Internetveiligheid en geld

Hoe bescherm je jezelf tegen virussen? Hoe verzin ik een goed wachtwoord? Hoe beveilig ik mijn smartphone? Uitleg over hoe het zit met internetveiligheid en een concreet advies dat jouw leven online veiliger maakt, krijg je van Herbert Blankesteijn.
Gepubliceerd
1 april 2018
Laatst geüpdatet
31 oktober 2022
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 20 februari 2018
- Laatst geüpdate: 31 oktober 2022
- Leestijd: 2 minuten

Hoe bescherm je jezelf tegen virussen? Hoe verzin ik een goed wachtwoord? Hoe beveilig ik mijn smartphone? Uitleg over hoe het zit met internetveiligheid en een concreet advies dat jouw leven online veiliger maakt, krijg je van Herbert Blankesteijn.

geld en veiligheid op internet

Waarom schrijven over internetveiligheid en geld?

Omdat twee ontwikkelingen elkaar versterken. Ten eerste: de pc en vooral het mobieltje worden steeds vaker gebruikt om financiële transacties te doen. Bij de bank, maar natuurlijk ook bij aankopen online en in fysieke winkels. Ook bijvoorbeeld crowdfunding en andere nieuwe vormen van beleggen zijn mogelijk via internet. Dat maakt het belangrijk dat mensen een veilige omgeving aangeboden krijgen, dat ze goed geïnformeerd zijn en natuurlijk ook dat ze zich zelf veilig gedragen.

Toename cybercriminaliteit

De tweede ontwikkeling die meespeelt, is de toename van cybercriminaliteit. Het heeft geen zin eromheen te draaien: misdaad bestaat, ook online, en dat is heel vervelend. Tegelijkertijd heeft het geen zin het hoofd in het zand te steken. Het is belangrijk ook over de vervelende zaken goed ingelicht te zijn.

Steeds meer internetbankieren en steeds meer cybercriminaliteit. Een ongelukkige combinatie. Maar consumenten en andere klanten die goed op de hoogte zijn, weten wat ze moeten doen en laten, kennen het verschil tussen echte gevaren en sprookjes, en zullen minder vage, onnodige angsten hebben.

Goed geïnformeerd

Niet alleen willen we jou hier goed informeren over wat er aan de hand is rondom veiligheid op internet. We willen de zaken ook in de juiste verhoudingen zien. Vaak helpt het de vergelijking te maken met de wereld van bakstenen en echte mensen: ook daar is misdaad.

Toch gaan we de straat op – zij het niet met al ons geld op zak. En thuis doen we op een zo efficiënt mogelijke manier aan inbraakpreventie – door daar wat over te lezen, een advies te vragen en dan een weloverwogen keus te maken. Dan hebben we niet álle kans op onheil uitgesloten, maar het ergste hebben we wel voorkomen.

Veilig online betalen

Dat kan bij Knab. Je opent een rekening binnen vijf minuten, volledig online. Dat is snel en voordelig, want je krijgt voor € 6 per maand zoveel betaal- en spaarrekeningen als je wilt én een creditcard, als je dat wilt. Wel zo fijn, zo'n compleet betaalpakket.Herbert Blankesteijn
Herbert is een onafhankelijk journalist en staat garant voor heldere en objectieve informatie over geld en veiligheid.


Deel via:

Ook interessant voor jou

Compleet bankpakket voor een vaste prijs per maand  Check de Knab-rekening

Bij Knab behoud jij gemakkelijk het inzicht in je financiën