Argenta hypotheek: zo zit dat

Na meerdere bezichtigingen heb je eindelijk jouw droomhuis gevonden. Twee slaapkamers, een ruim balkon en luxe keuken. Heerlijk! Maar dat is pas het begin. Nu heb je een hypotheek nodig om het ook daadwerkelijk te kunnen kopen. Welke? Om jou zoveel mogelijk te helpen bij deze keuze zetten wij de belangrijkste kenmerken van een aantal hypotheekverstrekkers op een rijtje. In dit artikel lichten we de Argenta-hypotheek toe.
Gepubliceerd
1 oktober 2017
Laatst geüpdatet
12 maart 2020
Leestijd
3 minuten
- Gepubliceerd: 8 september 2017
- Laatst geüpdate: 12 maart 2020
- Leestijd: 3 minuten

Na meerdere bezichtigingen heb je eindelijk jouw droomhuis gevonden. Twee slaapkamers, een ruim balkon en luxe keuken. Heerlijk! Maar dat is pas het begin. Nu heb je een hypotheek nodig om het ook daadwerkelijk te kunnen kopen. Welke? Om jou zoveel mogelijk te helpen bij deze keuze zetten wij de belangrijkste kenmerken van een aantal hypotheekverstrekkers op een rijtje. In dit artikel lichten we de Argenta-hypotheek toe.

Argenta hypotheek

Argenta: hypotheek uit België

De Belgische hypotheekverstrekker Argenta is geen heel bekende speler op de Nederlandse markt. Oorspronkelijk begon het bedrijf als financieringsmaatschappij, gespecialiseerd in persoonlijke leningen. Dat was een behoorlijke tijd geleden, 1956 om precies te zijn. Precies 33 jaar later kwamen ze naar Nederland. Eigen kantoren heeft Argenta niet, op het hoofdkantoor in Breda na. Maar hier kun je als klant niet terecht voor het regelen van je hypotheek.

Hypotheekrente en voorwaarden

Laten we beginnen bij het begin: hoe zit het met de hypotheekrente? Vrij gunstig! Staar je echter niet blind op lage rente, want het draait ook om de voorwaarden. Heb je een gunstige rente, maar voorwaarden die niet bij jou passen? Dan kun je alsnog duur uitkomen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

Extra aflossen

Heb je een erfenis gekregen of veel geld gespaard en wil je daarom graag extra aflossen op jouw hypotheek? Dat kan. Bij Argenta kun je afhankelijk van de hypotheek jaarlijks tot 15% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij aflossen, met een minimum van € 500. 

Maar let wel op: extra aflossen is niet altijd zo voordelig als het klinkt. Zo profiteer je van minder hypotheekrenteaftrek en ben je netto misschien niet eens zoveel goedkoper uit. Bespreek het daarom goed met je hypotheekadviseur, voordat je een extra bedrag overmaakt. 

Overlijdensrisicoverzekering is verplicht

Stel dat jij of je partner tijdens de looptijd van de hypotheek komt te overlijden. Je denkt er natuurlijk liever niet over na, maar het kan gebeuren. Daarom kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Dit is niet bij alle hypotheekverstrekkers verplicht. Bij Argenta is dit verplicht als je een hypotheek zonder NHG hebt die boven de 80% van de marktwaarde van je woning uitkomt.

Overbruggingskrediet

Je hebt inmiddels jouw nieuwe huis gevonden en je oude nog niet verkocht, maar de overwaarde is nog niet vrijgekomen. Dit kan gebeuren wanneer de overdracht nog niet heeft plaatsgevonden. En nu? Daarvoor is het overbruggingskrediet in het leven geroepen. Dit betekent dat je een tijdelijke lening kunt afsluiten tot de overwaarde van je oude huis vrijkomt. Bij Argenta kan dit voor maximaal 24 maanden. 

Verbouwen met een bouwdepot

Dat droomhuis van je is natuurlijk perfect, behalve die badkamer dan. Die is behoorlijk verouderd. Verbouwen dus! Om dit te betalen kun je kiezen voor een bouwdepot, dan financier je de verbouwing mee in je hypotheek. Deze is bij Argenta 24 maanden geldig, daarna wordt het resterende bedrag uitbetaald of afgetrokken van jouw hypotheekschuld. 

Goedkoop wonen

Klinkt best interessant allemaal, maar wat is eigenlijk de koopsom van jouw woning? Als dit minder is dan € 100.000 na verbouwing kun je niet bij Argenta aankloppen voor de hypotheek. Ook is er altijd een gevalideerd taxatierapport nodig, behalve bij nieuwbouw.

Geldigheid offerte

Heb je gekozen voor de Argenta Hypotheek, houd er dan rekening mee dat een offerte bij Argenta slechts 4 maanden geldig is. Verlengen kan vervolgens met 8 maanden. Houd hier dus wel rekening mee.

De juiste keuze

Met zoveel hypotheekverstrekkers en zoveel voorwaarden om rekening mee te houden, blijft het een lastige keuze. Twijfel jij nog voor welke partij jij kiest? Vergelijk dan de huidige hypotheekrentes. Zo zie je in één oogopslag welke hypotheekverstrekker voor jou het voordeligst is.



Xandra Boersma
Xandra werkte tot 2018 als Content Marketeer voor Knab.



Deel via:
Vergelijk hypotheken op rentes en voorwaarden  Vergelijk direct

Ontdek binnen 2 minuten jouw maximale hypotheek