Ondernemen met Ilja Wensink van By Ilja

Elke maand gaan we op bezoek bij onze ondernemende klanten en vragen we ze het hemd van het lijf. Ditmaal vertelt Ilja Wensink over de workshops die ze geeft met haar bedrijf By Ilja. Benieuwd hoe ze ermee is gestart en nu haar financiën regelt? Bekijk de video of lees eronder het interview!
Gepubliceerd
22 januari 2020
Laatst geüpdatet
4 november 2020
Leestijd
3 minuten
- Gepubliceerd: 22 januari 2020
- Laatst geüpdate: 4 november 2020
- Leestijd: 3 minuten

Elke maand gaan we op bezoek bij onze ondernemende klanten en vragen we ze het hemd van het lijf. Ditmaal vertelt Ilja Wensink over de workshops die ze geeft met haar bedrijf By Ilja. Benieuwd hoe ze ermee is gestart en nu haar financiën regelt? Bekijk de video of lees eronder het interview!

 

Vertel, wie ben je en wat doe je?

"Ik ben Ilja en ik ben 33 jaar. Ik geef creatieve workshops door heel Nederland voor grote en kleine groepen. We zijn in Leuvenheim gaan wonen omdat hier een hele mooie garage bij zit - een oude autogarage - waar ik nu mijn workshops geef."

Hoe ben je met workshops begonnen?

"Ik werkte eerst als HR-coördinator bij een bedrijf in Arnhem. Ik kreeg toen een burn-out. Van de bedrijfsarts moest ik een hobby zoeken, omdat ik zo druk was met werk. Uiteindelijk ben ik workshops gaan geven. Dat was zo leuk om te doen. Toen ben ik er helemaal voor gegaan."

Wanneer is een workshop geslaagd?

"Als iedereen blij naar huis gaat, is een workshop voor mij geslaagd. Dat iedereen tevreden is, en dat ze een leuke middag hebben gehad. Maar ook dat ze onderling even kunnen bijkletsen. Gewoon een verzorgde en leuke creatieve middag."

Hoe ziet je werkweek eruit?

"Ik begin op maandag altijd met mijn financiële administratie. Dat is niet mijn meest favoriete bezigheid, maar ik vind het wel heel belangrijk om dat op orde te hebben. Ik wil inzicht hebben in mijn cijfers, en facturen die ik nog moet betalen. Maar ook het geld dat ik nog binnen moet krijgen."

"Daarnaast ben ik een groot gedeelte bezig met marketing en social media. Ik neem filmpjes op zodat mensen ook weten wat de workshop inhoudt. Ik merk dat een film het beter laat zien dan bijvoorbeeld foto's of alleen maar tekst."

Hoe gaat het met je bedrijf?

"Het gaat eigenlijk heel erg goed! Ik groei hard. Er zijn heel veel aanvragen. Eigenlijk zijn er zo veel aanvragen op het moment, dat ik het lastig zelf nog aan kan. Daarom ben ik nu druk bezig om een franchise-concept in de markt te zetten, wat 'Juf en Jij' gaat heten."

Bespaar jij ergens geld op?

"Ik bespaar sowieso al een boel geld door heel veel zelf te doen. Ik heb mijn website zelf gemaakt, en mijn logo heb ik zelf ontworpen. Ook mijn bestelbus heb ik zelf bestickerd, dus zo bespaar ik al geld."

Hoe regel je jouw geldzaken bij Knab?

"Knab helpt mijn onderneming, doordat ik een onbeperkt aantal rekeningen kan openen binnen mijn zakelijk bankpakket. Ik richt mijn financiën namelijk in volgens 'Profit First'. Zo zet ik mijn belastingen apart, spaar ik, en heb ik een rekening waar mijn inkomsten op binnen komen."

Heb je een tip voor startende zzp'ers?

"Mijn starters-tip is om gewoon te beginnen. Begin met kleine stapjes dan kom je er vanzelf wel. Er zijn ook verschillende regelingen die je kunnen helpen om te starten. Zo maak ik gebruik van de startersregeling 'De Startversneller'. Dat is een regeling waar je gebruik van kunt maken als je woont in de provincie Overijssel of Gelderland. Daarmee kun je een business coach inhuren en je krijgt een opleidingsbudget."Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.Deel via:

Hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers!  Check de Knab-rekening

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers