Een goed gesprek over geld met Knab-klant Walter

Hoeveel spaargeld houd je maandelijks over? Wat geef je uit aan vaste lasten? En hoe ziet jouw financiële toekomst eruit? Interessante vragen met vaak een nog interessanter antwoord. Daarom stellen wij ze regelmatig aan een van onze klanten. Deze keer aan Walter Tiggeloven (46). Zijn grootste tip? “Wees niet alleen fysiek, maar ook financieel fit!”
Gepubliceerd
5 juni 2018
Laatst geüpdatet
31 oktober 2022
Leestijd
5 minuten
- Gepubliceerd: 23 mei 2018
- Laatst geüpdate: 31 oktober 2022
- Leestijd: 5 minuten

Hoeveel spaargeld houd je maandelijks over? Wat geef je uit aan vaste lasten? En hoe ziet jouw financiële toekomst eruit? Interessante vragen met vaak een nog interessanter antwoord. Daarom stellen wij ze regelmatig aan een van onze klanten. Deze keer aan Walter Tiggeloven (46). Zijn grootste tip? “Wees niet alleen fysiek, maar ook financieel fit!” 

 

Ben je niet in de gelegenheid om de video te kijken of lees je gewoon liever? Geen probleem, hieronder staat de tekst uitgeschreven. 

Zeg Walter, wat betekent geld voor jou?

“Geld is voor mij een middel om rust en zekerheid te krijgen. Het betekent dat ik de rekeningen kan betalen en we leuke dingen kunnen doen. Op een terrasje zitten met een kop koffie en een stuk worteltaart bijvoorbeeld. Maar ik denk ook na over de lange termijn. Mijn vrouw is Spaans, in de toekomst zouden we graag naar Spanje verhuizen. Als we met pensioen gaan, of misschien zelfs wel eerder. Daar zijn we nu voor aan het sparen.”

Verdienen jullie genoeg om te kunnen sparen?

“Bij Royal Reesink ben ik verantwoordelijk voor het opzetten van een datawarehouse, daarmee verdien ik boven modaal. Mijn vrouw verdient trouwens ook boven modaal. We geven 25% uit aan vaste lasten en 15% aan variabele lasten, inclusief boodschappen.”

“Dan blijft 60% over om te sparen, om in crowdfunding te steken of te gebruiken voor het aflossen van de hypotheek. Ik las op de bieb van Knab dat mensen 10% van hun inkomen zouden moeten sparen, daar zit ik dus ver boven.” 

Ben jij bewust met geld bezig in je dagelijkse leven?

“Wel als ik boodschappen doe. Niet dat ik altijd op het prijskaartje kijk voor ik iets in mijn winkelmandje leg, maar ik ben wel gevoelig voor acties en aanbiedingen. Op een terrasje let ik eigenlijk nooit op de prijs, het moet vooral gezellig en lekker zijn. Ik vind het niet zo spannend of het dan een euro meer of minder kost.”

Hoe houd je een overzicht van je inkomsten en uitgaven?

“Knab helpt me daarbij. Sowieso omdat alles online is, dat spreekt me aan. Als een bank tegen mij zegt dat ik me op het lokale kantoor moet identificeren, word ik helemaal zenuwachtig. Dat is zo 1990! Bij Knab gaat dat gelukkig prima. En er is een leuke community waar je vragen en ideeën kwijt kunt. Die ideeën worden vaak ook nog opgepakt, afhankelijk van de mogelijkheden natuurlijk. Je ziet regelmatig een verbetering terugkomen die is besproken op het forum.” 

Hoe ben je bij crowdfunding terecht gekomen?

“Via een collega. Het leuke aan crowdfunding is dat je meer bedrijven leert kennen. Recent heb ik bijvoorbeeld geïnvesteerd in de Pizza Hut in Almere. Letterlijk gezien is het een start-up, ze zijn hier pas net begonnen, maar het is een franchise met een hele grote naam. Die zal niet zo snel failliet gaan, dus het is voor mij een ideaal project om in te stappen. En natuurlijk is het bijzonder dat het in je eigen woonplaats zit, dan voel je toch wat extra verbondenheid.” 

Wat is dé financiële tip die je mee wilt geven aan anderen?

“Mijn tip voor andere mensen is: wees niet alleen fysiek, maar ook financieel fit. Dat betekent vooral dat je niet alleen denkt aan je financiën van vandaag, maar ook aan wat je in de toekomst nodig zult hebben.”

Zelf financieel overzicht houden?

Wil jij - net als Walter - ook altijd op de hoogte zijn van jouw financiën? Precies weten wat er binnenkomt en er weer uitgaat? Check dan eens het betaalpakket van Knab. Voor een vaste prijs per maand krijg je: 

  • zoveel betaal- en spaarrekeningen als je wilt;
  • slimme tools en handige alerts om meer uit je geld te halen.


Xandra Boersma
Xandra werkte tot 2018 als Content Marketeer voor Knab.



Deel via:
Compleet bankpakket voor een vaste prijs per maand  Check de Knab-rekening

Bij Knab behoud jij gemakkelijk het inzicht in je financiën