Batchbetalingen bij Knab: jullie mening en onze vervolgstappen

Als ondernemer kun je met batchbetalingen in een keer al je betalingen doen vanuit bijvoorbeeld een CSV-bestand. Je hoeft de betalingen dan niet allemaal handmatig en apart over te nemen vanuit je boekhoudpakket naar je Knab App of Persoonlijke Bankomgeving. Het is een functionaliteit waar een deel van onze zakelijke klanten met smart op wacht, maar die Knab helaas nog niet biedt. Dit verandert volgend jaar! Wat is nu de status en wat is de feedback van onze klanten? Je leest het hier.
Gepubliceerd
4 september 2020
Laatst geüpdatet
10 mei 2021
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 4 september 2020
- Laatst geüpdate: 10 mei 2021
- Leestijd: 2 minuten

Als ondernemer kun je met batchbetalingen in een keer al je betalingen doen vanuit bijvoorbeeld een CSV-bestand. Je hoeft de betalingen dan niet allemaal handmatig en apart over te nemen vanuit je boekhoudpakket naar je Knab App of Persoonlijke Bankomgeving. Het is een functionaliteit waar een deel van onze zakelijke klanten met smart op wacht, maar die Knab helaas nog niet biedt. Dit verandert volgend jaar! Wat is nu de status en wat is de feedback van onze klanten? Je leest het hier.

Zonder batchbetalingen is administratie geen pretje, maar het komt eraan bij Knab

Batchbetalingen bij Knab

Knab Zakelijk is gestart voor zzp'ers, met functionaliteiten voor zzp'ers. Voor de wat grotere bedrijven zijn we minder geschikt. We accepteren momenteel dan ook alleen eenmanszaken en bv’s met één bestuurder. Dankzij deze keuze kunnen we Knab Zakelijk goedkoop in de markt zetten. Maar jullie bedrijven groeien en jullie behoeftes ook. We zijn daarom bezig om Knab Zakelijk aantrekkelijker te maken voor grotere ondernemingen. Dat betekent dat we ook zijn gestart met de ontwikkeling van batchbetalingen.

Jullie mening

Het is duidelijk dat een deel van onze zakelijke klanten niet kan wachten op batchbetalingen. Jullie geven eerlijk aan dat jullie het een gemis vinden dat we dit nog niet aanbieden. Dit zijn berichten die we recent hebben ontvangen:

"Waarom loopt Knab hier zo verschrikkelijk in achter terwijl ze wel druk bezig zijn met PSD2?"

"Toch zou ik dit punt, sinds de invoering van enkele PSD2-functies, opnieuw op de kaart willen zetten. Het uploaden of op enige manier inschieten van betalingen is de enige toekomst om iets te kunnen automatiseren."

"Wij voelen ons als ondernemers totaal niet gekend, gehoord en serieus genomen. Het zou jullie CEO Nadine Klokke sieren als zij dit wel prioriteit gaat geven en hier helder over communiceert."

"Jammer dat het zolang moet duren allemaal. Dat ontwikkeling tijd nodig heeft snap ik. Zet er meer personeel op. Batchbetalingen of een API had er vanaf het begin in moeten zitten voor bedrijven. Dit is toch niet te doen als je wilt groeien!"

Onze vervolgstappen

We snappen de behoefte aan batchbetalingen, maar konden hier nog geen prioriteit aan geven. Dat is gelukkig veranderd en we zijn nu dan ook gestart met de ontwikkeling ervan. Dit kost ons technische team wel nog wat tijd. We zijn nu in de onderzoeksfase en stellen je daarom een aantal vragen via de vragenlijst die aan de rechterzijde van deze webpagina verschijnt.

Met behulp van je input verwachten we batchbetalingen aan het eind van het eerste halfjaar van 2021 te kunnen introduceren. We zullen jullie op deze pagina op de hoogte houden van alle suggesties die we binnenkrijgen over batchbetalingen, en de status van de ontwikkeling ervan.

Update mei 2021: We moeten helaas melden dat we het hierboven genoemde streven niet halen. Dit heeft te maken met de uitloop van andere projecten en onze ontwikkelcapaciteit. Een nieuwe streefdatum kunnen we niet geven, maar vermoedelijk komen batchbetalingen in ieder geval niet in 2021 beschikbaar. 

Let op: We hebben het hier over batchbetalingen, niet over bulkbetalingen. We werken dus aan de functionaliteit om in een keer al je betalingen te doen vanuit bijvoorbeeld een CSV-bestand. Je hoeft de betalingen dan niet allemaal apart in te voeren, de hele “batch” van losse betalingen keur je namelijk in een keer goed.

Praat en test mee!

Wil jij ook graag je mening geven over batchbetalingen? Dat kan direct op deze pagina via de vragenlijst die rechts in beeld verschijnt. Krijg jij deze niet te zien of heb je ‘m al weggeklikt? Gebruik dan de knop 'Geef je mening' die je rechts ziet staan, of laat je mening achter via de onderstaande blauwe knoppen. Let op: Dit is anoniem. We nemen dus geen contact met je op, maar lezen alles.

Liever niet anoniem je mening geven? Je kunt je ook opgeven voor een telefonisch gesprek waarin je onze producten en diensten test. Momenteel is batchbetalingen nog niet zover dat het getest kan worden, maar we nemen contact met je op zodra we wel zover zijn.Cansu Dengiz
Cansu is UX Researcher bij Knab en verantwoordelijk voor het ophalen én terugkoppelen van alle feedback van onze klanten.


Deel via:

Ook interessant voor jou

Test onze producten en diensten op Knab Open  Geef je mening

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers