Het coronavirus en de maatregelen

De wereld is in de ban van het coronavirus COVID-19. Zo ook Nederland. We werken massaal thuis, scholen en horeca zijn gesloten en we lezen ons goed in over het virus en de maatregelen die getroffen worden. Op deze pagina vind je regelmatig nieuwe artikelen over hoe je met de gevolgen van de maatregelen om kunt gaan. 

Financieel gezond blijven

Tijdens deze onzekere periode moeten we elkaar helpen. Daarom leggen we je graag uit wat we bij Knab doen om bankieren gewoon door te laten gaan en geven we je financiële tips. Nadine Klokke - CEO van Knab - deelt er vier in deze video.

Regelingen voor zzp'ers

Minister Eric Wiebes gaf eerder nog aan dat zzp’ers en ondernemers geen financiële steun hoeven te verwachten van de overheid vanwege de uitbraak van het coronavirus. Den Haag lijkt echter te zijn bijgedraaid, want inmiddels is er een 'kanon aan maatregelen' aangekondigd. Bekijk hier de regelingen voor zzp'ers.

14 tips om thuis te werken

Ben jij - net als veel andere Nederlanders - door het coronavirus aan huis gekluisterd? Thuiswerken is toch even wat anders dan op kantoor. Je moet jezelf motiveren en je vraagt minder makkelijk hulp aan collega’s. Bekijk hier onze 14 tips om thuiswerken effectief te laten verlopen.

Het effect op beleggers

De onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt zorgt voor grote koersschommelingen op de beurzen en raakt daarmee de economie wereldwijd. Wat betekent dit precies voor jouw beleggingen? En moet je nu in actie komen of juist niet? Lees hier ons artikel over wat het coronavirus voor beleggers betekent.

Effect van lockdown op verschillende sectoren

We onderzochten we hoe de intelligente lockdown effect heeft op ondernemers uit verschilende sectoren. Dat deden we op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv's met een zakelijke rekening bij Knab. Lees hier het onderzoek

Creatieve zzp'ers in de coronacrisis: Déwy de Wit Fotografie

'Na die persconferentie regende het afzeggingen'. Fotograaf Déwy de Wit zag haar agenda de laatste weken helemaal leeglopen. Maar het bijltje erbij neergooien doet ze niet. Lees hier wat voor creatieve dingen Déwy doet om aan de slag te kunnen blijven. 

Dit dekt jouw verzekering als je reis of vakantie is geannuleerd

Door de uitbraak van het coronavirus zijn er heel wat vluchten en evenementen geannuleerd. Krijg je de gemaakte kosten terug van jouw reis- of annuleringsverzekering of ben je je geld kwijt? In dit artikel vind je het antwoord.

Let op fraude tijdens de coronacrisis!

Alsof er nog niet genoeg ellende rondom het coronavirus is, lijken ook de cybercriminelen extra actief. Met 'creatieve' phishing-berichten proberen ze mensen online geld afhandig te maken. Lees hoe ze dat doen en wat je kunt doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt.

Hoe ga jij om met de coronamaatregelen?

De coronamaatregelen dwingen veel zzp'ers om creatief te zijn. Zelfstandige koks die bij je thuis komen koken, artiesten die via een videoverbinding optreden en zzp'ers die belangeloos gezinnen in de zorg bijstaan. Hoe ga jij om met deze bijzondere situatie? Deel je initiatief onder ons bericht op LinkedIn en inspireer zo andere zzp'ers!

Deel je initiatief

Oskar Barendse - Financieel Planner

'Het is een bijzondere tijd. Gelukkig denkt de overheid mee met de zzp'ers en ondernemers die het nu zwaar hebben.'

Goed om te weten

De hierboven weergegeven informatie is louter informatief en kan niet als een individueel advies worden beschouwd. Raadpleeg voor specifiek advies over jouw specifieke persoonlijke situatie je eigen financieel adviseur.