ook je aanvraag om rood te mogen staan, toetsen we niet bij het BKR. Rood staan bij andere banken levert je wel een registratie op.

Alerts

Om het je helemaal gemakkelijk te maken, geven we je automatisch een seintje als je rood staat, wanneer er in het buitenland gepind wordt of als er meer dan € 500 van je rekening wordt afgeschreven. Jij bepaalt zelf, geheel kosteloos, welke alerts je wilt ontvangen.

Maximaal voordeel? Kies Slim Saldo Beheer

Over het saldo op je Knab Betaalrekening ontvang je rente. Dat vinden wij netjes. Maar op je spaarrekening ligt die rente wel net even wat hoger. Kortom: om optimaal van onze gunstige rentes te profiteren, wil jij het saldo op je betaalrekening zo laag mogelijk houden - maar mét voldoende buffer voor je dagelijkse uitgaven. Intussen heb je zoveel mogelijk geld op je spaarrekening, want zo krijg je meer rente.

Wil jij ook voordelig rood staan? Bekijk dan nog eens de voordelen van Slim Saldo Beheer van Knab. Zo profiteer jij optimaal en zonder zorgen van de gunstige rentes. Fleur Willemsen
Dit artikel is geschreven door Fleur en wordt je aangeboden door Knab. Wij helpen jou om grip te krijgen op je financiën en het maximale uit je geld te halen.


Haal meer uit je geld met het Financieel Plan  Maak gratis aan

Bij Knab behoud jij gemakkelijk het inzicht in je financiën