Financieel gezond tijdens de coronacrisis: 4 tips van Nadine Klokke

Tijdens deze onzekere periode moeten we elkaar helpen. Ook wij hebben geen glazen bol waarmee we in de toekomst kunnen kijken, we weten dus niet hoelang dit gaat duren. Maar we kunnen je in de tussentijd wel voorzien van financiële tips. Nadine Klokke - CEO van Knab - deelt er vier in deze video.
Gepubliceerd
2 april 2020
Laatst geüpdatet
15 juli 2021
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 1 april 2020
- Laatst geüpdate: 15 juli 2021
- Leestijd: 2 minuten

Tijdens deze onzekere periode moeten we elkaar helpen. Ook wij hebben geen glazen bol waarmee we in de toekomst kunnen kijken, we weten dus niet hoelang dit gaat duren. Maar we kunnen je in de tussentijd wel voorzien van financiële tips. Nadine Klokke - CEO van Knab - deelt er vier in deze video.

Ben je niet in de gelegenheid om de video te bekijken? Hieronder staat precies uitgeschreven wat Nadine Klokke vertelt.

 

Hoe we bij Knab omgaan met de coronacrisis

“Hoe ga jij om met de coronacrisis? Bij Knab nemen we extra maatregelen om ervoor te zorgen dat onze klanten zorgeloos kunnen blijven bankieren. Zo werken bijna al onze collega’s vanuit huis. Ik dus ook. Zelfs de Servicedesk, die nu vanuit verschillende hoeken van het hele land zeven dagen per week voor je klaar staat. En om ervoor te zorgen dat je niet te vaak je pincode hoeft in te toetsen, hebben we de limiet voor contactloos betalen tijdelijk verhoogd van € 25 naar € 50.”

“Natuurlijk ontvangen we als bank veel vragen van onze klanten. Kan ik gewoon blijven bankieren? En heb je handige tips voor mij als zzp’er? Ook wij kunnen niet voorspellen hoe de toekomst eruit zal zien, maar we kunnen je wel helpen om meer inzicht te krijgen in je financiën.”

Zet je financiële uitgaven op een rij

“Tip 1. Ik wil je vragen om - om te beginnen - je uitgaven op een rijtje te zetten. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, maar kan gewoon in een Excelletje of met een digitaal kasboek. Zo krijg je een goed inzicht van je huidige uitgavenpatroon.”

Kijk kritisch naar je uitgavenpatroon

“Tip 2. Nu je een goed overzicht hebt, kun je eens kritisch naar je financiën kijken. Welke uitgaven zijn noodzakelijk en welke zijn leuk, maar niet per se nodig? Je huur of hypotheek moet je nou eenmaal betalen. Maar is dat ene abonnement in deze periode nou écht slim om aan te houden?”

Check je financiële buffer

“Tip 3. Heb je een financieel buffer? Bekijk dan hoe lang je hiervan - met jouw huidige of aangepaste inkomsten en uitgavenpatroon - kunt rondkomen. Zo kun je beter inschatten of je de aankomende tijd extra moet letten op wat je uitgeeft en of eventueel extra maatregelen treffen.”

Bekijk de regelingen vanuit de overheid

“En tot slot zijn er zoals je waarschijnlijk hebt gezien vanuit de overheid verschillende regelingen waarop je zowel privé als zakelijk een beroep kunt doen. Bekijk onze pagina op bieb.knab.nl/coronavirus voor een overzicht en andere handige tips.”

“Vanuit Knab wens ik je in ieder geval veel kracht en een goede gezondheid toe voor jou en je familie. We blijven je in de tussentijd zo goed mogelijk informeren, want samen komen we de coronacrisis door. Stay safe!”Nadine Klokke
Nadine geeft als CEO leiding aan Knab.Deel via:

Hoe ga jij om met de coronacrisis?  Check onze tips

Bij Knab behoud jij gemakkelijk het inzicht in je financiën