Ondernemen met Meike van Rijker Leven

Regelmatig gaan we op bezoek bij onze ondernemende klanten en vragen we ze het hemd van het lijf. Ditmaal vertelt Meike van Zandvoort over haar bedrijf Rijker Leven en over hoe ze haar geldzaken regelt. Bekijk de video of lees eronder het interview!
Gepubliceerd
6 januari 2020
Laatst geüpdatet
4 november 2020
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 6 januari 2020
- Laatst geüpdate: 4 november 2020
- Leestijd: 2 minuten

Regelmatig gaan we op bezoek bij onze ondernemende klanten en vragen we ze het hemd van het lijf. Ditmaal vertelt Meike van Zandvoort over haar bedrijf Rijker Leven en over hoe ze haar geldzaken regelt. Bekijk de video of lees eronder het interview!

 

 

Wil je jezelf eens kort voorstellen?

“Mijn naam is Meike van Zandvoort, ik woon in Tilburg. Mijn bedrijf heet Rijker Leven en ik ben de oprichtster van de “Creatief met Geld Academy”.

Wat doe je met jouw bedrijf? 

“Ik help creatieve en ambitieuze ondernemers aan meer omzet, focus én vooral plezier in hun bedrijf. Dit doe ik op twee manieren: een op een met mijn klanten aan de keukentafel en online via een groepsprogramma ‘Creatief met Geld’.”

Tegen de klant: “Ook deze week heb ik twee geld-opdrachten voor je klaar staan. De eerste geld-opdracht gaat dieper in op je geld-overtuigingen. En de tweede opdracht is een geld-visualisatie.”

Waar lopen jouw klanten het meest tegenaan? 

“Een veelvoorkomend probleem waar mijn klanten tegenaan lopen... Dat zijn de creatieve ondernemers die geen ondernemer zijn geworden, omdat ze zo graag het ondernemers vak wilden uitoefenen. Zij willen gewoon mooie dingen maken. Zij willen schrijven, films maken, zingen, fotograferen. Dus dat hele stuk ondernemersvaardigheden, dat missen ze vaak. En waar we dan met name aan werken, is je relatie met geld.”

Hoe krijg je een goede relatie met geld? 

“Er zijn heel veel componenten die maken dat je wel of geen goede relatie hebt met geld. Eén van die dingen is je geld-geschiedenis. Dus wat heb je als kind te horen gekregen over geld van je ouders en van je omgeving? Dat neem je mee in je huidige leven, zonder dat je het in de gaten hebt. Om een voorbeeld te noemen.”

Waar lopen jouw klanten onder andere tegenaan?

“Wat is het allerspannendste moment voor een ondernemer in een verkoopgesprek? Dat is het moment dat je echt moet zeggen “dit is wat ik kost”. Je zegt daarmee ook iets emotioneels, over wat je jezelf waard vindt. En dat is gekoppeld aan je emotie. En ik laat mensen zien dat, die gedachten losgekoppeld moeten worden. Als je dat gaat inzien, ga je anders ondernemen, ga je meer geld verdienen en ga je ook met veel meer plezier werken.”

Houd je je bezig met marketing? 

“Ik doe best veel aan marketing. Dus ik ben veel te vinden op Instagram, Facebook en LinkedIn. Ik deel daar heel veel kennis en informatie en inspiratie.”

Zou je Knab aanraden aan jouw klanten? 

“Ik raad Knab zeker aan, zeker voor creatieve ondernemers. Juist omdat het bij Knab mogelijk is om meerdere rekeningen te openen, waardoor je - samen met het Profit First-systeem - in één oogopslag heel fijn je cashflow kan zien. En dat is wat creatieve ondernemers echt wel nodig hebben.”

Wat vind je het mooiste aan jouw bedrijf? 

“Als ik zie wat er met klanten gebeurt nadat ze met mij hebben gewerkt. De enorme transformatie die ze doormaken, dat ze veel steviger in hun persoon staan en daarmee ook in hun ondernemerschap. Mijn bedrijf heet niet voor niks Rijker Leven. En rijker leven gaat voor mij ook heel erg over het verrijken van iemand anders z'n leven. En dat is wat ik de hele dag mag doen.

“Ik word heel blij dat ik, met het helpen van andere mensen en hoe ze met hun geld moeten omgaan, dat ik daar geld mee mag verdienen. Ja, dat is fantastisch.”Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.Deel via:

Hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers!  Check de Knab-rekening

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers