Persbericht: Knab boekt sterke financiële resultaten en groeit vooral in zzp-markt

Knab heeft de jaarcijfers over 2022 gepresenteerd. Opnieuw goede cijfers, die grotendeels toe te schrijven zijn aan de sterke toename van het aantal zakelijke klanten. Eén op de drie startende zzp’ers die het afgelopen jaar een zakelijke rekening opende, deed dat bij Knab.
Gepubliceerd
2 mei 2023
Laatst geüpdatet
2 mei 2023
Leestijd
5 minuten
- Gepubliceerd: 1 mei 2023
- Laatst geüpdate: 2 mei 2023
- Leestijd: 5 minuten

Knab heeft de jaarcijfers over 2022 gepresenteerd. Opnieuw goede cijfers, die grotendeels toe te schrijven zijn aan de sterke toename van het aantal zakelijke klanten. Eén op de drie startende zzp’ers die het afgelopen jaar een zakelijke rekening opende, deed dat bij Knab 

Knab_kantoor

Groei en nieuwe initiatieven 

Het totaal aantal betalende Knab-klanten groeide in één jaar met 15% naar 346.000. Het grootste deel van die groei komt door de focus op de zzp-markt. Het aantal zakelijke rekeninghouders steeg met 18% naar 238.000. De klanttevredenheid bij Knab is hoog. De Net Promotor Score (NPS) onder zakelijke klanten was gemiddeld +39. 

Knab lanceerde in 2022 verschillende nieuwe producten waaronder pensioensparen, beleggen voor zzp’ers en een zakelijke reisverzekering. Twee andere belangrijke mijlpalen werden in 2022 voorbereid: sinds begin 2023 kunnen ondernemers boekhouden via het Knab Boekhoudpakket en kunnen klanten bij Knab terecht voor een zakelijke lening. 

Financiële resultaten 

Het operationele resultaat van de bank steeg in 2022 met 71% naar bijna € 69 miljoen. Dit resultaat is grotendeels te danken aan een combinatie van hogere klantaantallen, stijgende rente en fee-inkomsten.

De nettowinst is € 32,2 miljoen. Dat is lager dan de € 81,6 miljoen van vorig jaar, omdat in 2021 bijzondere waardeverminderingen teruggeboekt konden worden; geld dat in 2020 gereserveerd werd om eventueel kredietvoorzieningen als gevolg van de pandemie op te vangen. De kapitaals- en liquiditeitspositie verbeterde in 2022 en de balans van de bank groeide met 8,8% naar ruim € 17,5 miljard.  

Toekomststrategie 

Knab wil de digitale mogelijkheden de komende tijd blijven benutten om zich nog meer te onderscheiden als klantgerichte online bank voor zzp’ers. Daarvoor focust de bank zich op het aantrekken en behouden van de juiste mensen.

Knab blijft ook investeren in zijn technologieplatform om innovatieve nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Zo onderzoekt Knab de mogelijkheden om naast zakelijke leningen ook hypotheken voor zzp’ers aan te kunnen bieden.  

Over Knab  

Knab is in 2012 opgericht als klantgerichte bank voor álle Nederlanders. Dat is het nog steeds. Maar de focus ligt nu meer op zelfstandig ondernemers. Met intuïtieve financiële producten, praktische informatie en slimme features toegespitst op de behoefte van de zzp’er. Alles om de financiën eenvoudig en goed te kunnen regelen. 

Het volledige jaarverslag lees je hier: Annual Report 2022 Aegon Bank  


Knab
Met behulp van slimme technologie helpt Knab jou meer uit je geld te halen. Door je handige bespaartips en alerts te geven bijvoorbeeld.


Deel via: