MUNT Hypotheken: de hypotheekaanbieder van jouw keuze?

  • 3 minuten
  • 4 oktober 2017

Als je jouw nieuwe droomwoning hebt gevonden zou je natuurlijk het liefst meteen verhuizen. Maar helaas. Eerst moet je nog van alles regelen. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheek. Je wilt voor jouw hypotheek natuurlijk de beste deal. Hoe krijg je dat voor elkaar? Belangrijk is om alle keuzes met elkaar te vergelijken. Je vindt bij Knab Hypotheken een ruim aanbod van hypotheekverstrekkers. Met deze reeks blogs over onze aanbieders helpen we je graag bij je besluit. We bespreken alle partijen zodat jij een beter beeld krijgt van de markt. MUNT Hypotheken is nu aan de beurt.

Munt hypotheken

MUNT Hypotheken: een jonge speler op de markt

MUNT Hypotheken is een vrij nieuwe partij onder de Nederlandse hypotheekverstrekkers. Ze zijn sinds september 2014 actief en groeien hard. In een jaar tijd hebben ze een marktaandeel van ruim vijf procent gehaald. MUNT wil snel, betaalbaar en goed zijn voor iedereen die een lening voor een huis wil.

Hypotheekrente

Je kunt kiezen tussen een vaste rente of een variabele rente. Wil je weten wat de actuele rentetarieven van MUNT zijn? Je vindt ze op de website van Knab Hypotheken. Ook kun je er alle voorwaarden rustig doorlezen. Onze aanbieders met elkaar vergelijken kan daar ook, wel zo makkelijk.

Welke soorten hypotheken biedt MUNT aan?

Je moet bij MUNT voor jouw eerste hypotheek minimaal € 75.000 lenen. Het maximum is € 1.000.000. Maar welke hypotheekvorm kies je? MUNT Hypotheken heeft als uitgangspunt dat klanten tijdens de looptijd de lening aflossen. Dit kan annuïtair of lineair en je hebt dan recht op hypotheekrenteaftrek.

Had je op 31 december 2012 al een aflossingsvrije hypotheek? Dan kun je die in je nieuwe hypotheek meenemen in een aflossingsvrij deel. Zo hou je ook hier recht op hypotheekrenteaftrek.

Hypotheekofferte

In de hypotheekofferte staat het bod van de hypotheekverstrekker voor de lening van jouw toekomstige huis. MUNT biedt altijd een dagrente aan. Is de rente op de dag dat je bij de notaris de hypotheekakte tekent lager dan in jouw hypotheekofferte? Dan krijg je deze lagere rente. Een hypotheekofferte is drie maanden geldig bij MUNT. Accepteer je de offerte niet? Dan is de annulering gratis.

Verlenging hypotheekofferte
Heb je meer tijd nodig? Je kunt de hypotheekofferte eenmalig met drie maanden verlengen. Let er op dat annuleren hierna € 500 kost. MUNT gaat er bij verlenging van uit dat je hoe dan ook de hypotheek afneemt. Daarom berekenen ze, als de rente tussentijds stijgt, een bereidstellingsprovisie van 0,25% per maand.

Extra aflossen

Je kunt bij MUNT met eigen middelen altijd onbeperkt en boetevrij extra aflossen. Doe je dit niet met eigen geld? Dan kun je per jaar maximaal 10% boetevrij extra aflossen. Met een extra aflossing daalt je hypotheekschuld en ook de hypotheekrenteaftrek wordt minder. Bekijk goed of je genoeg ruimte in je budget hebt om dit te doen. Je hebt nog wel geld nodig voor onverwachte uitgaven, zoals een autoreparatie. Het is verstandig om je situatie te overleggen met je hypotheekadviseur.

MUNT stelt na een extra aflossing het maandbedrag bij naar beneden. Kies je er liever voor om hetzelfde maandelijkse bedrag te blijven betalen? Dan moet je dit zelf doorgeven.

Hoe zit het bij een verhuizing?

Wil je gaan verhuizen? Vraag dan binnen drie maanden na aflossing van de oude MUNT hypotheek een nieuwe MUNT hypotheek aan. Zo kun je de rentevoorwaarden van jouw hypotheek meenemen. De rentevoorwaarden die je meeneemt zijn geldig voor de rentevaste periode die nog over is. Let wel op de voorwaarden die eraan verbonden zijn.

Overbruggingskrediet
Ben jij een nieuw droomhuis tegengekomen en wil je een overbruggingskrediet aanvragen? Dat kan bij MUNT alleen als jouw oude woning al is verkocht en de ontbindende voorwaarden voorbij zijn. De maximale looptijd van een overbruggingskrediet is 24 maanden. Hoeveel kost dat? Je betaalt € 500 om dit af te sluiten, plus een maandelijkse rente.

Overlijdensrisico

Stel dat jij of je partner komt te overlijden. Hoe zit het dan? In zo’n geval kan een hypotheek bij MUNT volledig boetevrij afgelost worden. Dit kun je doen met het geld van een overlijdensrisicoverzekering. Bij MUNT is een overlijdensrisicoverzekering verplicht voor het deel van het bedrag van de lening dat hoger is dan 80% van de marktwaarde. Of je nu een hypotheek met NHG afsluit of niet.

Bouwdepot

Wat is een bouwdepot ook alweer? Hierop stort de hypotheekverstrekker geld voor de (ver)bouw van het huis. Zie het als een aparte rekening die onderdeel is van je hypotheek. Dit gebruik je voor de renovatie van een bestaande woning of de bouw van nieuwbouw. Hoe lang kun je betalen uit jouw bouwdepot? Bij MUNT is deze bij bestaande bouw 6 maanden geldig en bij nieuwbouw 18 maanden. Je kunt de geldigheid eenmalig verlengen met 6 maanden.

Rentevergoeding 
Tijdens de looptijd van het bouwdepot ontvang je over het saldo een rentevergoeding. Bij MUNT is de hoogte hiervan 1% lager dan de hypotheekrente. Verleng je de duur van het bouwdepot? Dan vervalt de rentevergoeding.

Hulp nodig bij keuze maken?

Je hebt allerlei mogelijkheden bij het afsluiten van je hypotheek. En er zijn allerlei voorwaarden die voor nu of in de toekomst van belang zijn. Het is begrijpelijk dat je daarom wel wat hulp kunt gebruiken. Bespreek jouw wensen met een van onze hypotheekadviseurs en kom erachter wat jouw mogelijkheden zijn. 

hypotheek berekenen

Wil jij weten welke geldverstrekker de beste rente en voorwaarden biedt voor jouw situatie? En wat je maximale hypotheek is? Dat kan! Met onze Hypotheek Checker bereken je dit in slechts 10 minuten, helemaal gratis!Annika Bolhuis
Dit artikel is geschreven door Annika en wordt je aangeboden door Knab, de plek waar jij ál jouw financiële zaken slim regelt.


Wat wordt de hypotheek voor je nieuwe huis?  Bereken gratis

Ontdek binnen 10 minuten jouw voordeligste hypotheek