Haal het maximale uit je zakelijke belastingaangifte

Ook als ondernemer moet je vóór 1 mei aangifte hebben gedaan over je inkomsten. De Belastingdienst heeft dat de afgelopen jaren makkelijker gemaakt, met Knab wordt het ook leuker. Doe je voordeel met onze tips en slimme trucs waarmee je het maximale uit je aangifte haalt. 

Online Seminar: Belastingaangifte voor ZZP'ers

Op woensdag 4 maart presenteerde Financieel Planner Oskar Barendse een Online Seminar voor zzp'ers. Met zijn tips & tricks haal je dit jaar het maximale uit je zakelijke belastingaangifte!

Bekijk het seminar

Bekijk ook het online seminar dat Oskar gaf over de belastingaangifte voor particulieren. 

1
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Heb jij in 2019 in totaal tussen de € 2.300 en € 57.321 geïnvesteerd in je onderneming? Dan mag je bij je aangifte van je inkomsten 28% van deze investeringen aftrekken van je inkomsten. Let op: losse investeringen van minder dan € 450 tellen niet mee voor het totaalbedrag.

Rekenvoorbeeld
Stel je hebt voor € 2.400 een nieuwe laptop gekocht. Van deze investering mag je 28% * € 2.400 = € 672 extra aftrekken van je inkomsten. Bij een belastingpercentage van 40% is je voordeel dan € 269.

2
Willekeurig afschrijven

In de jaren dat je recht hebt op startersaftrek, kan het aantrekkelijk zijn om willekeurig af te schrijven op investeringen. Je mag als startende ondernemer namelijk zelf bepalen hoeveel je per jaar afschrijft op een investering. Als je veel winst maakt, kan het voordelig zijn om een investering volledig af te schrijven, maar als je weinig of geen winst maakt, kan het juist gunstig zijn om weinig of niet af te schrijven. Let op: je kunt alleen investeringen van meer dan € 450 afschrijven.

3
Verdiep je in de aftrekposten

Ook als je niet aan het urencriterium voldoet heb je alsnog recht op flink wat aftrekposten. Denk aan afschrijving van bedrijfsmiddelen, de huur van je bedrijfsruimte en abonnementskosten. En er is meer. Wist je dat je per zakelijke kilometer € 0,19 cent mag aftrekken? 

Knab University: Belastingaangifte voor zzp'ers

De hierboven genoemde tips zijn een voorproefje van wat je kunt verwachten tijdens het Online Seminar. Daarnaast heeft Oskar Barendse ook een Knab University opgenomen, waarin hij in vijf minuten vertelt waar je precies waar je op moet letten als je aangifte gaat doen. Doe er je voordeel mee!

Goed om te weten

De hierboven weergegeven informatie is louter informatief en kan niet als een individueel advies worden beschouwd. Raadpleeg voor specifiek advies over jouw specifieke persoonlijke situatie je eigen financieel adviseur.