Ongevallenverzekering voor zzp’ers: wat is het en heb je het nodig?

Of je nou op kantoor werkt, veel onderweg bent of elke dag op de bouwplaats te vinden bent; elke zzp’er kan te maken krijgen met een (bedrijfs)ongeval. Dat kan tijdens je zzp-werkzaamheden zijn, of in je vrije tijd. Zo’n ongeval kan vervelende gevolgen hebben. Misschien raak je invalide en moet je je huis opnieuw inrichten. Je ongevallenverzekering zorgt ervoor dat je in zo’n situatie in ieder geval financiële steun ontvangt.
Gepubliceerd
5 januari 2022
Laatst geüpdatet
5 januari 2022
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 4 januari 2022
- Laatst geüpdate: 5 januari 2022
- Leestijd: 2 minuten

Of je nou op kantoor werkt, veel onderweg bent of elke dag op de bouwplaats te vinden bent; elke zzp’er kan te maken krijgen met een (bedrijfs)ongeval. Dat kan tijdens je zzp-werkzaamheden zijn, of in je vrije tijd. Zo’n ongeval kan vervelende gevolgen hebben. Misschien raak je invalide en moet je je huis opnieuw inrichten. Je ongevallenverzekering zorgt ervoor dat je in zo’n situatie in ieder geval financiële steun ontvangt.

shutterstock_1944997618 (1)

Wat is een ongevallenverzekering voor zzp’ers?

Via een zakelijke ongevallenverzekering ontvang je een eenmalige uitkering als je door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt. Dat geld kun je bijvoorbeeld gebruiken om je inkomstenverlies op te vangen of om je huis of auto aan te laten passen. Kom je door het ongeval te overlijden? Dan gaat de eenmalige uitkering naar je nabestaande(n).

Welke zzp’er heeft een ongevallenverzekering nodig?

Elke zzp’er kan een ongevallenverzekering afsluiten. Voor de een is het alleen wel relevanter dan voor de ander. Denk aan zzp’ers met een risicovol beroep, zoals in de bouw, de beveiliging of in de techniek. Maar ook als je elke dag met je auto of motor naar je werk gaat, is een ongevallenverzekering het overwegen waard. Voordeel: de maandelijkse kosten van een ongevallenverzekering zijn vaak niet hoog, terwijl de kosten die bij een ongeval komen kijken flink kunnen oplopen.

Zowel zakelijk als privé verzekerd

Vaak ben je met een zakelijke ongevallenverzekering zowel tijdens als buiten je zzp-werkzaamheden verzekerd. Check dit dus altijd goed, zodat je niet ook nog een persoonlijke ongevallenverzekering afsluit. Zonde van de dubbele kosten.

Deze dekking biedt een zakelijke ongevallenverzekering

Met een ongevallenverzekering ben je vaak wereldwijd en 24/7 verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval. De dekking kan per verzekeraar verschillen, maar komt in grote lijnen wel overeen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van wat wel en niet gedekt is.

Wel:

  • Je verliest een been tijdens een auto-ongeluk.
  • Je verliest een vinger tijdens een ongeval op de bouwplaats, waar je niks aan kon doen.
  • Je overlijdt door een aanrijding met een vrachtwagen.

Niet:

  • Je krijgt een auto-ongeluk vanwege je agressie tijdens een verkeersruzie.
  • Je verliest een vinger op de bouwplaats omdat je roekeloos omging met een gevaarlijke machine.
  • Je krijgt een aanrijding met een vrachtwagen doordat je onder invloed was van alcohol of drugs.

De hoogte van de eenmalige uitkering

Hoe hoog de uitkering is die je ontvangt, hangt af van de mate van invaliditeit. Dit wordt beoordeeld door een arts. Bij invaliditeit gebruikt de arts de procenten van de invaliditeitstabel, die je terugvindt in de polisvoorwaarden. Dat percentage ontvang jij van het verzekerde bedrag. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden een vast bedrag.

Verschil tussen een AOV en een ongevallenverzekering

Vraag je je af wat het verschil is tussen een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en een ongevallenverzekering? Dan ben je niet de enige. Hoewel er overeenkomsten zijn, zijn het toch echt twee hele verschillende verzekeringen. Zo krijg je bij een AOV een maandelijkse uitkering, terwijl je bij een ongevallenverzekering eenmalig een bedrag ontvangt. De ongevallenverzekering keert daarnaast alleen uit bij blijvend letsel of overlijden en niet – zoals bij de AOV – bij langdurige ziekte.

Een uitgebreidere uitleg lees je in ons artikel over de verschillen tussen een AOV en een ongevallenverzekering.

Sluit je ongevallenverzekering met korting af via Knab

Heb je een zakelijke rekening bij Knab? Dan kun je via de Knab App ook een zakelijke ongevallenverzekering afsluiten. We werken daarvoor samen met onze partner Alicia. Je bent dan verzekerd tegen de financiële gevolgen van een ongeval en ontvangt 5% korting op de maandelijkse premie!



Lindy Bekking
Lindy werkt als Content Marketeer bij Knab. Wij helpen jou om grip te krijgen op je financiën en het maximale uit je geld te halen.



Deel via:

Voordelig verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval  Bekijk de verzekering

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers