Boekhoudkoppeling instellen: hoe werkt het?

Een boekhoudpakket neemt zzp’ers veel werk uit handen. Met een boekhoudkoppeling maak je een automatische verbinding tussen je zakelijke bankrekening en je boekhoudpakket. Zo kost je financiële administratie een stuk minder tijd en verklein je de kans op fouten. Daarnaast kun je op deze manier bij een aantal boekhoudpakketten ook meteen de omzetbelasting doen. Handig! Wat is een boekhoudkoppeling? Een boekhoudkoppeling is een automatische verbinding tussen je zakelijke rekening en een boekhoudpakket. Transacties op je bankrekening worden dan automatisch ingeladen in het boekhoudpakket. Dit neemt zzp’ers en ondernemers met veel verschillende transacties aardig wat werk uit handen. Ideaal als je een webwinkel of verschillende klanten hebt.
Gepubliceerd
17 oktober 2018
Laatst geüpdatet
19 december 2023
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 17 oktober 2018
- Laatst geüpdate: 19 december 2023
- Leestijd: 2 minuten
Een boekhoudpakket neemt zzp’ers veel werk uit handen. Met een boekhoudkoppeling maak je een automatische verbinding tussen je zakelijke bankrekening en je boekhoudpakket. Zo kost je financiële administratie een stuk minder tijd en verklein je de kans op fouten. Daarnaast kun je op deze manier bij een aantal boekhoudpakketten ook meteen de omzetbelasting doen. Handig!
Zzper werkt op de trap

Wat is een boekhoudkoppeling?

Een boekhoudkoppeling is een automatische verbinding tussen je zakelijke rekening en een boekhoudpakket. Transacties op je bankrekening worden dan automatisch ingeladen in het boekhoudpakket. Dit neemt zzp’ers en ondernemers met veel verschillende transacties aardig wat werk uit handen. Ideaal als je een webwinkel of verschillende klanten hebt. 

Voordelen van een boekhoudkoppeling
Bij een aantal boekhoudpakketten kun je vanuit het programma de omzetbelasting doen. Dit scheelt je veel tijd. Ook houd je inkomende en uitgaande betalingen overzichtelijker. De transacties op de door jou geselecteerde bankrekeningen worden dagelijks in je boekhoudpakket ingeladen. Zo zijn je gegevens altijd actueel en weet je meteen of een klant of opdrachtgever al betaald heeft. 

Wat heb je nodig voor een boekhoudkoppeling?

Je hebt een geschikt boekhoudpakket en een zakelijke rekening nodig, that’s it. Via Knab kun je op dit moment een boekhoudkoppeling maken met 11 verschillende boekhoudpakketten, namelijk: Exact Online, Asperion, Cash, e-Boekhouden.nl, Informer, Moneybird, MUIS, Reeleezee, SnelStart, Twinfield en Yuki.

Hoe koppel je jouw zakelijke rekening aan het boekhoudprogramma?

Dat leggen we graag aan je uit. Je kunt de boekhoudkoppeling alleen instellen als je inlogt in de Persoonlijke Bankomgeving van Knab. Dit kan niet via de app. Volg het stappenplan en jouw boekhoudkoppeling is de volgende werkdag actief.

Stappenplan voor het maken van een boekhoudkoppeling:

 1. Log in bij je persoonlijke bankomgeving op de website van Knab (niet via de app).
 2. Ga in het menu naar 'Boekhoudkoppeling'.
 3. Klik op ‘Maak een boekhoudkoppeling’. Je ziet vervolgens een overzicht met jouw betaal- en spaarrekeningen bij Knab.
 4. Selecteer de rekeningen die je wilt koppelen aan jouw boekhoudpakket. De kosten voor de boekhoudkoppeling gelden per boekhoudpakket, niet per gekoppelde rekening. Je kunt dus meerdere bankrekeningen selecteren zonder extra kosten.
 5. Selecteer vervolgens het boekhoudpakket waar je een koppeling mee wilt maken.
 6. Druk nu op de groene knop. Je ziet nu een overzicht met de bankrekeningen die je gaat koppelen met het boekhoudpakket dat je hebt geselecteerd.
 7. Klopt dit? Klik dan op de knop om naar de website van het boekhoudpakket te gaan.
 8. Volg nu de instructies van je boekhoudpakket. Deze wisselen per boekhoudpakket.
 9. Je bevestigt hierna de aanvraag voor de boekhoudkoppeling met je Knab App.
 10. De boekhoudkoppeling is de volgende werkdag actief. 

Hoeveel kost een boekhoudkoppeling?

Een boekhoudkoppeling kost € 1,50 per maand. Je kunt dan een koppeling maken tussen één of meerdere zakelijke betaal- en spaarrekeningen en één boekhoudprogramma. De kosten voor de boekhoudkoppeling worden op de eerste dag van de volgende maand automatisch van je zakelijke rekening afgeschreven. Je betaalt de boekhoudkoppeling altijd achteraf. De kosten van de boekhoudkoppeling betaal je aan Knab. De kosten van het boekhoudpakket zelf betaal je aan de uitgever van het boekhoudpakket. 

Hoe lang duurt het voordat de boekhoudkoppeling actief is?

Als je alle stappen succesvol doorloopt, is de boekhoudkoppeling de volgende werkdag actief. Kom je er toch niet uit? De Servicedesk van Knab helpt je graag.

Ik wil graag wisselen van boekhoudpakket. Kan dat?

Ja, dat kan. Je kunt je oude boekhoudkoppeling opzeggen en een nieuwe boekhoudkoppeling maken via het stappenplan hierboven. 

Hoe zeg je de boekhoudkoppeling op?

De boekhoudkoppeling is maandelijks opzegbaar. Zo maak je nooit onnodig kosten als je bijvoorbeeld overstapt naar een ander boekhoudpakket. Je zegt de boekhoudkoppeling op via de volgende stappen:

 1. Log in bij je persoonlijke bankomgeving op de website van Knab (niet via de app).
 2. Nadat je bent ingelogd, klik je op ‘Betalen’ in de menubalk bovenaan het venster.
 3. Vervolgens klik je in de blauwe balk die nu verschijnt op ‘Boekhoudkoppeling’.
 4. Druk op het icoontje van de prullenbak bij de betreffende boekhoudkoppeling.
 5. Ga akkoord met de beëindiging van de boekhoudkoppeling.

Een boekhoudkoppeling, dat wil ik ook!

Met een zakelijke rekening van Knab is je een boekhoudkoppeling al binnen één werkdag actief. De boekhoudkoppeling stel je eenvoudig in via jouw Persoonlijke Bankomgeving.


Stenfinn Deguelle
Stenfinn werkte in 2018 en 2019 voor Knab. Hij schreef verschillende artikelen over (zakelijke) financiën.Deel via:
Koppel je bank met je boekhoudpakket Check het hier

Profiteer nu bij Knab van hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers