7 slimme manieren om geld te besparen op alledaagse uitgaven
Gepubliceerd
12 juni 2018
Laatst geüpdatet
22 maart 2024
Leestijd
3 minuten
- Gepubliceerd: 12 juni 2018
- Laatst geüpdate: 22 maart 2024
- Leestijd: 3 minuten
Heb jij jouw salaris al uitgegeven nog voor het gestort is? Balen! Het gebeurt ons ook wel eens. Daarom zoeken we voor jou (en ook een beetje voor onszelf) altijd naar de beste manieren om een extraatje over te houden. Deze keer geven we zeven voorbeelden van handige manieren om geld te besparen op dingen die je misschien wel over het hoofd ziet.
Gebruik je smartphone om geld te besparen
We zijn bijna allemaal verslaafd aan onze smartphones, waarom zouden we er dan niet ook een slaatje uit slaan? Na onze algemene tips om geld te besparen duiken we nu in de digitale wereld van online besparingen. Er zijn namelijk honderden apps die jou kunnen helpen om te besparen. Nog meer reden dus om je ‘pocket buddy’ nooit meer uit het oog te verliezen.
1. bespaar op boodschappen
Ga jij naar de AH voor je groenten, naar de Jumbo voor je brood en naar de Vomar voor de rest? Of pluis jij om geld te besparen iedere week alle folders uit? Dat kan een stuk sneller en makkelijker. Er bestaan namelijk apps waarmee je eenvoudig kunt checken waar jij het voordeligst je boodschappen kunt doen.
Enkele voorbeelden van dit soort apps zijn Hiiper en Sjoprz. Hiermee kun je boodschappenlijstjes maken om meteen te zien bij welke supermarkt bij jou in de buurt jij het voordeligst uit bent. Als je veel en vaak boodschappen doet, kan je flink wat besparen.
2. Profiteer van kortingen en acties
Gebruik jij wel eens kortingskaarten of acties van bedrijven bij jou in de buurt? Dan zijn er verschillende apps en websites die je daarvoor kunt gebruiken. Je kent ongetwijfeld Groupon wel en een minder bekend voorbeeld is Scoopy. In deze app vind je een overzicht van alle acties en kortingen bij jou in de buurt. Van restaurantdeals tot cashback op je boodschappen.
3. Weet van wie jij nog geld krijgt
Leen jij vaak geld uit aan vrienden of schiet je dingen voor? Vaak gaat het dan om kleine bedragen die je makkelijk weer vergeet. Maar bij elkaar opgeteld kan dat flink aantikken. Je kunt een boekje bijhouden, maar je kunt het ook aan een app overlaten. Met apps als Splitwise en IOU kun je bijvoorbeeld makkelijk bijhouden van wie jij nog geld krijgt. Je kunt ook bijhouden wat jij zelf nog aan anderen moet betalen. Goed voor je eigen gemoedsrust!
4. Krijg inzicht in je inkomsten en uitgaven
Je vraagt je vast wel eens af waar al je geld eigenlijk aan op gaat. Vaak is het zo dat je ongemerkt kleine bedragen uitgeeft die uiteindelijk flink kunnen optellen. Gelukkig zijn er verschillende apps die jou kunnen helpen om beter inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven. Zo bieden wij zelf bijvoorbeeld ons Online Huishoudboekje. Hiermee kun je precies zien waar jij iedere maand je geld aan uitgeeft en zo weet je heel makkelijk waarop jij geld kunt besparen.
5. Bespaar op brandstof en parkeren
De prijs van brandstof en parkeren kan vies tegenvallen. Dit komt mede doordat de kosten hiervoor flink kunnen verschillen per tankstation of per gemeente of stadsdeel. Apps als Waze en ANWB Onderweg tonen jou een handig overzicht van de goedkoopste plekken om te tanken en parkeren bij jou in de buurt.
6. Verhuur je auto
Heb je een auto die je maar weinig gebruikt? Er zijn verschillende apps waarmee je jouw auto kunt verhuren aan andere mensen. Voorbeelden zijn SnappCar en MyWheels. Met deze apps kun je jouw maandelijkse autokosten omlaag brengen en daarnaast zorgen dat je trouwe vierwieler niet te lang stilstaat. Dit is namelijk niet goed voor je auto en ook niet voor je portemonnee.
7. Geld besparen op je bankzaken
Met al deze handige apps kun je gelijk aan de slag. Wil je ook op de langere termijn beter met je geld omgaan? Bij Knab doen we niets liever dan jou helpen om het meeste uit je geld te halen. Wanneer je een bankrekening bij Knab opent, sturen we je bijvoorbeeld regelmatig relevante financiële tips en alerts om geld te besparen. Daarnaast krijg je tot wel vijf betaalrekeningen en zoveel spaarrekeningen als je wil.
Arthur Buijs
Arthur werkt sinds februari 2018 bij Knab, waar hij voornamelijk schrijft over beleggen.