4 verbazingwekkende kosten bij een zakelijke rekening van grote banken

Betalen voor zaken die je als vanzelfsprekend acht: daar houdt niemand van. Zeker als zzp’er zit je niet te wachten op onnodige extra kosten. En dat die kosten er zijn, blijkt wel na een check van de tarievenlijsten van zakelijke rekeningen van de grootste banken van Nederland. In dit artikel lees je de top 4 meest verbazingwekkende zaken die we tegenkwamen. Houd je vast, hier gaan we!
Gepubliceerd
8 maart 2018
Laatst geüpdatet
25 maart 2021
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 7 maart 2018
- Laatst geüpdate: 25 maart 2021
- Leestijd: 2 minuten

Betalen voor zaken die je als vanzelfsprekend acht: daar houdt niemand van. Zeker als zzp’er zit je niet te wachten op onnodige extra kosten. En dat die kosten er zijn, blijkt wel na een check van de tarievenlijsten van zakelijke rekeningen van de grootste banken van Nederland. In dit artikel lees je de top 4 meest verbazingwekkende zaken die we tegenkwamen. Houd je vast, hier gaan we!

Verbaasde klant schrikt van dure kosten grootbanken -695232-edited.jpg

Met stip op 1: Betalen voor zakelijk internetbankieren

Tegenwoordig internetbankiert 97% van de Nederlanders, de normaalste zaak van de wereld dus. Je verwacht dan ook niet dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht, want via de post regelt niemand nog z'n financiën.

Niets is minder waar. De drie grootbanken vragen of jij je portemonnee wil trekken om te internetbankieren. De kosten hiervoor lopen al gauw op tot € 60 per jaar.

Op 2: Betalen voor een betaalpas

Betalen om te kunnen betalen. Klinkt best gek, toch? Toch rekenen de drie grootste banken maandelijks een vast bedrag voor je pinpas. In eerste instantie is dit misschien geen groot bedrag, maar het tikt wel lekker aan. Zeker als je verschillende rekeningen hebt of meer dan één betaalpas, verdubbelen de kosten voor je betaalpassen. 

Op 3: Betalen voor zakelijke transacties

Wist je dat geld ontvangen of verzenden naar Nederlandse rekeningen bij de drie grootste gewoon geld kost? De kosten variëren van 8 tot 15 cent per transactie, maar hé: geld is geld en zonde is zonde. Stel dat je 1.000 transacties per jaar doet bij een grote bank, dan ben je minimaal € 80 kwijt. Ai.

Op 4: Extra rekening? Extra kosten!

Een extra zakelijke betaalrekening is handig. Bijvoorbeeld om de btw die je later aan de Belastingdienst moet afdragen, alvast apart te zetten. Of omdat je andere verschillende geldstromen wilt scheiden, zoals de inkomsten en uitgaven van verschillende filialen of afdelingen. Maar je raadt het al: dat kost een flink bedrag bij die grootbanken.

Houd je van geld besparen? 
Wij wel. Daarom hebben we een gratis checklist voor zzp'ers gemaakt vol goede tips en tricks.

Alles-in-1 Zakelijke rekening: € 6 per maand

Bij Knab zijn we er voor onze klanten en houden we niet van onduidelijke extra kosten. En onze zakelijke rekening is met € 6 per maand ook nog de voordeligste van Nederland. Met héél veel extra’s die je bij andere banken niet krijgt, bijvoorbeeld:

geen extra kosten voor je betaalpassen 
geen extra kosten voor internetbankieren 
geen extra kosten voor je eerste 1.000 transacties per jaar

Check snel Knab Zakelijk voor een goede deal. Want het is niet voor niets dat 93% van onze zakelijke klanten blij is met Knab!

Hoe we vergeleken hebben
Wil je weten waar we onze informatie vandaan hebben? Dat snappen we. De drie grootste Nederlandse banken in 2018 zijn respectievelijk ING, Rabobank en ABN Amro.

Alle informatie die we hebben gebruikt komt van de websites van deze banken. Je kunt de gebruikte documenten voor de vergelijkingen inzien door te klikken op de naam van de bank.

De peildatum was 5 maart 2018. Het kan dus zo zijn dat deze banken hun tarieven inmiddels veranderd hebben. We doen ons best om de informatie up-to-date te houden.

Heb je toch iets gespot dat niet meer klopt? Laat het ons weten en we passen het aan! De tarieven van Knab vind je hier.


Stenfinn Deguelle
Stenfinn heeft dit artikel geschreven voor Knab, de online bank die het anders doet


Deel via:

Ook interessant voor jou

De voordeligste rekening voor zzp'ers!  Check de Knab-rekening

Profiteer nu bij Knab van de voordeligste zakelijke rekening van Nederland