Beheerd beleggen - iets voor jou?
Gepubliceerd
5 juli 2019
Laatst geüpdatet
16 februari 2023
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 5 juli 2019
- Laatst geüpdate: 16 februari 2023
- Leestijd: 2 minuten
Wil jij een deel van je geld beleggen, maar heb je niet de tijd of ervaring om het zelf te doen? Dan kan beheerd beleggen een goede oplossing zijn. Zo kun je profiteren van de voordelen van beleggen en hoef je niet zelf aan de knoppen te zitten. Lees hier hoe het werkt.
Wat is beheerd beleggen?
Bij beheerd beleggen besteed je het beleggen uit aan een expert. Beleggen kan namelijk een tijdrovende hobby zijn, zeker als je geen of weinig ervaring hebt. Door je geld te laten beleggen, bespaar je een hoop tijd en moeite terwijl je je geld toch de kans geeft om te groeien.Hoe werkt beheerd beleggen?
Wanneer je kiest om je geld te laten beleggen, kies je voor gemak. Je hoeft alleen maar een beleggingsrekening te openen en een vragenlijst in te vullen. Op basis van deze vragenlijst maken wij een inschatting of beleggen voor jou een goed idee is, en welk risicoprofiel eventueel het beste bij jou past. Het beleggen zelf laat je aan ons over.Voordelen
Professioneel beheer - je vertrouwt op de kennis en ervaring van een expert Geen ervaring met beleggen nodig - je zit namelijk niet zelf aan de knoppen Meer tijd voor andere dingen - terwijl een expert werkt aan je vermogenNadelen
Beheerkosten - je betaalt kosten voor het beheer van je beleggingsportefeuille Geen garantie op rendement - je beleggingen kunnen minder waard worden en er bestaat een kans dat je je inleg verliest Lees meer over de voor- en nadelen van beheerd beleggen.
Is beheerd beleggen hetzelfde als vermogensbeheer?
In principe is er geen wezenlijk verschil tussen beheerd beleggen en vermogensbeheer. Bij beide varianten laat je geld beleggen door een professionele beheerder. Er zijn wel verschillende soorten vermogensbeheer. Denk bijvoorbeeld aan passief versus actief beheerd. Het is goed om je eerst even te verdiepen in de verschillende varianten.
Bij Knab geen minimale inleg
Sommige vermogensbeheerders vragen een minimuminleg van bijvoorbeeld € 50.000. Bij Knab Beheerd Beleggen geldt geen minimale inleg en beleg je vanaf elk bedrag. Ideaal als je het eerst even wilt uitproberen.
Privé beleggen als zzp’er?
Wist je dat je bij Knab als zzp'er met je privévermogen kan beleggen binnen je zakelijk bankpakket?