Creditcard aanvragen: American Express, Visa card of Mastercard?

Misschien heb je een creditcard nodig voor een bestelling in een bepaalde webshop, ga je op reis en vind je het fijn om een creditcard achter de hand te hebben of wil je er eentje just in case. Ga je een creditcard aanvragen? Dan is het belangrijk om goed te bekijken wat je opties zijn. Kies je voor een Mastercard, American Express of Visa card? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.
Gepubliceerd
14 november 2017
Laatst geüpdatet
1 maart 2024
Leestijd
3 minuten
- Gepubliceerd: 13 november 2017
- Laatst geüpdate: 1 maart 2024
- Leestijd: 3 minuten

Misschien heb je een creditcard nodig voor een bestelling in een bepaalde webshop, ga je op reis en vind je het fijn om een creditcard achter de hand te hebben of wil je er eentje just in case. Ga je een creditcard aanvragen? Dan is het belangrijk om goed te bekijken wat je opties zijn. Kies je voor een Mastercard, American Express of Visa card? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Creditcard aanvragen

Waarom zou je een creditcard aanvragen?

Als je een creditcard wilt aanvragen, is het allereerst belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wilt betalen met je creditcard. Nu én in de toekomst. Misschien koop je hem nu wel omdat je die aankoopbeveiliging wilt voor je kerstcadeaus, maar wil je in de toekomst reizen en zou hij dan ook wel goed van pas komen. Bedenk daarnaast goed wat je wilt van een creditcard, bijvoorbeeld of je hem standaard maandelijks wilt afbetalen. Dit heeft namelijk invloed op je maximale hypotheek

Mastercard

Een veelgekozen optie is de Mastercard. Met deze creditcard kun je op veel plekken betalen en heb je de mogelijkheid tot het gespreid terugbetalen van het gebruikte tegoed, zij het met een hoge rente. Alles wat je koopt met je Mastercard is tot 180 dagen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Kies je voor de Gold of Black variant, dan ben je zelfs 365 dagen verzekerd. Wel geruststellend, zeker als je veel betaalt in het buitenland.

American Express

Kies je voor American Express, dan heb je keuze uit een flink aantal creditcards. De kosten en mogelijkheden zijn afhankelijk van je situatie en wensen. Ook fijn: American Express staat bekend om haar goede service, ook fijn om te weten.

De voordelen
Geen van de American Express creditcards heeft een limiet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je creditcard geweigerd wordt in een restaurant of in die ene leuke winkel. Leuk extraatje is dat je door te betalen met je creditcard, punten spaart bij American Express waarmee je weer leuke dingen kunt kopen. Maar wat het meest belangrijke is: het is een hele veilige creditcard. Je bent namelijk voor de volle 100% verzekerd tegen fraude en diefstal.

De nadelen
Klinkt goed, is er ook een nadeel? Jawel, American Express wordt namelijk niet overal geaccepteerd. Vooral in niet-Westerse landen kan dit een probleem zijn. Daarnaast kun je het opgenomen bedrag niet gespreid terugbetalen. En let op: de inkomenseis is verhoudingsgewijs vrij hoog, ook niet voor de simpelste creditcard van het merk.

Via Knab kun je eenvoudig een Knab Creditcard (Mastercard) aanvragen bij je betaalpakket. Hier lees je meer over deze creditcard.

Visa card

Ook als je kiest voor de Visa card heb je legio aan opties. En dit is wereldwijd een van de meest geaccepteerde creditcards. Zorgeloos betalen in Thailand én New York dus. Ook kun je wereldwijd pinnen, maar let wel op: dit is duurder dan gewoon pinnen met je bankpas. Al je aankopen zijn bij Visa overigens negentig dagen lang verzekerd. Hier kun je in tegenstelling tot bij American Express, alles gespreid terugbetalen, je betaalt hiervoor wel een hoge rente.

Een creditcard aanvragen zonder extra kosten

Dat kan, bij Knab geloven we namelijk in een totaalpakket. In overzicht in je financiën en zoveel mogelijk uit je geld halen. Daarom kun je - tegen een kleine jaarlijkse vergoeding - ook een Knab Creditcard (Mastercard) aanvragen bij je bankpakket.

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Xandra Boersma
Xandra werkte tot 2018 als Content Marketeer voor Knab.


Deel via:
Vraag de Knab Creditcard aan bij je betaalpakket  Meer info

Bij Knab behoud jij gemakkelijk het inzicht in je financiën