Een goed gesprek over geld met.. Knab-klant Daphne Lie

Knab gaat regelmatig langs bij klanten, om hen het financiële hemd van het lijf te vragen. Want hoe zorgen zij ervoor dat ze – naast hun baan en dagelijks leven – grip op hun financiën houden? Dit keer een goed gesprek over geld met.. Daphne Lie.
Gepubliceerd
28 november 2019
Laatst geüpdatet
22 februari 2022
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 27 november 2019
- Laatst geüpdate: 22 februari 2022
- Leestijd: 2 minuten

Knab gaat regelmatig langs bij klanten, om hen het financiële hemd van het lijf te vragen. Want hoe zorgen zij ervoor dat ze – naast hun baan en dagelijks leven – grip op hun financiën houden? Dit keer een goed gesprek over geld met.. Daphne Lie.

Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Hieronder lees je het volledige interview.

Hoi Daphne. Kun je jezelf eens voorstellen?

“Mijn naam is Daphne Lie. Ik ben 47 jaar en ben moeder van twee – zoals je dat tegenwoordig zegt – jongvolwassenen. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer. Met mijn bedrijf D-ly ben ik geldmentor voor zzp’ers.”

Hoe bewust ben jij met geld bezig?

“Ik ben heel bewust met geld bezig, want ik vind dat ook gewoon leuk. En daarnaast – daar ben ik heel eerlijk over – geeft geld mij het gevoel dat ik controle heb.”

Waar geef jij het liefst je geld aan uit?

“Het is misschien wat voor de hand liggend, maar ik geef mijn geld het liefste uit aan leuke ervaringen opdoen en mooie herinneringen maken. Zo ben ik vorig jaar met mijn kinderen naar New York geweest. Daar heb ik dan ook echt even voor gespaard, maar het was supertof!”

Je bent geldmentor. Hoe regel je jouw eigen financiën?

“Ik denk dat ik mijn financiële zaken wel op orde heb. Aan het begin van het jaar maak ik een begroting. Hierin schat ik wat ik privé nodig heb om een jaar van te kunnen leven. Mijn vaste lasten zijn ongeveer € 1.300 per maand. Daarnaast probeer ik maandelijks € 300 te sparen voor onvoorziene zaken. Laatst begaf mijn vaatwasser het bijvoorbeeld. Dan heb ik een financiële buffer, zodat ik een nieuwe kan kopen.”

Ben je bezig met geld voor later?

“Ik denk zeker na over geld voor later. Tegenwoordig kan je online je pensioenopbouw inzien. Ik heb nog niet zo heel veel pensioen opgebouwd voor later. Daar ben ik me bewust van en daarom heb ik een potje en spaar ik zelf voor mijn pensioen.”

Welke financiële tip zou je andere zzp’ers willen meegeven?

“Als geldmentor voor zzp’ers, adviseer ik hen in eerste instantie zelf hun boekhouding te doen. Er zijn tegenwoordig veel mooie online boekhoudprogramma’s die je daarbij helpen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het ook direct kunt, dus laat je in het begin wel adviseren. Het grote voordeel van je eigen boekhouding doen, is dat je een beter inzicht hebt van de cijfers. Het zijn jouw cijfers, dus het gaat over jouw leven.”

Hoe helpt Knab jou met je geldzaken?

“Knab betekent voor mij in één woord: gemak. Ik heb een duidelijk overzicht van al mijn rekeningen in de app. Ik word daar heel blij van, omdat het allemaal zo gemakkelijk gaat.”

Net als Daphne je financiën goed regelen?

Ook bankieren zonder gedoe en al je rekeningen in één handig overzicht? Dan zit je met Knab Zakelijk helemaal goed. Je opent kosteloos meerdere (spaar)rekeningen en krijgt jaarlijks 500 gratis transacties. 

Ontdek de zakelijke rekeningLindy Bekking
Lindy werkt als Content Marketeer bij Knab. Wij helpen jou om grip te krijgen op je financiën en het maximale uit je geld te halen.Deel via:

Hét zakelijk bankpakket voor zzp'ers!  Check de Knab-rekening

Bij Knab behoud jij gemakkelijk het inzicht in je financiën