Ondernemen met Jasper Tasseron van Champagne Moutardier

Knab gaat regelmatig op bezoek bij haar ondernemende klanten. Deze keer gaan we in gesprek met Jasper Tasseron, Brand Ambassador voor Champagne Moutardier. Benieuwd wat deze champagneliefhebber zoal doet in zijn onderneming? Bekijk de video of lees eronder het uitgeschreven interview!
Gepubliceerd
24 december 2019
Laatst geüpdatet
4 november 2020
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 24 december 2019
- Laatst geüpdate: 4 november 2020
- Leestijd: 2 minuten

Knab gaat regelmatig op bezoek bij haar ondernemende klanten. Deze keer gaan we in gesprek met Jasper Tasseron, Brand Ambassador voor Champagne Moutardier. Benieuwd wat deze champagneliefhebber zoal doet in zijn onderneming? Bekijk de video of lees eronder het uitgeschreven interview!

 

Vertel, wie ben je? 

"Ik ben Jasper Tasseron, 38 jaar. Ik ben getrouwd met Annemarie en heb twee dochters van 6 en 8 jaar oud. Ik ben Brand Ambassador voor Champagne Moutardier in Nederland."

Is geld belangrijk voor je?

"Is geld belangrijk voor mij? Geld is noodzakelijk. Natuurlijk is het leuk en draait het uiteindelijk om de knikkers, maar het is niet mijn hoofddoel. Dat is mijn passie voor champagne."

Wat maakt dat je zo gepassioneerd bent over deze champagne?

"Wat deze champagne uniek maakt voor mij, is dat het in eerste instantie een familiebedrijf is. Van het groeien van de druiven tot aan het maken van de champagne; Champagne Moutardier doet alles zelfstandig. We zijn ook biodynamisch en duurzaam gecertificeerd. Met het oog op het milieu, de carbon footprint en de CO2-uitstoot."

Hoe ben je ermee gestart?

"Financieel heb ik niet heel veel moeten investeren. Omdat ik het huis al kende, ben ik heel erg door ze geholpen. In het begin hielpen ze me vooral met voorraad in Nederland, dat soort dingen. Ik heb wel heel veel moeten investeren qua tijd. Omdat ik alles zelfstandig doe, van de website maken, tot inkopen, tot leveren. Dus het kost me voornamelijk veel tijd."

Waarschijnlijk vooral in de decembermaand?

"De drukste periode van het jaar is inderdaad wel rond de feestdagen. Dan komen de grote kerstpakket-orders. En de winkels willen meer voorraad hebben dan gedurende de rest van het jaar. Zelf vind ik dat je champagne het hele jaar door kan drinken. Maar het is en blijft een feestelijke drank voor oud en nieuw. Ik denk dat het om de plop van de fles gaat."

Kun je wat meer vertellen over champagne?

"Het mousserend worden van de champagne is een natuurlijk proces. De wijn gaat stil met extra gist in de fles. Dan gaat er een kurk op. Dat is dezelfde als een wijn kurk. Door de druk die opbouwt in de fles - 6 bar druk, het dubbele van een autoband - wordt de rechte kurk uit de fles gedrukt. Omdat hij tegen wordt gehouden, krijg je de champignon vorm."

Ben je fulltime Brand Ambassador?

"Van de champagne zelf kan ik niet rondkomen. Dat is ook niet de bedoeling. Daarom werk ik ook nog 3 dagen vast in het ziekenhuis. Dat is ons vaste inkomen binnen het gezin. Van de champagne doen we de leuke dingen. De zomervakanties en de uitjes."

Hoe is het om klant bij Knab te zijn?

"Knab heeft mij geholpen als onderneming, door een mooie startersrekening aan te bieden voor een leuke prijs. Waarmee ik in een jaar tijd kon kijken, wat ik wel en wat ik niet nodig had. Het is een goede basisrekening met mogelijkheden tot uitbreiding."

Heb je nog een tip voor startende ondernemers?

"Mijn starterstip voor andere ondernemers is om vooral dingen te proberen. Val en sta weer op. Maar wees altijd eerlijk. Als startende ondernemer weet je nog niet alles. Je kan altijd een fout maken of iets doen wat eigenlijk niet kan. Als je dat gewoon uitlegt aan je klant, kom je er samen wel uit."
Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.


Deel via:

Hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers!  Check de Knab-rekening

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers