Hypotheek bij Aegon: hypotheekrente en voorwaarden uitgelegd

Yes! Jij hebt je droomwoning gevonden. Tijd om de financiering te regelen. Er zijn alleen een heleboel geldverstrekkers in Nederland die hypotheken aanbieden. Oei… Waar krijg je nu de beste deal voor jouw situatie? Wij helpen je met onze online hypothekenvergelijker waarin je eenvoudig de hypotheekrente en voorwaarden kunt checken. En we maken het je makkelijker met onze reeks artikelen over alle hypotheekverstrekkers in Nederland. Deze keer zetten we van Aegon hypotheekrente en voorwaarden op een rijtje.
Gepubliceerd
1 oktober 2017
Laatst geüpdatet
11 juni 2020
Leestijd
3 minuten
- Gepubliceerd: 8 september 2017
- Laatst geüpdate: 11 juni 2020
- Leestijd: 3 minuten

Yes! Jij hebt je droomwoning gevonden. Tijd om de financiering te regelen. Er zijn alleen een heleboel geldverstrekkers in Nederland die hypotheken aanbieden. Oei… Waar krijg je nu de beste deal voor jouw situatie? Wij helpen je met onze online hypothekenvergelijker waarin je eenvoudig de hypotheekrente en voorwaarden kunt checken. En we maken het je makkelijker met onze reeks artikelen over alle hypotheekverstrekkers in Nederland. Deze keer zetten we van Aegon hypotheekrente en voorwaarden op een rijtje.

Aegon hypotheekrente: eerst even over het bedrijf

Misschien ken je Aegon wel vooral als voormalige sponsor van Ajax of van het schaatsen. Naast verzekeraar en pensioenbedrijf is het ook nog vermogensbeheerder én last but not least hypotheekverstrekker. Het bedrijf is niet bang om te investeren in vooruitstrevende financiële bedrijven. Zo is Knab ook een dochteronderneming van Aegon (maar we zijn gewoon 100% onafhankelijk).

Aegon, via shutterstock.com

Aegon: hypotheekrente is wat hoger

Als je online hypotheekrentes vergelijkt, zie je al snel dat Aegon over het algemeen een hogere hypotheekrente vraagt. Hmm, da’s minder. Daardoor vallen je woonlasten duurder uit. Maar je kunt er wel kiezen uit een ruime hoeveelheid rentevaste periodes. Tijdens deze periodes weet je altijd precies aan welke woonlasten je toe bent.

Rente wordt vastgesteld door tariefklasse

Bij het afsluiten van je hypotheek is de rente vastgesteld aan de hand van de tariefklasse waar je hypotheek in valt. De tariefklasse wordt bepaald aan de hand van de verhouding tussen de waarde van de woning en de hoogte van de hypotheek, ook wel loan to value. Hoe hoger de loan to value, hoe hoger de rente.

Tariefklasse kan worden aangepast

Als je een extra aflossing doet, controleert Aegon of je hypotheek in een lagere tariefklasse valt. Als dat zo is, wordt de rente die je betaalt automatisch aangepast. Dit is ook het geval als je rentevaste periode afloopt. Aegon maakt daarbij gebruik van de woningwaarde in haar administratie en in sommige gevallen van een modelmatig vastgestelde actuele waarde als die hoger is. Bij het renteverlengingsvoorstel wordt de tariefklasse verder bepaald aan de hand van het actuele saldo van de hypotheek. 

Sluit je jouw hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) of valt jouw woning in de laagste tariefklasse? Dan krijg je in principe al het laagst mogelijke rentepercentage. 

Hypotheekofferte van Aegon

Neemt de overdracht van je nieuwe woning veel tijd in beslag? Dan is het interessant om te weten dat je de hypotheekofferte bij Aegon kunt verlengen tot 9 maanden. Bij de meeste hypotheekverstrekkers is dat maximaal 3 tot 6 maanden. Daar betaal je wel voor: 0,2% van de totale hypotheeksom per maand. Heb je juist haast met je hypotheekaanvraag? Dan is Aegon ook een interessante geldverstrekker om mee in zee te gaan. Ze verwerken je aanvraag namelijk razendsnel.

Extra aflossen

Heb je na verloop van tijd een financiële meevaller en wil je dat geld eigenlijk wel gebruiken om je hypotheek te verlagen? Bij Aegon kun je jaarlijks 10% van de hypotheeksom aflossen. Maar let erop dat ze wel een minimale extra aflossing van € 1.000 verwachten.

Verhuizen

De kans bestaat natuurlijk dat je na een aantal jaar wilt verhuizen. Dan kun je bij Aegon gewoon je rentevoorwaarden meenemen. Daarnaast kun je er ook een overbruggingskrediet regelen. Dat wil zeggen dat je de eventuele overwaarde van je ‘oude’ woning kunt lenen voor de koop van je nieuwe woning, voordat je het officieel hebt verkocht. Daar zitten wel voorwaarden aan vast dus vraag er eerst naar bij een hypotheekadviseur.

Overlijdensrisicoverzekering

Je moet er niet aan denken, maar het kan gebeuren dat jij of je partner komt te overlijden voordat de hypotheek is afgelost. Daar heb je de overlijdensrisicoverzekering voor. Deze kun je eventueel bij Aegon zelf afsluiten. Je bent verplicht om het bedrag te verzekeren dat boven 80% van de marktwaarde van de woning uitkomt.

Bouwdepot

Wil je jouw huisje verbouwen, dan kun je daarvoor een bouwdepot aanvragen. Dit is een rekening waarop Aegon een lening stort ter hoogte van het geld dat je voor de verbouwing nodig hebt. Hiervan betaal je bijvoorbeeld de facturen van de aannemer. Het geld dat je opneemt wordt steeds aan de hypotheek toegevoegd.

Goed geïnformeerd naar het adviesgesprek

Wil jij je voor het adviesgesprek nog even inlezen over alles rondom hypotheken en hoe je deze afsluit? Dat kan met dit handige e-book ‘Zo sluit je je hypotheek af’. Hierin staat alles voor je op een rijtje: van de tijd die het afsluiten in beslag neemt tot informatie over de sleuteloverdracht bij de notaris.



Jade Karthaus
Jade is SEO- en content marketingspecialist. Ze werkte tussen 2017 en 2020 bij Knab waar ze leiding gaf aan het Content Team.



Deel via:

Ontdek binnen 2 minuten jouw maximale hypotheek