Vier tips om de juiste boekhouder te vinden voor je bedrijf

Veel ondernemers besteden hun administratie uit. Maar boekhouders zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Hoe kies je de boekhouder die perfect past bij jou en je bedrijf? Jasper Horstink en Femke Hogema geven je vier praktische tips waar je op moet letten. Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Onder de video staat het verhaal van Jasper en Femke nog eens uitgeschreven.
Gepubliceerd
29 maart 2021
Laatst geüpdatet
21 juni 2023
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 29 maart 2021
- Laatst geüpdate: 21 juni 2023
- Leestijd: 2 minuten

Veel ondernemers besteden hun administratie uit. Maar boekhouders zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Hoe kies je de boekhouder die perfect past bij jou en je bedrijf? Jasper Horstink en Femke Hogema geven je vier praktische tips waar je op moet letten.  

Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Onder de video staat het verhaal van Jasper en Femke nog eens uitgeschreven.

 

 

 

 

 

 

Wil je graag zelf aan de slag met je administratie, maar met de juiste ondersteuning?

Een goede boekhouder zorgt enerzijds voor de basis: dat de boekhouding klopt en dat de aangiften zonder al te veel gedoe gedaan worden. Maar een boekhouder doet meer. Een goede boekhouder helpt je ook om winst te maken. En zorgt voor inzicht zodat je de juiste keuzes kunt maken. En zorgt voor rust, zodat je geen stress hebt over geld.

Tip 1: Traditionele boekhouders kunnen duur en tijdrovend zijn

Pas op voor traditionele, oude boekhouders. Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen computers tegenwoordig veel van het boekhoudwerk zelf doen. En computers kunnen beter, sneller en goedkoper boekhouden dan mensen. Dus als jouw boekhouder het heeft over mappen die je kunt langsbrengen en bonnetjes die je moet inplakken dan heb je waarschijnlijk te maken met een ouderwetse boekhouder. Dat is echt niet handig, het kost jou veel tijd en geld.

Gaat het in het kennismakingsgesprek over activeren, overlopende passiva en andere complexe termen? Dan heb je waarschijnlijk niet te maken die jou echt helpt om stappen te zetten.

Tip 2: Vind een voordelig alternatief

Gelukkig zijn er ook veel boekhouders die het een stuk moderner aanpakken. Ze gebruiken een online boekhoudprogramma waarin jullie in veel gevallen samen kunnen werken. Dit kun je doen op een manier die jij fijn vindt. Jij bepaalt zelf welk deel van de administratie jij doet en welk deel de boekhouder voor jou doet.

Tip 3: Kies een Profit First boekhouder

Wil jij een boekhouder die jou niet alleen helpt om je geschiedenis in kaart te brengen, maar die je ook helpt om jouw doelen te bereiken? Zoek dan een gecertificeerd Profit First professional.

Tip 4: Maak duidelijke afspraken

Maak met je boekhouder duidelijke afspraken over wie wat doet. Maak bijvoorbeeld afspraken over hoeveel je boekhouder voor jou bezig is per maand of per kwartaal. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en weet je precies hoeveel je boekhouder jou gaat kosten.

De boekhouding is waarschijnlijk niet dat deel van het ondernemerschap waar jouw hart het snelst van gaat kloppen. Toch is het heel belangrijk om het serieus te nemen. Het helpt je om je financiële doelen te bereiken.

Veel succes bij het vinden van je perfecte boekhouder.



Lindy Bekking
Lindy werkt als Content Marketeer bij Knab. Wij helpen jou om grip te krijgen op je financiën en het maximale uit je geld te halen.



Deel via:

Knab Boekhoudpakket: probeer nu gratis!  Check het pakket

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers