Info en tips over oriënteren op een koophuis

Er komt een hoop op je af als je op zoek gaat naar een nieuwe woning. Wat is je maximale hypotheek? Wat betekent dat voor je maandlasten? En hoe pak je zo'n huizenjacht eigenlijk aan? Wij hebben allerlei video's, checklists, eBooks en andere handige links en artikelen voor je. Zodat je precies weet wat je te wachten staat.


Waar wil je meer over weten?

Veelgestelde vragen

Dat heeft te maken met de maximale hypotheek. In 2018 mag je niet meer dan 100% van de marktwaarde van de woning lenen. De bijkomende kosten moet je dus zelf betalen, zoals makelaarskosten ( +/- € 2000), taxatiekosten (ongeveer € 355), NHG kosten ( 1% van de koopsom), hypotheekadvies- en afhandelingskosten (bij Knab Hypotheken vanaf € 1.300), bankgarantiekosten (0,1% van de koopsom), notariskosten (ongeveer € 700) en overdrachtsbelasting (2% van de woningwaarde).

Vanaf 1 januari 2013 kom je alleen in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek als je de hypotheek in 30 jaar aflost, zoals bij een lineaire of annuiteitenhypotheek. Dit zijn daarom de meest gangbare hypotheekvormen van dit moment.

De laagste rente van dit moment verschilt per hypotheekvorm en rentevaste periode. Je vindt de laatste rente gemakkelijk en snel door ruim 40 verschillende hypotheken te vergelijken in onze hypotheekvergelijker. Weet je niet precies wat de beste optie is? Maak dan gratis een persoonlijke berekening of plan een inventarisatiegesprek in met een van onze hypotheekadviseurs.

Wij kunen je hypotheek regelen bij ruim 30 verschillende hypotheekverstrekkers. Bij grote bekende banken, kleine nieuwe partijen en zelfs jouw eigen bank. In totaal bieden we 40 hypotheken. Zo ben je zeker van de laagste rente tegen de beste voorwaarden.

Bij Knab betaal je tussen de € 1.399 en € 2.099 voor hypotheekadvies en het afsluiten van een hypotheek met bijbehorende verzekeringen. Het hangt af van jouw situatie hoeveel het precies is. Koop je je eerste huis, dan betaal je een prijs vanaf € 1.399. Bij je volgende woning is dat een prijs vanaf € 1.699. Bekijk onze prijspagina voor een handig overzicht.

Ontdek binnen 10 minuten jouw voordeligste hypotheek