Slim ondernemen met: Mehran en Jesse van International Sports Revolution

Al van jongs af aan droomden Mehran en Jesse van hun eigen onderneming. Daarom besloten ze tijdens hun studententijd alvast het nodige geld opzij te zetten. Niet voor niets, want inmiddels zijn ze hun eigen sportplatform gestart: International Sports Revolution. Maar hoe is het om je bedrijf te starten tijdens de crisis? Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Je kunt het volledige interview onder de video teruglezen.
Gepubliceerd
7 september 2020
Laatst geüpdatet
15 oktober 2020
Leestijd
3 minuten
- Gepubliceerd: 2 september 2020
- Laatst geüpdate: 15 oktober 2020
- Leestijd: 3 minuten

Al van jongs af aan droomden Mehran en Jesse van hun eigen onderneming. Daarom besloten ze tijdens hun studententijd alvast het nodige geld opzij te zetten. Niet voor niets, want inmiddels zijn ze hun eigen sportplatform gestart: International Sports Revolution. Maar hoe is het om je bedrijf te starten tijdens de crisis?

Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Je kunt het volledige interview onder de video teruglezen.

 

 

 

 

 

 

 

Vertel eens. Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Jesse: “Hi, ik ben Jesse.”

Mehran: “Hoi, ik ben Mehran.”

Jesse: “Wij zijn de founders van International Sports Revolution.”

Mehran: “Wij zijn een sportplatform, met als doel: een positieve bijdrage leveren aan elke sporter.”

Hoe was het om een bedrijf te starten tijdens de coronacrisis?

Mehran: “We zijn als startende ondernemers begonnen in een hele bijzondere tijd. De sportbranche kwam plat te liggen en alle spelers kwamen thuis te zitten. Juist door ons concept - een-op-een trainingen - konden we dat een enorme boost geven.”

Jesse: “De RIVM kwam met richtlijnen - bijvoorbeeld de anderhalve meter - en dat konden wij met onze een-op-een trainingen heel goed waarborgen.”

Hebben jullie veel geld moeten investeren in jullie bedrijf?

Jesse: “Voor ons bedrijf hebben wij heel veel moeten investeren. Niet alleen nu, maar ook de afgelopen jaren in onze studententijd.”

Mehran: “We hebben in onze studententijd wat geld kunnen sparen. Dit gaat natuurlijk niet om tonnen, maar om een paar duizend euro om juist als startende ondernemer te kunnen beginnen.”

Jesse: “Met het gespaarde geld hebben wij bijvoorbeeld een bus kunnen aanschaffen en onze website kunnen bouwen.”

Hoe kwamen jullie aan klanten?

Mehran: “We hebben een heleboel nieuwe klanten kunnen werven. Door mond-tot-mond reclame zijn we natuurlijk gaan groeien, maar ook de social media heeft een enorme boost gegeven aan onze klanten.”

Jesse: “We hebben het afgelopen halfjaar 200 kinderen getraind. Denk daarbij aan performance trainingen, maar ook aan voetbalkampen.”

En hoe zorgen jullie ervoor dat je deze klanten aan je bindt?

Jesse: “Het klantbehoud doen wij door middel van veel contact, veel persoonlijk contact vooral. Dus een appje, een belletje met de ouders en met de deelnemers.”

Mehran: “Maar ook de onboarding is heel erg belangrijk. Juist de eerste indruk geven bij wat voor organisatie zij terechtkomen, is heel erg bepalend of de klanten een goed gevoel aan je over gaan houden of niet.”

Wat maakt International Sports Revolution uniek?

Mehran: “Wij zijn uniek door te werken op de meest innovatieve manieren. Een van onze technologieën zijn de FitLights.”

Jesse: “De FitLights zijn lampjes die constant van kleur verspringen. Aan de hand van de tablet kunnen wij meten hoe snel een sporter van de ene kant naar de andere kant loopt. Wat belangrijk is voor voetballers, is doorontwikkelen. Wij ontwikkelen ons ook door. Zo bieden wij binnenkort peutersport aan en zijn we bezig met maatschappelijke projecten in Afrika.”

Wat is jullie gouden tip voor ondernemers die nu willen starten?

Mehran: “Als startende onderneming moet je heel veel tijd investeren in je onderneming. Dus ik zou zeggen: dump je partner, dump je vrouw. Nee hoor, alle gekheid op een stokje. Wat ik als gouden tip zou geven is: durf in onzekere tijden te investeren. Laat je niet leiden door angst. Geloof jij in je concept? Rol het uit en doe het gewoon. Ook in de crisis!”

Meer inspirerende verhalen lezen? Bekijk ook de interviews met andere ondernemers!Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.Deel via:

Inspirerende verhalen van ondernemende Nederlanders  Bekijk alle interviews

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers