Info en tips als je bod geaccepteerd is

Gefeliciteerd! Je bod is geaccepteerd! Nu is het tijd om zo snel mogelijk je hypotheek te regelen. Wil je direct vrijblijvend een hypotheekadviseur spreken? Dat kan bij Knab. Wil je liever eerst wat meer informatie over hoe het regelen van je hypotheek precies in z'n werk gaat, dan kan dat ook. Dat vind je allemaal hieronder.


Waar wil je meer over weten?

Veelgestelde vragen

Het duurt gemiddeld 4 tot 6 weken voordat een hypotheek geregeld is, maar dat proces kun je zelf versnellen. Als jij jouw gegevens en documenten direct en in een keer juist upload in de beveiligde omgeving, kunnen wij de aanvraag meteen versturen naar de hypotheekverstrekker van jou keuze. Dan kan het zomaar zijn dat jou hypotheek al binnen een week rond is.

Koop je bestaande bouw? Dan is het slim om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Het bouwkundig onderzoeksrapport en het taxatierapport zorgen samen voor een beeld van de woningwaarde en de staat van het huis. De bouwkundige keuring is alleen verplicht als de taxateur achterstallig onderhoud constateert of als je een hypotheek wilt met Nationale Hypotheek Garantie.

Voor hypotheekadvies en het afsluiten van je hypotheek vragen we een scherpe prijs tussen de € 1.399 (als je je eerste huis koopt) en € 1.699 (als je je volgende huis koopt of je je hypotheek oversluit). Heb je een complexere situatie? Dan kan het zijn dat het proces ons meer tijd kost. Je betaalt dan eenmalig € 400 extra. Op de prijspagina vind je alle tarieven in een handig overzicht.

Koop je een nieuwbouwwoning terwijl je woont in een koophuis of huurwoning? Dan krijg je gedurende de bouw te maken met dubbele woonlasten. Je betaalt in die periode immers huur of hypotheek voor je huidige woning. Ook krijg je te maken met dubbele woonlasten door renteverlies tijdens de bouw. Die kun je meefinancieren in je hypotheek of uit eigen zak betalen.

Als jouw bod is geaccepteerd, ben je niet verplicht om de woning te kopen. Volgens de wet Koop onroerende zaken is dat namelijk pas het geval op het moment dat het schriftelijk is vastgelegd in een koopcontract en jij daar je handtekening onder hebt gezet. Heb jij dat nog niet gedaan en ben je van gedachte veranderd? Dan kun je jouw bod nog intrekken.

Ontdek binnen 10 minuten jouw voordeligste hypotheek