Bank voor de klas: een gastles over omgaan met geld

Het is deze week de 'Week van het Geld', een themaweek waarin kinderen leren omgaan met geld. Om hierbij te helpen, staan er een aantal banken voor de klas. Ook Knab geeft deze week op 27 verschillende basisscholen een gastles. In deze video zien we hoe Lisa en Joep op bezoek zijn bij basisschool De Werf in Zaandijk.
Gepubliceerd
28 maart 2019
Laatst geüpdatet
1 april 2019
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 27 maart 2019
- Laatst geüpdate: 1 april 2019
- Leestijd: 2 minuten

Het is deze week de 'Week van het Geld', een themaweek waarin kinderen leren omgaan met geld. Om hierbij te helpen, staan er een aantal banken voor de klas. Ook Knab geeft deze week op 27 verschillende basisscholen een gastles. In deze video zien we hoe Lisa en Joep op bezoek zijn bij basisschool De Werf in Zaandijk.

 

Niet in de gelegenheid om de video te kijken? Hieronder zie je precies wat er verteld wordt.

Voor de klas met Joep en Lisa

"In verband met de Week van het Geld hebben wij een gastles gegeven aan groep 8", zo vertelt Joep. "Het thema van de gastles was 'Hoe ga je om met geld', en 'Wat is de waarde van geld'. Op die manier proberen we scholieren wat meer bij te brengen en bewuster met geld om te laten gaan."

Bank voor de klas: Joep en Lisa tijdens de gastles

"De samenwerking met de kinderen ging heel goed", vertelt Lisa enthousiast. Joep vult aan: "Wat heel leuk was om te zien, was dat de kinderen echt op verschillende manieren omgaan met hun spaargeld. Sommigen hebben al hele concrete spaardoelen."

Dat blijkt inderdaad uit een kleine rondvraag. Waar de een vorig jaar voor een telefoon heeft gespaard, spaart de ander momenteel "voor later", omdat ze dan een reis naar Afrika wil maken. Snoep is natuurlijk ook nog steeds iets waar kinderen graag hun geld aan uitgeven.

"Wat ze ook al heel goed weten, is welk geld ze wel en niet moeten uitgeven", vertelt Joep. Dat je een deel van je zakgeld spaart, zit er al wel in bij de kinderen. Al zitten er ook wel "big spenders" tussen, geven ze toe.

"Wat mij verbaasde, is hoeveel kinderen hun zakgeld digitaal krijgen", aldus Lisa. Inderdaad krijgen ze niet allemaal hun zakgeld in cash, maar juist ook via de bank. 

Ouders hanteren ook nog het heitje-voor-een-karweitje. Een van de leerlingen vertelt: "Elke week moet ik in het weekend mijn kamer opruimen en dan krijg ik € 3, want bij mij is het een mega bende."

"Het was echt heel leuk om een gastles te geven", sluit Lisa af. En dat wordt beaamd door Joep: "Echt iedereen aan te raden!"

Over Bank voor de klas

Bank voor de klas is een samenwerking tussen 17 Nederlandse banken en heeft het doel om kinderen op een leuke, interactieve manier financieel bewust te maken. Op basisscholen in heel Nederland worden gastlessen gegeven tijdens de themaweek 'Week van het geld'. 

Kijk voor meer info over dit initiatief op bankvoordeklas.nl en weekvanhetgeld.nl

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Neem voor meer informatie even contact met ons op.Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.Deel via:
Haal meer uit je geld met onze slimme tools  Check de Knab-rekening

Bij Knab behoud jij gemakkelijk het inzicht in je financiën