Waarom het slim kan zijn om oversluiten en verduurzamen te combineren

De rente staat behoorlijk laag. Overweeg je daarom om je hypotheek over te sluiten? En wil je komende jaren ook nog investeren in het verduurzamen van je woning? Denk er dan over na om die twee te combineren, dat kan je namelijk veel geld besparen.
Gepubliceerd
27 februari 2020
Laatst geüpdatet
27 februari 2020
Leestijd
2 minuten
- Gepubliceerd: 25 februari 2020
- Laatst geüpdate: 27 februari 2020
- Leestijd: 2 minuten

De rente staat behoorlijk laag. Overweeg je daarom om je hypotheek over te sluiten? En wil je komende jaren ook nog investeren in het verduurzamen van je woning? Denk er dan over na om die twee te combineren, dat kan je namelijk veel geld besparen.

Oversluiten en verduurzamen

Jouw hypotheek oversluiten

Als jouw hypotheekrente hoger is dan de huidige rente, kan het de moeite waard zijn om je hypotheek over te sluiten. Je sluit dan eigenlijk een nieuwe hypotheek af, met als doel je maandlasten omlaag te brengen. Hier komen wel taxatie-, advies- en notariskosten bij kijken, die je meeneemt in de berekening of je voordeliger uit bent.

Daarnaast is van belang welke hypotheekvorm je hebt en hoe lang de looptijd van je rente nog is. Valt de berekening onder de streep gunstig uit en ga je oversluiten? Denk dan meteen na over het meefinancieren van maatregelen om je huis te verduurzamen.

Neem het verduurzamen mee

Als je niet besluit om het verduurzamen van je woning mee te financieren via de hypotheek, betaal je dezelfde kosten als bij oversluiten. Combineer je die twee? Dan hoef je deze kosten maar één keer te maken.

Nog een voordeel: als je extra gaat lenen voor het verduurzamen van je huis, ga je normaal gesproken meer per maand betalen. Als je je hypotheek oversluit gaan je maandlasten in veel gevallen omlaag. Onder de streep betaal je daardoor maandelijks waarschijnlijk minder, terwijl je ook nog je huis verduurzaamt.

Wil je precies weten wat jouw voordeel is?

Hoe oversluiten en meefinancieren van verduurzamen in jouw specifieke situatie uitpakt, kun je het beste rustig bespreken met een financieel specialist. Een financieel coach van Knab’s partner Finzie kan dit voor je uitrekenen. Deze financieel coaches vind je overal in Nederland en het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.

Extra tip: deze financieel coaches kunnen ook gratis een energieadvies rapport voor jouw huis maken of berekenen hoeveel zonnepanelen je op welke plek op je dak zou kunnen zetten. Je ziet dan direct wat energiebesparingsmaatregelen je kosten en opleveren in energie en in euro’s.Pauline de Groot
Pauline de Groot is econoom en copywriter en werkt voor Finzie. Ze helpt jou graag bij het overzichtelijk maken van je geldzaken.


Deel via:

Ook interessant voor jou

Snel zekerheid over jouw hypotheek?  Maak een afspraak

Ontdek binnen 2 minuten jouw maximale hypotheek