De zakelijke creditcard van Knab: jullie mening en onze vervolgstappen

De nieuwe creditcard van Knab is sinds kort ook voor zakelijke klanten beschikbaar. Deze Mastercard vraag je - ook als startende ondernemer - aan bij onze partner ICS. Maar geven wij onze klanten genoeg informatie over het product? En - belangrijker nog - is er eigenlijk wel behoefte aan een aparte creditcard voor zakelijke uitgaven? Wij vroegen het jullie!
Gepubliceerd
29 juli 2020
Laatst geüpdatet
1 maart 2024
Leestijd
3 minuten
- Gepubliceerd: 29 juli 2020
- Laatst geüpdate: 1 maart 2024
- Leestijd: 3 minuten

De nieuwe creditcard van Knab is sinds kort ook voor zakelijke klanten beschikbaar. Deze Mastercard vraag je - ook als startende ondernemer - aan bij onze partner ICS. Maar geven wij onze klanten genoeg informatie over het product? En - belangrijker nog - is er eigenlijk wel behoefte aan een aparte creditcard voor zakelijke uitgaven? Wij vroegen het jullie!

Zakelijke creditcard van Knab!

Over de zakelijke creditcard van Knab

Vorig jaar lanceerden wij de Knab Creditcard: een nieuwe creditcard die onze particuliere klanten gratis kunnen aanvragen bij hun bankpakket. We ontvingen hier veel positieve reacties op. Daarom besloten we in samenwerking met ICS om ook een zakelijke variant te ontwikkelen.

Jullie mening

In totaal lieten 629 mensen weten wat ze van de creditcard en de productpagina vinden. De meerderheid van de respondenten - namelijk 43,56 % - is langer dan 3 jaar actief als zzp’er of ondernemer. 37,36% van de respondenten is tussen de 3 maanden en 3 jaar ondernemer. De overige respondenten zijn pas net begonnen en hebben nog geen 3 maanden een eigen bedrijf.

Wij vroegen de respondenten of ze interesse hebben in deze zakelijke creditcard, en of ze genoeg informatie konden vinden op de productpagina. Hieronder vind je de belangrijkste uitkomsten op een rij.

Interesse in de zakelijke Knab Creditcard

De zakelijke creditcard van Knab lijkt aardig in de smaak te vallen. Maar liefst 57,26% van de respondenten geeft namelijk aan geïnteresseerd te zijn en de creditcard aan te willen vragen. 40,34% geeft aan het nog niet te weten. Zij willen eerst meer informatie voordat ze de creditcard aanvragen.

Een kleine groep - namelijk 2,39% - weet al direct dat de Knab Creditcard niets voor hem of haar is. Waarom niet? ‘Ik heb er al een’, ‘ik heb te weinig inkomsten’ en ‘te duur’ zijn een greep uit de reacties die we kregen.

Informatie op de pagina

De informatie op de pagina is best compleet, blijkt uit jullie reacties. De overgrote meerderheid (zo’n 98%) kan hier alle informatie vinden die hij of zij zoekt.


Een aantal mensen heeft nog wel wat suggesties voor de pagina. Zo vroegen een paar mensen zich af: wat is het bestedingslimiet van de Knab Creditcard? Aan welke eisen moet je voldoen om in aanmerking te komen? Bouw ik een schuld op en krijg ik een BKR-registratie met deze creditcard?

Vervolgstappen

Uit het onderzoek blijkt dus dat er nog een aantal zaken onduidelijk is. We voegen deze informatie zo snel mogelijk toe aan de huidige pagina. We vinden het belangrijk dat je een weloverwogen keuze kan maken en dat je genoeg informatie tot je beschikking hebt om dit te kunnen doen.

Veel informatie - zoals de kosten, voorwaarden en het bestedingslimiet - is wel al op de pagina te vinden, maar blijkbaar nog niet duidelijk genoeg. We nemen de indeling van de pagina daarom nog eens onder de loep en hopen de informatie beter te kunnen weergeven.

Uiteraard blijven we de reacties monitoren. Zo kunnen we de pagina en eventueel het product blijven optimaliseren.

Geef jouw mening!

Wil jij ook graag je mening geven over de zakelijke Knab Creditcard? Dat kan online via onderstaande knop. Let op: Dit is anoniem. We nemen dus geen contact met je op, maar lezen alles. Meedoen met een nieuwe test? Meld je aan via Knab Lab.


Cansu Dengiz
Cansu werkte tussen 2018 en 2021 als UX-researcher bij Knab.Deel via:

Test onze producten en diensten op Knab Open  Geef je mening

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers