Profit First: In drie stappen een financieel gezond en winstgevend bedrijf

Je bent waarschijnlijk niet ondernemer geworden om je geld te managen. Je hebt een passie. Je wilt iets neerzetten. Daarom werd je ondernemer. Toch kun je niet alles wat met geld te maken heeft, overlaten aan je boekhouder. Geld is net zo belangrijk voor je bedrijf als zuurstof voor je lijf. Mijn naam is Femke Hogema, eigenaar van Profit First. In deze video loop ik de drie stappen met je door op weg naar een financieel gezond en winstgevend bedrijf. Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Onder de video staat het verhaal van Femke helemaal uitgeschreven.
Gepubliceerd
27 augustus 2021
Laatst geüpdatet
14 september 2023
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 16 augustus 2021
- Laatst geüpdate: 14 september 2023
- Leestijd: 2 minuten

Je bent waarschijnlijk niet ondernemer geworden om je geld te managen. Je hebt een passie. Je wilt iets neerzetten. Daarom werd je ondernemer. Toch kun je niet alles wat met geld te maken heeft, overlaten aan je boekhouder. Geld is net zo belangrijk voor je bedrijf als zuurstof voor je lijf. Mijn naam is Femke Hogema, eigenaar van Profit First. In deze video loop ik de drie stappen met je door op weg naar een financieel gezond en winstgevend bedrijf. 

Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Onder de video staat het verhaal van Femke helemaal uitgeschreven. 

 

 

 

 

 

 

Stap 1: Het fundament op orde

Het fundament is de boekhouding. En je wil dat boekhouding op orde is. Dat betekent een aantal dingen:

  • Je wil de boekhouding volledig online voeren. Zo kost de boekhouding je zo min mogelijk tijd, geld en energie
  • Je wil de cijfers altijd up-to-date hebben. Zodat je altijd weet hoe je er financieel voor staat en je de juiste keuzes kunt maken. 
  • Je wil samenwerken met een moderne boekhouder, winstadviseur of profit first professional. Iemand die niet alleen maar naar het verleden kijkt, maar ook met jou naar de toekomst. Naar jouw doelen en hoe jij die kan behalen. 

Stap 2: Maak een winstgevend plan

In een winstgevend plan staat precies welke diensten en producten jij het komende jaar in de markt gaat zetten en hoeveel je daarmee gaat verdienen. Uit een winstgevend plan blijkt ook precies wat je te doen staat om jouw plannen te realiseren. 

Stap 3: Manage je geld met Profit First

De derde stap is dat al het geld dat je ontvangt op je bankrekening gaat managen. Maak een aparte bankrekening voor ieder doel van je geld. De basisdoelen van Profit First zijn:

  • Winst
  • Salarissen
  • Belastingen
  • Kosten

Als jij voor ieder doel van je geld een aparte bankrekening aanmaakt, geef je nooit geld uit dat voor een ander doel bestemd was. Je maakt winst bij iedere euro omzet die je draait. Je ligt nooit meer wakker over de belastingen of facturen die je moet betalen. En je betaalt jezelf een vast en regelmatig salaris uit. 

Wil je hulp bij het zetten van deze stappen? Kijk dan eens op fundamentvansucces.nl. Gebruik kortingscode: "dankknab" voor 15% korting op deze training.
Femke Hogema
Femke Hogema is de oprichter van Profit First Nederland en geeft tips om een financieel gezond bedrijf te runnen


Deel via:

Korting voor startende zzp'ers  Check het starterspakket

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers