Voorbeeld adviesrapport

Krijg een beeld van wat je met je hypotheekadviseur bespreekt

Kies jij ervoor om de financiering van jouw droomwoning te regelen met hulp van een hypotheekadviseur? Dan is het handig om te weten wat je met je adviseur bespreekt. Daarom bieden we dit handige voorbeeld adviesrapport. Zo kun je je nog beter voorbereiden op het adviesgesprek.

Voorbeeld-adviesrapport

Bij Knab krijg je hypotheekadvies van één van onze toegewijde adviseurs. Dit gaat online en telefonisch. Tijdens het adviesgesprek bespreek je jouw wensen en mogelijkheden. Daarbij kijkt de adviseur ook naar eventuele risico’s, niet alleen voor nu maar ook voor in de toekomst. Zo vinden we uiteindelijk de hypotheek die het beste bij jou past.

Adviesrapport

Na afloop van het gesprek vat de adviseur samen wat jullie hebben besproken en welke keuzes je hebt gemaakt. Dit komt in een adviesrapport. Denk daarbij aan:

  • een overzicht van jouw financiële situatie;
  • de hoogte van je hypotheek;
  • de aflosvorm van je hypotheek;
  • het hypotheekrentepercentage en de rentevaste periode;
  • woon(lasten)verzekeringen en overlijdensrisicoverzekering;
  • de ontwikkeling van jouw maandelijkse hypotheeklasten gedurende de looptijd.

Je vindt het adviesrapport terug in jouw beveiligde persoonlijke online omgeving. Kun je alles nog even rustig nalezen en beslissen of dit advies helemaal bij jou past.

Hypotheekaanvraag

Ga je akkoord met het advies? Dan kun je dit doorgeven aan jouw hypotheekadviseur. Hij of zij gaat vervolgens aan de slag met jouw hypotheekaanvraag en regelt een renteaanbod bij de hypotheekaanbieder die jij gekozen hebt. Check trouwens nog wel even of die helemaal overeenkomt met de keuzes die in het adviesrapport staan.

Let op: dit is een fictief voorbeeld van een adviesrapport.

Het bezit van een woning heeft effect op o.a. je financiële uitgaven en je verzekeringen. Knab helpt je met inzicht daarin door je persoonlijke tips te geven.

Met dit gratis voorbeeld adviesrapport...

  • ontdek je wat je bespreekt met je adviseur;
  • kun je je alvast voorbereiden op je gesprek;
  • zie je welke keuzes je moet maken voor je hypotheek.

Download model

Downloaden


Is jouw bod geaccepteerd?
Dan is het tijd om de hypotheek te regelen. Bij Knab kun je direct schakelen met één van onze toegewijde hypotheekadviseurs, dus vraag snel een gesprek aan.

Het eerste inventarisatiegesprek is overigens vrijblijvend en kost je dus niks.

Onafhankelijk hypotheekadvies via Knab

De ervaren adviseurs van onze partner Finzie vergelijken een breed aanbod hypotheekaanbieders op rente en voorwaarden.

De eerste afspraak met een van Finzie's adviseurs is gratis, vrijblijvend en kan bij jou thuis, op locatie of via de webcam gevoerd worden. Zo krijg je eersteklas hulp in je zoektocht naar jouw beste hypotheek.

Ontdek binnen 2 minuten jouw maximale hypotheek