Ondernemen met Anita Palacios van Maium

Regelmatig gaan we op bezoek bij onze ondernemende klanten en vragen we ze het hemd van het lijf. Ditmaal vertelt Anita Palacios van het regenjassenmerk Maium over haar bedrijf en hoe ze haar geldzaken regelt. Bekijk de video of lees eronder het interview!
Gepubliceerd
15 mei 2019
Laatst geüpdatet
4 november 2020
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 13 mei 2019
- Laatst geüpdate: 4 november 2020
- Leestijd: 2 minuten

Regelmatig gaan we op bezoek bij onze ondernemende klanten en vragen we ze het hemd van het lijf. Ditmaal vertelt Anita Palacios van het regenjassenmerk Maium over haar bedrijf en hoe ze haar geldzaken regelt. Bekijk de video of lees eronder het interview!

 

Wil je jezelf eens kort voorstellen?

"Ik ben Anita Palacios. Ik ben 32 jaar, en ik heb 2,5 jaar geleden - samen met mijn zakelijke partner Hendrik van Benthem - Maium opgericht. Over vijf jaar zijn wij het bekendste regenjassenmerk van Europa, en krijgen we iedereen op de fiets."

Wat maakt de regenjassen van Maium speciaal?

"De jas wordt gemaakt van 66 gerecyclede flessen. Als de ritsen dicht zijn heb je gewoon een mooie rechte regenjas. En zodra je de fiets opstapt, rits je hem aan de zijkant open en gooi je de voorkant over je stuur heen. Er zit een speciaal gat in om je stuur vast te houden, en zo blijven je benen droog als je op de fiets zit."

Waar geven jullie het meeste geld aan uit?

"We geven het liefst geld uit aan de productie van de jassen. De duurzame manier, daar betalen we natuurlijk ook wel extra voor. Daarnaast investeren we heel erg in online marketing. Dat is een van onze belangrijkste investeringen op dit moment."

En waar besparen jullie juist op?

"Wij besparen bijvoorbeeld op kantoorkosten. We zitten hier op de Keizersgracht in Amsterdam maar het is wel antikraak, dus we kunnen hier voor een goede prijs zitten. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk dingen zelf te doen. Dat gaat dan van de hele begeleiding van de webshop, tot contact met de leveranciers en fabrikanten in China, tot een heel businessplan schrijven voor een nieuw investeerdersronde."

Hoe hebben jullie de financiering van Maium geregeld?

"Wij hebben het bedrijf gefinancierd beginnend met een 'convertible loan' van een privé investeerder. Wij hebben zelf een gedeelte geïnvesteerd, en we hebben een crowdfunding-actie gedaan. Het was echt fantastisch hoe snel dat helemaal geïnvesteerd was. En dat laat denk ik ook maar zien hoe je eigen bedrijf starten best toegankelijk is, als je een jonge ondernemer bent met een goed product. Je hebt natuurlijk de hulp van al die investeerders die ook wel wat in je product zien. Dat geeft denk ik gewoon een goede boost."

Kunnen jullie rondkomen van jullie eigen bedrijf?

"We hebben vorig jaar 5000 regenjassen verkocht. We kunnen er nog niet van rondkomen. Het zit wel in ons hoofd dat we dat binnen anderhalf jaar kunnen. Mijn partner en ik werken naast Maium ook nog, ik als freelance ontwerper en hij als financieel adviseur. We hebben wel iemand in dienst, die we maandelijks een salaris uitkeren."

"Wat we vorig jaar bijvoorbeeld met die hele lange zomer merkte is dat het dan best wel wat moeilijker is om jassen te verkopen. Maar zodra het begint te regenen, schieten de verkopen gewoon omhoog. Dus sinds ik dit regenjassen merk heb ben ik ook super blij als regent. Dat is wel eigenlijk een heel fijne bijkomstigheid."


Lees ook deze artikelenKnab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.


Deel via:
Op zoek naar een bedrijfsfinanciering?  Check crowdfunding

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers