Slim ondernemen in tijden van corona: kinder-dj Edwin Blijwin

Aan het het begin van de coronacrisis leek alles uitzichtloos, maar in een keer wist hij het het: hij zou zijn bedrijf online voortzetten. Kinder-dj Edwin Blijwin bedacht een onlineversie van zijn populaire kinderfeestjes. Inmiddels heeft hij bij 20 verjaardagen mogen draaien en kreeg hij daarmee 500 kinderen aan het dansen. Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Hieronder kun je lezen wat Edwin zegt.  
Gepubliceerd
28 april 2020
Laatst geüpdatet
4 november 2020
Leestijd
3 minuten
- Gepubliceerd: 28 april 2020
- Laatst geüpdate: 4 november 2020
- Leestijd: 3 minuten

Aan het het begin van de coronacrisis leek alles uitzichtloos, maar in een keer wist hij het het: hij zou zijn bedrijf online voortzetten. Kinder-dj Edwin Blijwin bedacht een onlineversie van zijn populaire kinderfeestjes. Inmiddels heeft hij bij 20 verjaardagen mogen draaien en kreeg hij daarmee 500 kinderen aan het dansen.

Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Hieronder kun je lezen wat Edwin zegt.

 

Kinderen kunnen juist nu een feestje gebruiken

“Tijdens een kinderfeestje van mij kunnen kinderen zich vrij bewegen en zich vrij uiten. Gaan we allemaal leuke, blije dingen doen. En vooral samen. En dat zijn hele belangrijke dingen in de vorming van een kind. Juist nu zouden kinderen dat heel goed kunnen gebruiken. Ik ook. Want ik vind het ook echt superleuk om te doen. En dan kan het ineens niet.”

Kinderdisco's afgezegd vanwege het coronavirus

“Hoi! Ik ben kinder-dj Blijwin. ik ben 31 jaar oud en normaal gesproken rijd ik heel Nederland door voor de allerleukste kinderdisco’s. Maar door corona komt ineens nergens meer iemand. Dus ouders moeten de kinderfeestjes die ze hadden gepland met mij afzeggen. En terwijl ik die telefoongesprekken voer met die ouders, hoor je gewoon de teleurstelling.”

Pijn in de portemonnee én het hart

“Deze crisis, die raakt mij diep in mijn portemonnee maar vooral het raakt me ook echt diep in mijn hart. Want juist nu, hebben die kinderen behoefte aan dat blije moment. Want ze zitten opgesloten in huis - soort van - ze mogen wel een beetje buitenspelen. Maar goed he, ik had geen leuke avond toen."

Een inspirerende cursus

“En een dag later had ik een cursus staan. Nou, ik had geen zin. Maar ik was die cursus aan het doen, en ik kreeg ineens echt heel veel inspiratie. Niet alleen de spreker was inspirerend- maar vooral ook de tool was voor mij echt een eyeopener van hé, er kunnen dingen wél. En dat kan online. Ik zit even een beetje te filosoferen, ben helemaal van die cursus afgedwaald maar dat maakt verder helemaal niet uit. Want ik was bezig met mijn creatief proces en ik zag het al helemaal voor me.”

Een geslaagde try-out

“Die maandag heb ik gelijk een try-out gepland voor een online kinderfeestje. En die heb ik gelijk de vrijdag erna gepland. Denk ik nou mooi, dan heb ik vier dagen de tijd om even heel veel uur te gaan werken. Om de zolder te verbouwen, om hier een studio te bouwen, om allerlei voorbereidende dingen te doen. Om spelletjes te bedenken. En die vrijdag was het zover. En dat was echt superleuk, want het was een superleuk feestje. Dat is best wel leuk voor een try-out natuurlijk, want dan weet je dat je een succes te pakken hebt. Dat vind ik dus echt supertof.”

20 kinderfeestjes voor meer dan 500 kinderen

“Dat mijn creatieve inspiratie ervoor heeft gezorgd dat er ineens heel veel kinderen zo’n feestje hebben kunnen geven. Want ondertussen zijn we een paar weken verder en heb ik meer dan 20 kinderfeestjes kunnen doen en meer dan 500 kinderen toch blij kunnen maken met een online kinderfeestje. En daar ben ik trots op.”

Kinderen dansen weer

“En ik vind het zo mooi hè, want de kinderen dansen weer. Ze dansen in hun eigen woonkamer, in hun eigen slaapkamer waar ze ook zijn. Ik zie zelfs kinderen meedoen op het werk van hun ouders. Dan moeten ze mee naar het werk van hun ouders en dan zitten ze daar gewoon mee te doen met een online kinderfeestje. En ik zie ze dansen. Ik zie ze dansen op de schermen. Ze zien elkaar dansen op de schermen, ze zijn verbonden via internet. En ondanks corona is de wereld van dansende kinderen weer terug. En ik ben de blijste kinder-dj van Nederland!”

Ook aan het woord als zzp'er?

We zijn altijd op zoek naar zzp'ers die succesvol blijven ondernemen tijdens de coronacrisis. Lijkt het je leuk om geïnterviewd te worden? Geef je dan nu op via video@knab.nl. Check ook onze andere corona-gerelateerde content boordevol handige tips en andere informatie.Lindy Bekking
Lindy werkt als Content Marketeer bij Knab. Wij helpen jou om grip te krijgen op je financiën en het maximale uit je geld te halen.


Deel via:

Ook interessant voor jou

Hoe ga jij om met de coronacrisis?  Check onze tips

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers