Voorbeeld Hypotheekofferte

Met deze voorbeeld hypotheekofferte weet je wat je kunt verwachten

Heb je de perfecte woning gevonden? Is je bod geaccepteerd en zelfs het voorlopig koopcontract al getekend? Gefeliciteerd! Nu moet alleen die hypotheek nog geregeld worden. Van de geldverstrekker krijg je een hypotheekofferte, maar wat is dat eigenlijk? En wat staat er allemaal in? Met deze voorbeeld hypotheekofferte weet je alvast wat je kunt verwachten. 

Voorbeeld-hypotheekofferte

Koop jij je tweede woning en heb je dus al eens eerder een hypotheekofferte ontvangen? Dan is het handig om te weten dat de hypotheekregels in 2016 zijn aangepast. Dit heeft ook effect op de hypotheekofferte. Je ontvangt namelijk geen voorlopige hypotheekofferte meer van je geldverstrekker. Die voorlopige offerte waarin alle voorwaarden staan waaraan je moet voldoen om een definitief aanbod te krijgen, krijg je nu niet meer.

Renteaanbod

In plaats daarvan krijg je nu eerst een renteaanbod. Dit is een soort voorbeeld en deze is niet bindend. Je tekent hem binnen twee weken, waarna de hypotheekverstrekker jouw hypotheekaanvraag beoordeelt. De benodigde documenten heb je dan al aangeleverd. Pas als alles helemaal gecontroleerd is en je jouw renteaanbod getekent hebt teruggestuurd, ontvang je een hypotheekofferte. En ja, het aanbod dat hierin staat is wél bindend. Je hebt dan wederom twee weken om hierop te reageren.

Wat staat er in?

Tegenwoordig ontvang je de hypotheekofferte dus pas aan het einde van het proces. Maar wat staat er dan precies in? Dat is een lastige vraag, want hypotheekoffertes kunnen nogal eens van elkaar verschillen. Iedere geldverstrekker houdt er een andere variant op na. Wat er altijd in staat zijn onder meer jouw gegevens en de gegevens van de woning, de hoogte van de lening en de hypotheekrente en de rentevaste periode, looptijd en aflossingsvorm. Controleer goed of deze allemaal kloppen met wat je op voorhand hebt afgesproken.

Het bezit van een woning heeft effect op o.a. je financiële uitgaven en je verzekeringen. Knab helpt je met inzicht daarin door je persoonlijke tips te geven.

Met deze gratis voorbeeld hypotheekofferte krijg je...

  • een versimpeld beeld van hoe een hypotheekofferte eruit ziet;
  • een voorbereiding op het document dat je krijgt van jouw bank;
  • een idee van wat je kunt verwachten.

Download model

Downloaden


Wil jij meer informatie over wat een hypotheekofferte nou precies is en welke documenten je ervoor moet aanleveren? Bekijk dan ook eens dit gratis e-book Hypotheekofferte.

Onafhankelijk advies over 30 hypotheekaanbieders

Hoe vind je nu de voordeligste hypotheek voor jouw situatie? Bij Knab kijk je samen met een toegewijde hypotheekadviseur waar je jouw hypotheek het beste kunt afsluiten.

Of dat nu bij een grootbank is zoals ING, of bij jongere partijen als IQWOON en MUNT Hypotheken.

Binnen 10 minuten weten wat jij écht kunt lenen?